Pizza har snart tatt over store deler av Norge i matveien. I hvert fall 80 % av Norges befolkning har smakt pizza, og veldig mange spiser det flere ganger i uka. Pizzaens historie er egentlig ganske gammel. I år 1000 f.kr lagde grekerne i sør og etruskerne i nord hver sine pizzatyper og ble dermed de første pizzaene i verden. Da var pizzabunnen et grovt brød som var bakt mellom steinene på et bål. Når den var ferdig stekt, ble det dryssa forskjellig krydder på deigen, og deretter ble den dyppa i kjøttkraft og forskjellige sauser.
Mange hundre år seinere tok romerne ideene til etruskerne og grekerne og lagde en prototype av den klassiske pizzaen vi kan kjøpe i dag. Romerne gjorde pizza litt kjent i Italia, men ble først regnet som fattigmat, så de rike menneskene spiste ikke mye pizza. Seint på 1800-tallet ble pizzaen veldig populær i Napoli som er en stor by i Italia. Folk spiste en del pizza da, så unge gutter stod ute på gatene og solgte pizza til frokost, lunsj og middag til menneskene i gatene. Veldig seint på 1800-tallet begynte de første pizzabodene å komme i gatene i Napoli. Bodene var bare en kasse eller vogn man lagde pizza i, men etter hvert ble det mer og mer likt som pizzeriaene vi har i dag. Der kunne folk kjøpe seg pizza som hadde forskjellige smaker, og drikke.