Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Anabole steroider - et livsfarlig dop

Anabole steroider - et livsfarlig dop

Enkelte gutter og menn bruker anabole steroider i jakten på en muskuløs kropp.

Skrevet i 9. klasse.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
09.02.2007
Tema
Doping


Anabole steroider er for det meste for gutter i puberteten, som ikke er fornøyd med kroppen sin, noen faktisk helt nede i 12 år. Men det er også menn helt opp til 50-60 år som bruker ”bol”. Det er de som ikke orker å trene så hardt, og vil vokse fort som bruker anabole steroider for da får man mandigere og sterkere kropp, man får også bedre idrettspresentasjoner. Det er mange flere negative sider ved å bruke det enn positive.

 

Ofte blir den som bruker anabole steroider steril så lenge man bruker det. Og bruker man steroidene over lengre tid, så kan man bli varig steril, fordi de hemmer en kjertel i hjernen som er ansvarlig for sædproduksjonen. Noen får også dårligere sexlyst, noen ganger kan det bli så ille at man er nødt til å bruke testosterontilskudd resten av livet, for å kunne fungere seksuelt og også for noen for å motvirke beinskjørhet og for tidlig aldring.

 

Anabole steroider, øker muskelmassen og hjertemuskelen kan også vokse, og det er ikke bra. Er du riktig uheldig så kan hjertet bli så stort at det ikke kan få nok blodtilførsel. Dette fører derfor til at flere unge dør av overdose.


 

Gutter med en arvelig tendens til å miste håret, kommer plutselig til å miste masse hår. Når dette først har startet, fortsetter det bare, og håret vil ikke komme til å komme tilbake. Selv om de slutter å bruke steroider. Tenk på det, gutter helt ned i 12-13 års alderen bruker det, også visst dem allerede DA begynner å miste håret.. det er litt ille..

 

<bilde>
Men, det er da ikke BARE negative sider ved å bruke anabole steroider. Visst en ung gutt vil ha mer muskler, og en mandigere kropp, få bedre idrettspresentasjoner og bli mer sexy, har anabole steroider, en positiv effekt. Man får jo større og sterkere muskler, og man blir bedre i treningsstudioet og faktisk også i sengen, visst man bare har litt sexlyst igjen da.

 

En kjedelig ting til er at man blir fort veldig egoistisk og glemmer fort venner. Vil heller trene, spise, eller stå foran speilet enn å være ute, feste å ha det gøy. Noen kan også bare plutselig begynne å blø neseblod, eller få veldig høy feber av dette.

 

Selvfølgelig blir man lett fristet til å prøve, bare en gang, men det er ikke alltid så lurt. Man kan nemlig bli like avhengi av anabole steroider, som på noe narkotika. De fleste gutter som bruker det, kjøper det over nettet, der man ikke aner hva som er i dem eller noe. Det er ca like trygt som at man skal gå inn på apoteket med bind for øynene, og ta en tilfeldig boks med piller, å spise hele. For alt en vet, kan en gammel narkoman borti Pakistan sitte i et badekar og lage disse pillene.

 

Mange gutter tenker kanskje ”Å jentene liker meg mye bedre visst jeg har mye muskler”. Å det er kanskje ikke så rart, på tv, reklamer, internett, filmer og mms tjenester, menn med fine kropper er overalt, og tilslutt er det sånn gutter tror de skal se ut. Det er utrolig dumt! Å visst du tenker etter, mange gutter med helt fine kropper tør ikke ta av seg t-skjorten om sommeren, fordi de mener de ikke ser ut som modellene. Å det er jo uansett ofte de som er finest, som er de største drittsekkene, greit kanskje de har bra utsende, men blir du ordentlig kjent med dem, så kan det hende de har veldig dårlig selvtillit, så de må heller fokusere på utsende enn det andre.

 

Ok, greit jeg innrømmer det, selvfølgelig er det fint med gutter med fin kropp, men visst bare flere heller kunne begynne å trene, og gi faen i steroidene, så hadde det blitt mye bedre! Å hvem sier at gutter ikke er like kroppsfikserte som oss jenter? Gutter er jo like oppsatt på å få en fin kropp, som vi jenter vil ha supermodellers kropp.

 

En annen veldig kjip ting med anabole steroider er at man ikke bare kan ta en kur, og tro man har kroppen til en filmstjerne resten av livet. Nei da, med en gang kuren er avsluttet, så renner vannet ut av kroppen og musklene forsvinner. En venn av meg, som brukte bol før, sier at han tror den følelsen han fikk da han hadde avsluttet kuren, sikkert var like deprimerende som for jenter, når de legger på seg igjen etter dem har slanket seg.

 

Min mening om anabole steroider, er som du kanskje har skjønt, at jeg ikke liker at folk skal bruke det. Det finnes da andre måter å få fin kropp på! LES; Tren å spis sunt! Det er jo så kjipt med alle de bivirkningene.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil