Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > No får det være nok!

No får det være nok!

Et innspill om kvinnediskriminering, og om hvordan menn tror de er så mye bedre enn kvinner - i alt.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
16.02.2007

Gutter er noen merkelige vesen, det eneste de gjør på er se på action serier, spille dataspill, og snakke om fine ”damer”. De som ikke ser på action og spiller data, de spiller fotball og snakker om ”digge og fine damer”. Gutter og jenter er veldig forskjellige, jenter er som vanlig rolige, mens gutter er ville og vil hele tiden sloss eller ta ”blodpupp” på hverandre.

 

Men selv om jenter er rolige og ikke sloss, så er det helt sikkert bedre å være gutt. Gutter slipper å gjennomgå alt som jenter må, de slipper å ha mensen, de slipper å føde, de slipper å tenke på sminke. Men utseende tenker de fleste mye på, de kan bruke opp til en halvtime på å få håret til å ligge sånn som de vil ha det.

 

Men tilbake til at gutter mener at de er bedre enn jenter, en av grunnene til dette er at de alltid skal kommentere det jenter gjør, og kalle de for ting som blond, dum, stygg, kjerring, bitch og enda mer, som ikke stemmer i det hele tatt. De er bare opptatt av seg selv, og er ikke litt takknemlig for hva vi egentlig gjør for dem. No har eg fått nok av denne diskrimineringen av jenter, over alt hvor en snur seg er det diskriminering av jenter og kvinner i alle aldre.

 

Helt fra verden så dagslyset, til no, har jenter blitt diskriminert. Før i tiden fikk ikke jenter lov å utdanne seg, de måtte være hjemme å vaske klær og lage mat. Kvinner fikk faktisk ikke stemmerett før i 1913, men før dette, på midten av 1800-tallet kom kravet om stemmeretten. Så man kan jo begynne å lure på hvorfor ikke kvinnene fikk stemmeretten på den tiden. At ikke kvinner fikk stemmerett før i 1913 irriterer meg skikkelig, for undersøkinger som har blitt gjort, viser at kvinner er de smarteste av kvinner og menn.

 

Så viss jeg no går tilbake i tid, ja la oss si, til sånn ca. på midten av 1800-tallet, og jeg har byttet ut rollene mellom kvinner og menn, er det første jeg ser, en mann som lager mat og vasker ett lite hus ute på landet, mens konen hans er på arbeid litt borte fra bygden, der hun jobber på en liten butikk. Sånn skulle det vært i gamle dager, for kvinner er smartere enn menn, menn er bare noen dumme bavianer som virkelig viser at vi mennesker stammer fra apene. Det eneste de tenker på er biler, mat, penger og fine ”kvinner”, både gutter og eldre menn er ganske like, i alle generasjoner.

 

Jeg mener ikke at denne teksten skal virke frekk mot gutter og menn på noen måter, men jeg må bare skrive det jeg mener om kvinnediskriminering. Og jeg er lei av at menn tror de er så mye bedre enn kvinner til alt, de er jo flinkere til å kjøre bil, å jobbe, å tjene penger. Men prøv å få faren din til å vaske klær en dag, han kommer bare til å kaste både mørke og lyse klær i vaskemaskinen, lesse på med vaskepulver, og sette gradene på 90°C, slik tøyet passer til barbie dukkene når de kommer ut igjen.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil