Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Om fjernsyn ikke fantes

Om fjernsyn ikke fantes

Dette eminente kåseriet handler om hvordan verden ville ha vært om fjernsynet ikke fantes.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Tema
TV


Det er vanskelig å fatte hva folk fordrev tiden med før fjernsynet kom. Særlig hvis videospilleren var i stykker. Vi har hørt rykter om at de snakket sammen, men det kan umulig stemme, siden det ikke var noen fjernsynsprogrammer å snakke sammen om. For man snakket vel ikke bare sånn rett ut i luften? Det må jo være innhold, kunnskap og omtanke bak ordene. Og hvor tar man slikt fra hvis skjermen er svart.

 

Om fjernsynet ikke fantes, så hadde vi i hvert fall hatt radioen. Men jeg har hørt om tider da denne ikke engang fantes, og da snakker jeg ikke om under krigen. Der satt de altså og stirret ut i svarte natta uten så mye som en parabol eller antenne i mils omkrets. Det må ha vært et liv så stusslig at vi knapt kan forestille oss det. Da er det noe annet med oss. Så sent som i dag tidlig var jeg på en snarvisitt i Spania. Jeg har nemlig vært i hvert eneste land i hele verden, gjennom fjernsynet altså. Vi ser verden gjennom fjernsynet. Jeg tør å komme med påstanden om at NRK er Norges desidert beste reisebyrå. Hvem har vel ikke vært i fjerntliggende strøk med Erik Diesen? Til og med bestemor vet hvor hun burde dra, om hun for eksempel skulle til Sao Paulo.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil