Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Just another day in the sun

Just another day in the sun

Tre venninner som bader og soler seg.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
04.02.2007

Brygga ruget oppå vannet som bølget seg sakte frem og tilbake. Solstrålene smilte til Anniken da de møtte vannoverflaten. Hun bøyde seg ned på bryggekanten og så ned i vannet. Hun stakk en finger ned i det og puttet den i munnen.

- Nam, salt! Sa hun Før hun la seg bakover på brygga, med hendene bak hodet.

- Hva tenker du på? Sa Marie. Hun hadde sorte, markerte eyelinerstreker rundt øynene. Hun liknet en goter. Men hun var liksom vakker samtidig.

- Jeg tenker på livet mitt. Hva jeg skal gjøre med det! Anniken dro strikken ut av håret å lot de kastanjefargede lokkene falle nedover skuldrene sine.

- Har du noe framtidsprospekter da? Marie forsøkte å virke smart. Brukte ord hun ikke var trygg på. Hun så usikkert rundt seg. Så tok hun på seg hetta og solbriller. Hun ble så flau over det hun hadde sagt. Framtidsprospekter, hva tenkte hun på?

- Hahahaha! Lo Anniken viltert. Og slang på hodet så håret hennes føyk over truten på stakkars Marie. Som så lita ut under den store hetta.

 

- Heeeiii, jenter! Sa Rikke og tok av seg t-trøya. – Hvordan går det med brunfargen? Lo hun og så på stakkars Maries helt hvite legger. Marie knyttet truten mens øyenbrynene hennes gikk oppover på sidene. Men hun våget ikke si noe. Hun var livredd for å bli ertet.

- Neinei, det er ikke alltid like enkelt, vel Marie? Hehe, nei det er det ikke vet jeg! Sa Rikke og smilte lurt til Anniken.

- Skal vi bade? Sa Anniken og reiste den modne kroppen sin og lot solen brune den.

- Jaaaa! Det gjør viii! Sa Rikke og hoppet uti før Anniken fikk sagt Rikke.

 

Hun hoppet etter og de lekte i vannet som to små barn. De sprutet masse, masse vann på Marie som ikke hadde rukket å skifte. Hun knyttet truten igjen og så surt på dem.

- Anniken fikk plutselig en fryktelig smerte i hodet. Det var som fyrverkeri inne i den vesle skallen hennes. Hun kunne ikke gjøre noen ting. Hun så rart på de andre. Og de så rart på henne.

 

Marie tok på seg badeddrakt og badehette og hoppet uti. Eyelineren ble gnidd ut helt ned til truten hennes da Rikke dukket ned til bunns og dro opp en hel flokk med tang og gnei det ut over ansiktet hennes. Hun fortrakk ikke en mine, hun var kjemperedd for å bli mobbet. Anniken heiv seg rundt i vannet, og et lite øyeblikk trodde både Rikke og Marie at hun faktisk hadde fått rabies. For Anniken hadde nemlig katt.

 

Marie fikk plutselig krampetrekninger og nøs som en hund. Det kunne virke som hun hadde en allergisk reaksjon mot tang . Rikke ble hundre prosent forvirret av sine to venninner som så ut til å ha mistet grepet fullstendig, og derfor tenkte hun bak sine sorte lokker at da måtte hun veie opp for denne galskapen. Hun sank derfor baklengs ned i vannet og så ekstremt normal ut der hun fløt på ryggen. Men det hun ikke tenkte på da, var at Marie hadde krampe og tok tak i alt hun klarte å gripe tak i, det vil nå si Rikke.

 

Hun kvapp bakover og klarte ikke å holde seg over vann. – Hjeelp!  Rikke var nå i nød. Anniken så ingen annen mulighet enn å dytte henne opp på land foran seg. Anniken himlet med øynene. – Åh, jeg gruer meg skikkelig til i morgen, tenk, vi skal ha norskpresentasjon!

 

Rikke kastet opp før hun kastet et kort blikk ut mot havet, der hun så Marie fortsatt kavende i et hav av tang. – Marie er heldig da, kanskje hun blir syk og ikke får vært der. Plutselig fikk hun århundrets krampe og lå og ristet i lotusstilling. Anniken knyttet nevene sammen og strakte ut armene og dunket løs på Rikkes bryst mens hun irriterte seg over de ubehjelpelige venninnene sine.

 

Fortsettelse følger …

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil