Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Læreforholda på dei norske skulene

Læreforholda på dei norske skulene

Om læreforholda på dei norske skulene. (mangler konklusjon)

Sjanger
Resonnerende
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
11.07.2000


Vi veit alle at dei fleste ungdommane nu til dags stadig lærar mindre en før, kva er eigentleg grunnen til dette? Og kva kan gjerast for å betre forholda her til lands? Dette er dei spørsmåla mange stiller seg sjølve, men som ingen klarar å gi eit nøyaktig svar på.

 

Dagens skule er ein viktig milepæl i livet og nøkkelen til framtida. Men ikkje alle ungdommane nu til dags tar skula seriøst lengre. Skulen er rett og slett for kjedelege for dei, men det dei burde vere oppmerksam på er at utan skulen kjem dei seg ikkje langt her i livet. Mange elevar påstår at dei gjer sitt beste for å fullføre skulen, men nokon fell av heilt i starten. Dei synest det er kjedeleg å gå på skulen og ein kan vel eigentleg ikkje klandra dei. Men kva kan vi gjere for å hjelpe ungdommen til ei sikker framtid? Politikarane kunne kanskje ha bevilga litt meir pengar til skulen slik at trivselen kunne aukast, men visst det førte til at sjukehusa mista pengane sine, ville det då ville det framleis vert lurt å satse på skulen? Ein annan ting er at foreldra burde ” pushe ” litt ekstra på ungdommen sin slik at dei blei nøgde å gjere leksar, men vist dei ” pusher ” for hardt kunne dette igjen føre til at ungdommen såg seg lei av heile skola . Men det er ikkje berre ungdommen som det må gjerast noko med. Forholda på enkelte skuler kan vere forferdelege, til dømes kan det være lekkasje i taket, dårleg skule utstyr slik som: Pultar, stolar, EDB utstyr og bibliotek. Alt dette er med på å auke trivselen og velvære på skulen. Bortsett fra utstyr er det viktig at lærarane er godt lærd slik at dei veit kva dei skal læra bort. Gode lærare er minst like viktig som flinke elevar og gode lære forhold. Men visst elevane verkeleg satte seg inn i stoffet ville det kanskje ikkje vært nødvendig for staten å investere massevis av pengar på å utdanne lærerar. Då ville kvar enkelt elev hatt ansvar for egen læring (AFEL), og det kunne blitt ei læring for livet.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil