Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Fjellturen

Fjellturen

En familie drar på hyttetur og får uventet besøk. En tekst jeg skrev i 8. klasse.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
22.01.2007

Jeg kom hjem fra skolen, da mamma sa at vi skulle på hytta i helgen. Jeg ble kjempeglad og gikk på rommet og pakket ned det jeg trengte med en gang. Mamma ropte at jeg måtte huske å pakke ned tannbørsten. Det hadde jeg allerede gjort.

 

Vi kjørte på ettermiddagen når vi hadde spist. Det tok cirka en halv time til parkeringsplassen vi skulle gå fra. Da vi var kommet nesten til hytta, spurte jeg om det var langt igjen.

"Det er to kilometer igjen tror jeg." sa pappa. Vi gikk litt lengre til vi kom til et vann.

Der tok vi en liten pause.". Nå er det bare fire hundre meter igjen". Sa pappa. Vi gikk til vi kom fram til hytta. Når vi kom fram var vi slitne.

 

Jeg ville fiske med en gang. Jeg tok fram fiskestanga og festet en dupp og en krok på snøret. Noen sekunder etter jeg hadde kastet ut, kjente jeg at det rykket i stanga. Jeg sveivde inn snøret. Det var en stor fisk. Jeg ropte:" pappa, jeg har fisk!!". Pappa kom og skar den opp for meg. Det var en liten lapp i magen på fisken. Pappa leste lappen: Pass dere for bjørnen på fjellet!! Hilsen… "Bjørnen?", sa pappa forskrekket." Jeg visste ikke at det var bjørn her på fjellet." Jeg håpte at ikke bjørnen kom akkurat der vi var.

 

Akkurat da jeg skulle til å gå tilbake til hytta så jeg noe som rørte seg i buskene. Da jeg gikk for å se om det var noe der. Plutselig kom det en bjørn fram fra busken. Jeg sprang vekk for å hindre at bjørnen skulle ta meg og sprang mot hytta så fort jeg kunne. Bjørnen var cirka 10 meter bak meg og den sprang ganske fort. Jeg ropte på mamma og pappa. Da de kom ut fra hytta besvimte pappa og mamma fant fram geværet og skjøt i lufta. Bjørnen ble kjemperedd og sprang sin vei. Heldigvis!!

 

Vi prøvde å bære pappa på sofaen men pappa var alt for tung. Så vi lot han bare ligge ute. Men pappa våknet like etterpå. Da pappa våknet skjønte han ingenting. Etterpå så lot pappa som han ikke hadde besvimt i det hele tatt. I mellomtiden hadde mamma laget kakao og rundstykker. Mens vi spiste mat spilte vi kort og snakket sammen. Vi gikk å la oss for vi var så trøtte alle sammen. Dagen etterpå pakket vi og dro hjemover igjen. Da vi kom hjemme var det en hel masse mennesker som sto utafor døra og ville vite hva som hadde skjedd på fjellturen. Vi fortalte hva som hadde skjedd. Dagen etterpå sto det i avisen: Sprang fortere enn bjørnen! "Neste gang vi skal på fjellet må vi være forsiktig!". Sa mamma. SLUTT!!!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil