Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Ut på tur, aldri sur

Ut på tur, aldri sur

Om vinteren skal vi helst pakke oss inn for å tilbringe fritiden utendørs. Kan vi ikke heller se på vinteridrett fra godstolen?

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
10.02.2007

Nå holder jeg ikke ut lenger, det maset om å måtte dra seg vekk fra TV-en en fin lørdag formiddag. Hva er grunnen? Jo da, nå skal vi ut å gå på ski. I det fine været som det er ute, kan ikke sitte foran TV-en da nei. Enda det er 23 minusgrader ute, og håret fryser til is etter 5 minutter, skal vi fortsatt ut å nyte dagen. Og hva må vi før det igjen. Jo da, først skal vi ha på oss superundertøyet fra Ulvang. Deretter følger ett par ullsokker, så en utebukse, fulgt av en stor boblejakke og noen votter og ei lue. Hva er poenget med dette? Kan noen svare meg på det?

 

Våger man seg til å nekte, kommer mor og sier den magiske frasen dessverre ingen barn vil være foruten; ”Ut på tur, aldri sur”. Så er det av med TV-en og rett ut. Hvor er menneskerettighetene blitt av da? De har nok blåst bort i den bitende kulda som gir deg neglesprett og indre frysninger. Når man sitter i godstolen ved TV-en på en iskald lørdag, dekket av 3 lag med tykkeste sort ulltepper, og med en rykende kakao i hånda, bør vel de andre ta det lille hintet som sier: ”ring, ring, jeg ønsker ikke å dø, nedsnødd under en ”prektig” gran-busk!”

 

Også målet med denne idiotiske fritidssysselen, er enda dummere. En liten bit av en kvikk lunsj, som er blitt steinhard på grunn av at den uheldigvis ble plassert i den ytterste lomma på tursekken. Og er man heldig er ikke appelsinen du får altfor tørr. Ja, noen ganger kan den være spiselig. Men hvordan er det meningen at du skal få av skallet med votter eller hansker på? Ikke kan man ta av dem, da vil jo hendene fryse til is og fingrene blir fort til stivfrosne ispinner.

 

Det er mye bedre å se på Bjørndalen slite seg ut i lørdagsrennet på TV og se Jacobsen hoppe til værs. De gjør det jo tross alt frivillig. Det er bedre enn å måtte utsette seg selv for en slik fysisk lidelse som ett menneskelig vesen ikke er skapt for. Syns ikke dere?

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil