Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Frp, dobbelt så mye moral

Frp, dobbelt så mye moral

Et kåseri om Frps politikk.

Skrevet i 10. klasse.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
23.02.2007

Tenk så flott hvis Frp hadde styrt. Da hadde vi vel alle hatt det bedre.

 

Frp er ikke så gammelt, det er eldre enn meg, men kanskje ikke så gammelt som deg. Det ble stiftet i 1973 av Anders Lange, og hva er vel mer naturlig enn å kalle det for Anders Langes parti da? Egentlig het det jo ”Anders Langes Parti til sterk nedsettelse av skatter, avgifter og offentlige inngrep”, men det er så helsikes

<bilde>
vanskelig, nesten like vanskelig som å forstå hva det våte eplet i logoen har med fremskritt å gjøre. Jeg går ut ifra at det er lettere hvis man har en promille på linje med Per Sandberg. Dessverre overlevde ikke stamfaren for dagens Syden-turister like lenge som partiet selv og da han døde i ’74, av en hjertesvikt, ble partiet omdøpt til Fremskrittspartiet. Og jammen har ikke partiet gjort fremskritt. Fra å kun ha de mindre kristne høyreekstremistene, har de blitt landets største parti. Eller så er det AP, jeg er ikke helt sikker, det avhenger av hvilken kanal du ser på eller hvilken avis du leser.

 

<bilde>
Men etter hvert kom det da med flere i Frp. Først var det de late som ble fristet av lave skatter og avgifter. Folk skulle ikke lenger behøve å jobbe så mye for å tjene så mye. Det var mange late i Norge, men tydeligvis ikke mange nok, det måtte flere til. Med løfter om å bli kvitt de som ikke hørte hjemme i samfunnet, stjal de velgere fra Krf og de andre høyrepartiene.

 

Det skulle dessuten mer penger inn i pensjonsfondene, sykelønnsordningene, uføretrygden, arbeidsledighetstrygden, skolesystemet, osv. Det skulle bli mindre skatter, men flere velferdsordninger. Folk skulle få mer enn de betalte. ”Umulig”, sa noen. ”Mulig”, sa Hagen. Med enn munn større enn magen og nesen til sammen, lovte han i øst og vest, og han fikk velgerne med seg.

 

Men hvem er egentlig Carl I. Hagen? Han har ledet Frp så lenge som det har vært Frp. Han er gift med Norges høyeste hår, Eli Hagen. Ikke siden Olav den Hellige har det vært noen med mer spesielt og omdiskutert hår enn denne yndige Dombås-jenta. De er jo også perfekte motsetninger av hverandre. Mens håret hennes ser ut som det har eksplodert, så har nok hans heller implodert. Han har jo dessuten et noe merkverdig navn, Carl I. Hagen. En venn av meg har en kanin som er oppkalt etter Frp-toppen. Det høres ut som om han hører hjemme i hagen, selv om mange kanskje mener at han er helt på jordet.

 

<bilde>

 

Hagen skal jo også hjelpe oss med å bli kvitt alle disse innvandrerne som støtt og stadig kommer hit. Til hjelp for å gjøre dette brukte han i 1987 et brev han mottok:

 

Til Carl I Hagen, Stortinget. Fra Mohammad Mustafa, underhaugsv. 15, 0354, Oslo 2

 

Allah er Allah og Muhammad hans profet! De kjemper en forgjeves kamp hr. Hagen! Islam, den eneste sanne tro, vil seire her i Norge også. En dag vil moskeer være like vanlig i Norge som kirker er det i dag og mine barnebarns-barn vil oppleve dette. Jeg vet, og alle muslimer i Norge vet, at en dag skal Norges befolkning komme til troen, og at dette landet skal bli muslimsk! Vi føder flere barn enn dere, og adskillige, rett-troende muslimer kommer til Norge hvert år, menn i produktiv alder. En dag skal også det vantro korset i flagget bort!

 

«Asylsøkerne er på vei å ta over vårt fedreland», uttalte Hagen da han fikk dette brevet. Og det må da være bra. Hva kan vel de som kommer hit tilby oss? Ingenting, bortsett fra kebab og billige grønnsaker. Alt sammen sikkert forgiftet og fullt av kugalskap, akkurat som innvandrerne. ”Gjerningsmannen er av utenlandskopprinnelse (pressesitat vi ofte leser)” heter det i Frp’s innvandrings og kriminalitetsbrosjyre for 2007. Og det stemmer da også.

 

Det var bare det at brevet ikke var ekte da.

 

<bilde>

 

Samtidig så må man, siden dette er et kåseri, ha lov til å undre seg. Er det ikke rart å tenke på at Norges minst innvandrervennlige parti er det eneste som har egne foreninger i f.eks. Spania og andre Middelhavsland? Mens Frp tvangsintegrerer folk på grensen til kulturlemlestelse her i Norge, så bor de selv i norske kolonier i utlandet, og alle må rette seg etter deres behov der. Alle som kommer til Norge må lære seg norsk ved egen hjelp. Beklager, de må kunne det allerede. Samtidig kan man i Spania gå på norske butikker og kjøpe lutefisk, før man på veien hjem til gettoen sin går innom Frp-lokalet og titter litt på NRK. Jeg så først heller ikke moralen i dette, men oppdaget så den typiske Frp-logikken, det er ikke så viktig hvor du kommer fra, det viktigste er at du er norsk.

 

Uansett, Frp lover penger til alt og alle, så lenge de er norske, heterofile, gifte mennesker med to, maks tre barn, uten at de behøver å betale så mye for det. Det er vel ikke tvil om at hvis Frp kommer til makten vil Norge bli et bedre land å bo i. Det har de jo lovt oss, og med alt de tilbyr må det jo bli det. Bedre moral enn dette går det vel ikke an å få?

 

 

Kilder:

http://no.wikipedia.org/wiki/Carl_I._Hagen

http://no.wikipedia.org/wiki/Eli_Hagen

http://www.daria.no/skole/?tekst=1108

http://www.daria.no/skole/?tekst=2145 http://www.frp.no/Innhold/FrP/Dokumenter/Brosjyrer/

http://www.frp.no/Innhold/FrP/Om_FrP/Historie/

http://no.wikipedia.org/wiki/Mustafa-brevet

 

Bilder:

http://www.frp.no/Innhold/FrP/Dokumenter/Brosjyrer/

http://pub.tv2.no/multimedia/na/archive/00211/eli_hagen_h_yt_h_r_211604m.jpg

http://www.forskning.no/Bilder/1044957199.08/1044957199.08_content.jpg

http://www.nrk.no/img/493962.jpeg

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil