Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Joachims saga

Joachims saga

Thim, faren til Joachim, og Håkon er rivaler.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
31.01.2007


Thim het en sterk og mektig mann. Han var sønn av ”Den mektige Christian”, og den fagre Tove. Kona til Thim het Wenche. De hadde en staut sønn, Joachim. Han var stor og sterk. Han var tretten somre. Han var skikkelig god i idrett. Han hoppet langt, kastet langt og sparket langt. De hadde ingen flere barn.

 

Familien var en av de mektigste ættene i dalen. De hadde to treller. De het Odin og Oda. De var gode til å konkurrere. Oda var smidig og rask, mens Odin var stor og sterk. Han var også veldig robust og kjapp.

 

Den andre mektige ætten var ætten til Håkon. Håkon hadde en kone. Hun het Anne. Anne var en horkone. Hun hadde vært utro mange ganger. Men Håkon ville ikke gå fra henne siden hun var så frid(vakker). De hadde en sønn, og han het Tor. Tor var veldig troende på å vinne, kanskje ikke så rart fordi navnet hans betyr troskap. Tor og Joachim var langt ifra venner. De konkurrerte alltid om hvem som var best. De pleide å vinne hver sin gang. De hatet hverandre rett og slett. Tor var god i de samme tingene som Joachim. Så det pleide å være tett når de konkurrerte. De hadde også to treller som het Ole og Gyda. Gyda var smidig og rask, og sterk i tillegg. Ole var en robust og kraftig mann. Han var skikkelig sterk. Anne egget alltid opp Håkon, og han måtte arrangere konkurranser om hvem som var best i forskjellige idretter.


 

De hadde aldri prøvd seg på Thim sin ætt. Siden de ville at de mektigste ættene skulle holde sammen. Men Thim sin ætt ville ikke at de skulle holde sammen. Han likte ikke ætten til Håkon. Det var ingen som likte dem. Alle hatet dem som pesten. Fordi de skryter hele tiden om at det er de som har den beste ætten. Så hvis Joachim slo Tor i noe, så måtte Håkon på en måte ta en ”blodhevn” på Thim.

De konkurrerte på en stadion som het Valhall stadion. Alle i bygda var stolte over den. Den var gigantisk stor, og hadde plass til alle som bodde der.

 

Ætten til Thim og ætten til Håkon hadde aldri tapt en konkurranse. De var de beste i landet. Når de var på ”hjemmebane” i Valhall var de uslåelige, rett og slett. De hadde ikke tapt en gang så lenge de hadde herjet rundt. Til og med trellene deres var med og konkurrerte. Thim trente sine treller til kamp, og det samme gjorde Håkon. Begge ville ha de flinkeste og de beste trellene i hele landet. Ja, kanskje til og med i hele verden. Så til slutt hadde trellene blitt de beste i verden. De hadde trent dem opp i hele 6 år.

 

En lørdag hadde Thim fått nok av all skrytingen til Håkon.  Thim sendte et brev med et bud til ætten til Håkon. Det som sto der hadde alle i ætten til Thim blitt enige om. Håkon leste det høyt for ætten sin. Det sto: ”Jeg, den sterkeste og mektigste Thim, utfordrer deg til den største kappestriden noen sinne. Kappestriden foregår lørdag når solen er på vei ned presis.”

 

Håkon diskuterte lenge med ætten sin. Til slutt fant de ut at de skulle godta utfordringen. Håkon sendte et brev tilbake. Der sto det: ”Jeg, den sterkeste og den mektigste Håkon, godtar utfordringen din. Når solen går ned på lørdag.” Da Thim fikk brevet gnei han seg i hendene. Han gledet seg til å mose Håkon sin ætt ned i støvlene. Det var en uke til kampdag. Begge ættene måtte trene og trene hver eneste dag til neste lørdag.  Grenene er 100 m hekk, kulestøt, 60 meter, spydkast, høydehopp, lengde hopp og tresteg, en 7-kamp konkurranse.

 

Etter 2 dager, altså på mandag, sendte Håkon en speider til treningsleiren til Thim. Han sendte speideren fordi han ville vite hva Thim og ætten hans trente på. Da speideren kom fram til Thim sin ætt, så Thim speideren med en gang. Men han lot som om han ikke så ham. Han lot trellen Odin få æren av å ta speideren. Odin snek seg inn på speideren bakfra, og tok tak rundt strupen på speideren. Odin løftet ham opp og tok ham med til Thim. De bandt speideren fast til en stol. Thim spurte hva speideren gjorde her, og hvem som hadde sendt ham. Speideren ville ikke svare, så Thim måtte gå drastisk til verks. Han klippet av alt håret til speideren, og da pratet han. Speideren sa at det var Håkon som hadde sendt ham, og at han skulle spionere på ætten til Thim fordi Håkon ville vite hva de trente på. Thim ble sinna da han fikk høre det. Han sa til speideren med en rasende stemme: ”GÅ TIL HÅKON OG SI DET HAN VIL VITE FORDI VI VINNER UANSETT”.

 

 Det gjorde speideren. Han løp det raskeste han kunne. Da han kom fram spurte Håkon hva som hadde skjedd med hodet hans. Og speideren svarte at Thim klippet håret hans fordi han ikke ville prate. Han måtte fortelle hvem som hadde sendt ham og hvorfor. Thim hadde sagt at han kunne fortelle all informasjon, fordi Thim sin ætt ville vinne uansett. Da Håkon fikk vite hva Thim og ætten øvde på, gikk han rett til ætten sin. Han gjorde om på treningen med en gang.

 

Hver natt frem til konkurransen hadde Thim den samme drømmen om og om igjen. Han drømte en herlig drøm. Den handlet om at ætten hans skulle seire mot ætten til Håkon i Valhall på lørdag.

 

Så var det blitt lørdag og kamp dag. Alle var tidlig oppe for å finpusse på taktikken. De som konkurrerte var: Joachim og Odin mot Tor og Ole, Anne og Gyda mot Oda og Wenche og i den store finalen var det Thim mot Håkon. Ættene kom på ettermiddagen til Valhall for å øve på stadion. De øvde på de forskjellige grenene. Begge ættene var nervøse fordi ingen av dem hadde tapt før og de visste at en måtte tape i dag.

 

Folk begynte å strømme på til Valhall. De ventet at hele byen skulle komme. Det nærmet seg startsignalet. Stadion var fylt opp, og det sto 2 spente ætter og ventet.

 

Første 7-kamp varJoachim og Odin mot Tor og Ole(.Her skifter du tid av verbet, går over til presens. Det hadde vært helt fint, om du hadde skrevet i en annen sjanger. Da kaller vi det historisk presens, og det er et fint virkemiddel. Men i sagastilen er alt skrevet i preteritum) Startsignalet gikk. Første øvelse var 100 m hekk. De stilte seg klare. Startskuddet gikk……………DER! (Har ikke signalet gått alt?)De var på full fart ut, Joachim i bane 1, Odin i bane 2, Ole og Tor i bane 3 og 4. Joachim ledet hele veien og vant, Odin ble nummer 3. Så de vant på beste laginnsats. Neste gren var kulestøt. Der vant også Odin og Joachim, med kast på 10 og 11 meter. 2-0 etter 2 grener.

 

Så var det klart for lengde og høyde hopp. Ole og Tor knuste Joachim og Odin i de grenene. De hoppet 8,7 meter og 2.9 meter, mens Joachim hoppet 7,5 meter og Odin hoppet 2,3 meter. Dermed var det 2-2 når tre grener gjenstod. (OK, Joachim. Resten kan du selv rette over til preteritum).Nå er det klart for tresteg. Joachim og Odin er ikke fullt så gode i denne grenen. De hopper bare 6.4 meter, mens Ole og Tor hopper 7,0 meter. Nå er det 60 meteren. De stiller seg opp. Og der begynner de å løpe. Joachim kommer først i mål på en tid på 7,8 sek. Deretter følger Odin på 2.plass mens Ole og Tor må nøye seg med 3. og siste plass. Da er det 3-3, og alt avgjøres i den siste grenen. Det er spydkast. Joachim kaster 94 meter og avgjør det hele.

 

Ætten til Thim vinner den første 7-kampen. Valhall går amok. Håkon blir sint på Ole og Tor siden de tapte, så han får sette sin lit til trellen Gyda og konen Anne. De skal kjempe mot trellen Oda og konen til Thim, Wenche.

 

Det er klart for start. Første gren er 60 meteren. Der vinner Gyda på 8,1 sek. Anne på 2.plass, og 3. og siste plass får Wenche og Oda. 1-0. Nå er det lengde og høydehopp. Der vinner også Anne og Gyda. Da leder de hele 3-0 i kampen. Vinner de en gren til, så har de vunnet 7-kampen. Neste gren er spydkast. Gyda kaster 86 meter og Wenche kaster 81 meter. Dermed er det avgjort. Det står 1-1, etter resultat fra guttenes og jentenes 7-kamp.

 

Nå er det duket for den store finalen. Thim mot Håkon. Hele Valhall er spent. Men det er klart hvem de heier på. De synger navnet til Thim så det kan høres på mils avstand. Thim klapper til publikum for at de hyller ham. Første gren er spydkast. Thim er først ut. Han kaster hele 96 meter og tror på seier. Men Håkon overrasker alle med et kast på 99 meter. Dermed vinner Håkon spydkast, 1-0. Så er det 100 meter hekk. De begynner å løpe. Håkon leder hele veien og vinner med en tid på 7,5 sekunder. Hele Valhall er stille og lurer på hva som har skjedd med Thim. 2-0. Neste er kulestøt. Håkon er først. Han kaster 17 meter. Det er langt i kulestøt. Kan Thim slå dette? Thim gjør seg klar. Han tar sats....... kula lander på 14 meter. Hele stadion buer, fordi det betyr at Håkon leder 3-0. Overraskende.


 

Kan Thim snu dette? 4 grener igjen, og han må vinne alle. Spenningen er til å ta og føle på. Neste er lengdehopp. Thim hopper 12 meter. Håkon gjør det dårlig. Han hopper bare 9 meter. 3-1. Så er det høydehopp. Thim hopper 3,0 meter. Mens Håkon hopper 2,8. Rett bak. 3-2. Thim tar igjen. Neste er tresteg, og det blir veldig spennende nå. Thim hopper 8,9 meter. Hvis Håkon slår dette, vinner ætten hans. Men han skuffer igjen. Han hopper bare 6.9 meter. Håkon ser ut som et nervevrak nå. 3-3. Det begynner å butte for Håkon, og spenningen stiger. Det blir avgjørende nå på 60 meteren. De stiller seg opp. Det koker i Valhall akkurat nå. DER gikk start- skuddet. De løper, og det er veldig jevnt. Thim krysser målstreken først. Det var på hengende håret. Han vant fordi han hadde større brystkasse. Valhall er i ekstase!!! Det koker over nå. Alle løper før å gratulere Thim.

 

Ætten hans er helt i 100. Det blir feiring hele natta. Før ætten til Håkon løper fra stadion og flykter fra byen, roper Håkon til Thim: JEG SKAL TA DEG NESTE GANG, BARE VENT!!!!!!!!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil