Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > En meget fair filmanmeldelse av Romeo og Julie

En meget fair filmanmeldelse av Romeo og Julie

En kort og grei anmeldelse av filmen Romeo og Julie. Filmen blir slaktet av anmelderen.

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
12.02.2007
Tema
Filmer

Filmen Romeo og Juliet av Baz Luhrmann. Filmen er produsert i år 1997.

 

I hovedrollene gjengir Leonardo DiCaprio som Romeo og Claire Danes som Julie. Jeg fikk følelsen av at hovedrollenes prestasjoner manglet innlevese dette kan også ha med at jeg liket ikke blandingen mellom det gammletspråket og den morderene handlingen. 

 

Handlingen i Romeo og Juliet er for de fleste godt kjent.

 

Vi befinner oss i Verona Beach der familene Montaque og Capulet er i blodig strid. De blir beordret fred av politikonstablen i Verona for de tok en mengde liv. Alle som forstyrret freden skulle få bøte med livet. Romeo er i kjærlighetsorg etter at lyset i livet hans skulle bli nonne. Benolvio som er Romeos fetter og hans venn Mecicutio gir han en pille med dop inni så Romeo blir tussete. De bestemmer for å dra til kostymefesten som Capulets (Julies familie) holder. Der møtter Romeo Julie som han blir forelsket i og Julie i han. Etterhvert finner Romeo ut at Juliet er en Capulet, og Julie at Romeo er en Montaque. Dette hindre ikke deres forbudte kjærlighet. De gifter seg i skjul men visse problemer møtter de i veien. Mericuito (Romeos venn) blir skutt av Tybalt (Julies fetter) og til gjengeld skytter Romeo Tybalt. Romeo blir landsforvist og ikke drept for Tybalt hadde jo drept Mercicutio. Julies far bestemmer at Julie skal gifte Grev Paris torsdag morgen utenom og vite at Julie er gift med Romeo. Julie ber Fader Larwence om hjelp, han gir henne et stoff som gjør henne død i 24 timer så skal han sende bud på Romeo at han skal hente henne så de kan rømme sammen. Budet kommer ikke frem på en mystisk måte. Romeo tror at Julie er virkelig død så han kjøper en dødlig gift og dra tilbake til Verona. Han bryter seg inn i Julies gravkammer og sier ”With a kiss I die”. Da drikker han giften og dør. Når Julie våkner og ser Romeo død tar han pistolen og skyter seg selv med den. Når de finne begge døde blir det fred mellom familiene.

 

Filmens intro er fin, den begynner med slutten på en måtte. Etter hvert blir det mer tåkete i handlingen. Språket overtar hele handlingen det er som at man bryr seg ikke om hva som skjer, men hva som sies. Da kunne man like godt lese boken i mine øyner. Denne filmen er egentlig ikke noe for folk som meg, jeg setter nok mere pris på mer blodige handlinger. Filmen passer ikke egentlig godt for gutter den er nok mer for tenåringsjenter. De har prøvd å vekke guttenes interresse i historien. Dette har de gjort med å bytte ut sverdene med pistoler og gjøre tiden, stedet på en mer mordern basis. Jeg vet ikke om dette funker for guttene. Det mangler noe i filmen for meg fra første stund og det er spenningen. Spenningen om hva skal skje og hvordan. Hele handlingen er noen ganger for opplagt. I tilegg har de kuttet noen scener fra orginalverket ta for eksempel dødscenen til grev Paris. Jeg mener at hvis noen gang William Shakespear skulle stått opp fra de døde skulle det vært da.

 

<bilde>

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil