Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Noreg - eit fint land å reise frå?

Noreg - eit fint land å reise frå?

En svaroppgave til novellen "Norge på Prærien" som handler om en sommerleir i USA hvor man lærer om norsk kultur. Alle går i bunad, alt er rosemalt og middagsmenyen er poteter og blomkålsuppe. Denne stilen handler om hvordan Norge virkelig er.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
11.03.2007


Noreg er eit land fullt av spanande mulegheiter. Det er i det minste det vi ynskjer at det skulle vere. Sanninga er at Noregs yngre generasjon kjedar seg. Dei er lei av gamlingar i bunad som av ein eller anna grunn prøvar å sparke ein hatt av ei stong oppi lufta. Dei er lei av vær med større variasjonar enn humøret til ein gjennomsnittleg tenåringsjente. ”Fedrenes kamp”, som vi kan høyre om i nasjonalsangen vår, er for lengst over. Ein ny kamp kjempes no på norsk grunn; kampen mot ein kjedsam kvardag.

 

Du kan kalle det ei verkeleg framstelning av landet vårt. Modernismen har i all grad teke over. Dette kan man sjå over alt. Dei tidlegare staute bøndene som pløyde åkaren for hand, spiste sauehoder og rodde til Danmark har no blitt til noko heilt anna. No er dei ikkje anna enn harry bønder som har rulletobakken på brystlomma, kjører pickup med 231 luktfriskere og Dolly Parton på full guffe og har bilete av han som oppfant kruttet over senga og onanerar til det kvar kveld. Dei tar alt senterpartiet seie for god fisk og berer inne med eit stort hat mot utlendingar og homofile, også kalla ”pakket”. Familien min har hytte i Kvinesdal. Kvar gong eg skal innom det lokale ”samvirkelaget” møtar eg bygdeungdomen utanfor. Der stend dei dag ut og dag inn, skrevs over mopedane sine. Dei røykar rullings og preker om damane dei hadde hatt mulegheita til å nedlegge om dei berre hadde hatt ein Ford Cosworth. Det må selfølgeleg vere ein nittisju-modell, for dei har den beste akselereringa. Det greiaste er å importere den fra Amerika, for der har dei ein rik onkel. Alle i Kvinesdal har slektningar i Amerika.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil