Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Huset mitt

Huset mitt

Skrekkhistorie skrevet som resultat av en oppgave der vi fikk en innledelse, som vi måtte bruke i en historie.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
14.01.2007
Tema
Familie


24. August/05 - 02.03

"Vi liker ham ikke, gjør vi vel?"

Edvard holdt sigaretten i venstre hånd, mens han med den høyre pirket i barken på treet han lente seg mot. Jeg kjente meg usikker. Edvard hadde makt over meg. Han bestemmer straffene mine. Jeg ristet på hodet, kan ikke si noe galt.

 

 "Jeg kommer til å være våken i de neste 12 timene, si fra når "vennen" var bestemmer seg for å prøve på noe nytt". 12 timer? Rart. De pleier ikke være oppe så lenge. Men jeg vil bare inn igjen. Hundene begynner å våkne, selv om de skal sove nå, de får bare tre runder på klokken.

 

Vi står i bakgården, det er ganske kaldt. Men med Edvard spør man ikke spørsmål. Han ble ganske sint når den nye KeeM-en snakket med meg om alle de tingene.

 

Edvard så nervøs ut, ser opp mot det øverste vinduet hele tiden. Pappa har sikkert kommet tilbake igjen.

 

24. August/05 - 02.30


Jeg liker ikke å gå forbi kjelleren når jeg skal opp igjen, monstrene lager så ekle lyder. Jeg kan høre dem opp alle trappene til rommet der vi bor.

 

24. August/05 - 02.45

Sååå søvnig. Men jeg må pusse tennene før jeg legger meg, ellers får jeg besøk av Karius og Baktus, det sa mamma. Vet ikke helt hvem det er, men de høres skumle ut.

 

24 August/05 - 09.00

Mamma pleier å vekke meg, men i dag sov jeg til langt på dag. De Kjedelige Mennene må ha tatt henne med seg igjen, de gjør det av og til. Og når hun kommer tilbake, må hun ikke forstyrres til neste dag, pappa sa det sist gang han var nede. Men da får jeg dagen til meg selv. Jeg har ikke vært i alle rommene ennå, selv om vi har vært her i mange dager nå. Dette huset er ganske stort. Også lukter det så rart. Lukket, og støvete. Men det er noe som ikke hører til her også. Det lukter metallisk, liksom.

 

24 August/05 - 09.05

De tok mamma med seg inn nå. Jeg vet ikke om de så meg, de var ganske opptatt. Hun så ikke ut som mamma. Det var det samme fjeset, men hun var helt annerledes. Hun var ikke der, liksom.

 

24 August/05 - 15.00

Har brukt hele dagen på å løpe rundt i huset vårt. Det er større en det vi hadde før, det hadde bare to etasjer. Dette har fem. Men jeg får bare lov til å gå i tre av dem. Den øverste har jeg ikke funnet trapper til, jeg får sikkert ikke lov til å gå opp. Men den er der, man kan se den utenfra. Det er lys der oppe også, jeg tror kanskje det er det rommet pappa jobber i.

 

Huset er så stille, i hvert fall der som vi bor. Man kan høre hvert eneste steg her.

 

Edvard spurte meg om jeg kunne begynne å fore hundene mens han snakkket med meg i går, han har visst ikke tid lenger. Hundene bet meg når vi kom hit, håper de ikke gjør det igjen. De ser så rart på meg. Sikkert fordi jeg er mindre enn alle de andre her.

 

24 August/05 - 15.15

Det tar en stund å gå inn igjen fra hundehuset, det ligger nesten helt nede ved gjerdet. Sa hei til portmannen på vei til døren inn igjen, han virker greiere enn de andre her.

 

24 August/05 - 18.02

Var litt sen til middag, har ikke funnet helt ut av alle gangene og rommmene her, det er ganske mange. Det er ganske kjedelig å måtte spise alene, til og med der alle KM-ene spiser ville vært et bedre sted enn å sitte her. Og det rommet er jo kjempekjedelig, ingen snakkker med meg engang. De er for opptatt med papirene sine.

 

Det er alltid sånn de dagene i måneden da de tar henne vekk til kjelleren. Når hun kommer tilbake, må hun ligge på sengen, og pappa sa at KM-ene av og til måtte binde hendene hennes. Men jeg later som om alt er bra når de spør om morgenen. Han nye virket veldig interessert i å vite hvordan ting fungerte. Men jeg så ham bare der den ene dagen. Han fikk vel vite alt han trengte, tenker jeg.

 

25 August/05 - 04.00

Hva var den lyden?

 

25 August/05 - 04.11

Jeg snek meg ned til inngangshallen, selv om jeg ikke får lov til å gå ut av rommmet før Edvard låser meg ut. Mamma snek inn en nøkkel engang.

 

Så rart. Er det slik marsboere ser ut? Armene og bena er så korte, de ser ut som de har på seg sekker... de har bare ett, stort firkantet øye, og det er helt svart. Men jeg har aldri sett en ekte marsboer før, kanskje de er så rare? Det er seks av dem, og Edvard er der også, han snakker med en av dem. De bærer inn tønner. Kjempemange. De har merker på seg, gule, med et slags svart kors, bare at de kun har tre armer, og det er en sirkel i midten.

 

Marsboerene kom med en bil, men jeg kan høre den kjøre bort. Der gikk porten igjen, hardt. Portmannnen skynder seg alltid når det er natt,han sa att han blir ekstra redd om kvelden.. Kanskje han er redd for dyrene i skogen? De skal vel være igjen her, viss de ikke skal kjøre med bilen.

 

Alle går inn i kjelleren. Et par KM-er løper etter, de prøver å ta på seg frakkene sine mens de løper for å nå døra før den går igjen. Hva kan være så viktig med et par tønner? Og hvorfor var Edvard der? Pappa pleier å være den som gjør viktige ting, når han er her. Er han her? Jeg liker å sitte her oppe på teppet, bak gelenderet. Ingen ser meg her, og det er så roligt.

 

25 August/05 - 11.00

I morgen er det søndag. Jeg hater søndager. På søndag må vi i kjelleren. Mamma og meg som ligger på to senger ved siden av hverandre, mens KM-ene stikker og sliter. Monstrene prøver alltid å få tak i oss mens vi er der nede. De har ikke fått det til enda.

 

Mamma bare sitter i stolen ved vinduet. Hun er litt mer her enn i går, men jeg skulle ønske hun snakket meg igjen. Jeg tror ikke hun har snakket siden pappa var nede sist gang. Men hun ser på meg. Hele tiden. Av og til vrir hun seg, som om hun klør, men ikke orker å gjøre noe med det. Edvard har ikke kommet, så jeg kan ikke gå ut. På dagen kan jeg ikke snike meg, da vet de det med en gang.

 

"På tide å gå ut, jeg må nok låne moren din i ...

Edvard hadde åpnet døren uten at jeg merket det. Han ser ganske rart på oss. Mamma stod på beina, med ett rart utrykk i ansiktet. Det er grått ute. Kanskje det skal regne?

 

25 August/05 - 14.00

Jeg fant trappen opp til femte etastje. Jeg vet ikke om jeg bør gå opp, pappa var veldig nøye på at jeg ikke skulle gjøre noe som kunne ?gjøre Edvard sint. Jeg bør kanskje høre på ham. Han vet nok hva som er best. Men er det ikke pappa som bestemmer? Hvorfor skulle han være redd?

 

25 August/05 - 15.00

Det er tid for å mate hundene. Edvard sa ikke noe om hvor lenge jeg skulle fore dem, men det er nok best å bare fortsette til han sier stopp. Hundene er enda mer rare enn i går. Er det på grunn av meg, eller er det noe annet som gjør dem så urolige? Et par av dem ser litt syke ut, det er noe rødt der. Men de spiste maten sin i hvertfall.

 

Hvorfor er jeg her? Det var jo ikke noe galt med det stedet vi bodde før. Det var ikke så stort, men det var mye fredeligere. Ikke så mange mennesker, ikke så mange regler. Ingen monstre i det hele tatt, verken fra Mars eller kjelleren.

 

25 August/05 - 15.15

" ...knuste nesten prøven. Henry kan ikke være her lenger, han har laget flere problemer enn han er verdt i det siste, dessuten er han så smittet at han ikke kan brukes så mye lenger. Det gjelder hun andre som han fikk med ut her også.

Og for det andre, den sniken av en etterforsker? Hvordan klarte han å lure seg inn her uten at noen fant ut av det, helvete heller, jeg betalte mye for at vi skulle få vite det først om det var noen som begynte å snuse. Er det INGEN som kan gjøre jobbene sine skikkelig her?" Edvard så skikkelig skummel ut, men han roet seg ned igjen. KM-ene virket bekymret. Så så Edvard meg. Han ble skummel igjen.

 

25 August/05 - 18.00


Kanskje jeg ikke skulle ha vært der, jeg har vært innelåst her siden. Det kom ikke noe mat gjennom døra i dag. Trodde ikke det kom noe heller, det var akkurat sånn han gjorde det sist gang. Da tok det nesten en hel uke før han ga meg mat igjen. Jeg lurer på hvem Henry er?

 

26 August/05 - 02.00

Marsboerene vekte meg midt på natten, kanskje det var en drøm? Det var tre av dem, stemmene deres hørtes hule ut. De sa at det hadde vært et uhell, men at alt skulle bli bra. De ba meg ta på meg en romvesen-drakt, "bare for sikkerhets skyld", og at sjekken om morgenen kunne bli litt lengre enn vanlig. ...jeg klarer ikke holde meg våken...

 

26 August/05 - 13.00

Jeg våknet utenfor kjellerdøra, oppå en trilleseng. Hvor er mamma? Og hvorfor er jeg her? Det er så stille, til og med bak kjellerdøren.Og hovedøren er åpen, den pleier alltid å være låst. Bare jeg slipper ut der. Jeg prøvde å reise meg opp, men det var vanskelig. Plutselig fant jeg ut at jeg hadde på meg romvesendrakten.

 

26 August/05 - 13.02

Hva er det som skjer? Alle KM-ene har rømt, de prøver å komme seg frem til porten. Men den åpner seg ikke. Hvorfor åpner ikke portmannen, det er ikke natt engang? Han står utenfor huset sitt, men han er ikke her. Det ser ut som om de andre er redd for han, de prøver å klatre over porten nar han løper mot dem. Noen av KM-ene er ikke her heller. Monstrene er der i stedet. Hundene har rømt også, men de virker ikke som de vil vekk. De leker med KM-ene, sånn som de pleier å leke med maten. Portmannen og KM leker ikke. Men sultne er de. Hva-?

 

26 August/05 - 13.10

Det var ikke alle som hadde rømt. Edvard og noen andre hadde låst seg inn i fjerde etasje, på rommet der vi pleide å bo. De tok meg med seg. Jeg prøvde å si at de glemte å låse døra igjen, og de som ikke er her kommer sikker inn igjen. Hvor skal vi bo, vis de skal være her også?

 

26 August/05 - 14.17

To KM-er braste inn døra, frakkene deres var helt røde. Men de skal jo være hvite? De hadde ikke på seg romvesen-drakter, som vi andre. Edvard kalte det blod, det røde. Han ventet til de ble stille. Og så fikk ham dem hevet ut på gangen igjen. Det var noen som ikke var her. De prøver å komme seg inn. Drakten min klør noe forferdelig.

 

26 August/05 - 15.04

Det er blitt flere og flere av dem, de går forbi døra vår oftere. De går sakte, og de stønner og klager. Det kom noen forferdelige lyder etter at vi hev ut de KM-ene. Jeg klør mer og mer, jeg tror ikke det er drakten det er noe galt med. Alle i rommet virker redde. Edvard også. Fikk nesten lyst til å trøste han, slik mamma gjør det. Men han slo meg når jeg prøvde. Jeg begynner å bli sulten.

 

26 August/05 - 15.28

Edvard ser på meg når jeg klør. Er det noe å se på?

 

26 August/05 - 15.31

De skal gå nå. Edvard og de andre tok av meg drakten, sa at den var ikke nødvendig lenger. De skulle gå og finne noe hjelp, sa de, og de skulle komme tilbake igjen "så fort de kunne". Men jeg vil ikke være igjen her alene...

 

26 August/05 - 15.40

De forsvant. Jeg hørte noen høye smell for en stund siden, men nå er det helt stille. Bare de som ikke er her lager lyd. Jeg er helt alene her nå.

 

26 August/05 - 15.45

Hvordan skal de komme ut porten?

 

26 August/05 - 15.49

Hvor ble det av mamma? Hun har vel ikke blitt...

 

26. August/05 - 16.34

Jeg er så sulten, har ikke spist siden i går kvld.

 

26 August/05 - 17.07

huden min begynner å slutte å klø. den bgynner å bli rød. Hv er det som skjer med meg? Jeg kn ikke være her inne lenger.

 

26 August/05 - 17.28

Døren vr åpen, s jg kunne bare gå rett ut. Det er ingen sm her. Pappa må kunne forklare hv det r som foregår.

 

26 August/05 - 17.35

SAååå øvnig ... mne jg er sulten. møtte på edvard. hadde et dumt fjes så jeg slo ham. Hodet hans fallt v. he-ehhe

 

26 August/05 - ....

....

jeg gikk op i femte etasj. må finne pappa, vvet hva som skal gjøres. Men han er ikke her. Hvor r hn? fnt tree stteiner og hull i gulvet. et r tomt.

 

Kjærlig Far

HENRY STONE 1955 - 2005

 

Dypt savnet Mor

MADELYN STONE 1968 - 2005

 

Elsket Sønn

HENRIK STONE 1999 - 2005

 

26 .../...-...

 

mamm...mmmmam...

 

...

sulten, sltn, sltn

 

...

 

sln

 

...

 

SLUTT


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil