Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Egentreningsjournal VKII

Egentreningsjournal VKII

Egentreningsjournal med øktplan for VKII.

Sjanger
Temaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
04.01.2007
Tema
Trening


Innholdsfortegnelse:

1.0 Valg av idrett(er), aktivitet(er).

1.1 Kort om min egen idrettsbakgrunn og mitt forhold til fysisk aktivitet.

1.2 Valg av idrett.

            - Hvilken idrett/fysisk aktivitet jeg har valgt.

            - Hvorfor jeg har valgt nettopp denne aktiviteten.

2.0 Måloppnåelse.

2.1 Utviklingsområde - Hva jeg ønsker å forbedre.

2.2 Testing - Hvilken form for testing jeg ønsker å benytte.

3.0 Øktplaner.

            - Øktplan nr. 1 (16/10-06)

            - Øktplan nr. 2 (23/10-06)

            - Øktplan nr. 3 (30/10-06)

            - Øktplan nr. 4 (06/11-06)


            - Øktplan nr. 5 (13/11-06)

4.0 Vurdering/Evaluering.

4.1 Fremgang i forhold til mål.

         - En kort beskrivelse i forhold til fremgang.

         - Testresultater.

4.2 Erfaringer, vurdering.

         - En kort beskrivelse av mine erfaringer i ettertid.

 

1.0 Valg av idrett(er), aktivitet(er)

I dette kapittelet vil jeg først redegjøre for min egen idrettsbakgrunn og mitt forhold til idrett og fysiske aktiviteter. Deretter vil jeg gå i dybden på den idretten jeg har valgt og redegjøre for hvorfor jeg har valgt nettopp denne idretten og hvordan jeg har lagt opp denne idretten i min egentreningsperiode.

 

1.1 Kort om min egen idrettsbakgrunn og mitt forhold til fysisk aktivitet.

Tidligere i livet har jeg drevet med forkjellig idrett. Jeg har tidligere spilt basketball, fotball og vært med i en rekke idrettsklubber som for eksempel Donn fotbalklubb, Lund Basketball og Oddersjå. I senere tid har jeg sluttet i alle disse klubbene og drevet idrett etter egen læring og vilje. Jeg har skiftet fra ballspill og orientering over til skateboard og snowboard med mest fokus på skateboard. Jeg har aldri hatt noe bra forhold til utholdenhetstrening som løping og jogging, rett og slett fordi jeg syntes det blir for ensformig. Men jeg vet at jogging/løping er en viktig idrett som sies å være veldig fin. Så jeg føler at jeg bare har fått feil inntrykk av selve idretten, og dette leder meg til neste punkt.

 

1.2 Valg av idrett

Som sagt i punkt 1.1 så føler jeg at jeg har fått et galt inntrykk av løping og jogging generelt. Jeg tror at jeg har utført idretten på en gal måte i forhold til mine interesser. Med det mener jeg at jeg tror hvis jeg blander inn for eksempel så enkle ting som musikk så vil min motivasjon øke. I treningsopplegget har jeg valgt å ha både aerob og anaerob utholdenhet idrett. Jeg driver med noe så enkelt som å jogge i skogen og prøver å forbedre mine ferdigheter når det gjelder vanlig jogging og intervalltrening innenfor løping. Jeg skal jogge til grønn slette som oppvarming og løpe løpetestrunden som vi har løpt tidligere i år og i fjor. Jeg vil ta tiden min og forbedre den fra hver gang jeg løper. Så vil jeg også ha intervalltrening, altså anaerob løping. Med det mener jeg at jeg skal løpe så raskt jeg kan i en kort periode for så å hvile en periode og repetere dette X antall ganger. Grunnen til at jeg har valgt akkurat dette, har jeg kort kommentert ovenfor. Hovedgrunnen er imidlertid at jeg føler at mine ferdigheter innenfor vanlig utholdenhetstrening innenfor jogging er for dårlige. Og at jeg vil forbedre både ferdighetene og interessen.

 

2.0 Måloppnåelse

I dette kapittelet vil jeg drøfte mitt utviklingsområde. Med det mener jeg hva jeg ønsker å fokusere på og forbedre under egentreningsperioden. Jeg må ha en konkret plan for hva jeg ønsker å oppnå, og denne planen vil jeg presentere her. Deretter vil jeg legge frem hvordan jeg har planlagt å teste meg selv for å følge min egen måloppnåelse.

 

2.1 Utviklingsområde - Hva jeg ønsker å forbedre

I denne egentreningsperioden ønsker jeg å forbedre mine ferdigheter innenfor idretten jeg skal drive med de neste 5 ukene. Jeg ønsker å bevise både for meg selv og andre, at jeg kan yte mitt beste i en idrett jeg har hatt problemer med før. Jeg vil sette klare mål for hva jeg skal oppnå og gjennomføre i henhold til øktplanene mine. Jeg vil også forbedre selve interessen for idretten og vise at ved små detaljer, så kan motivasjonen øke. Med små detaljer mener jeg for eksempel forskjellen med å løpe med og uten musikk, løpe både med og uten venner og ikke minst å variere oppvarming, hoveddel og avslutning.

 

2.2 Testing - Hvilken form for testing jeg ønsker å benytte

For hver økt skal jeg ha satt klare mål på forhånd om hva jeg skal klare, hvordan jeg skal klare det, hvordan jeg skal klare det og eventuelt hvor raskt jeg skal klare det. Ved den aerobe delen skal jeg sette tidsmessige mål. Altså på hvilken tid jeg skal klare å fullføre runden. Deretter skal jeg sette nye og bedre mål jeg skal oppnå ved neste økt. Når det gjelder den anaerobe delen skal jeg bruke litt annerledes testemåte. Jeg skal sette mål på antall repetisjoner jeg skal klare å fullføre. Med det mener jeg for eksempel at jeg skal klare å løpe en strekning 3 ganger i strekk for så å ha en liten pause og deretter gjenta denne øvelsen X antall ganger. Neste økt skal jeg øke x-en for å få en forbedring fra forrige gang. På denne måten klarer jeg å følge med på eventuelle fremganger som måtte oppstå.

 

3.0 Øktplaner

 

ØKTPLAN NR. 1     IDRETT/AKT : Jogging

Dato: 16/10-06

 

TID

Til hver øv

HVA

Beskrivelse av øvelsene

HVORDAN evt:

Organisering –teknikk

Ant kg/rep/serier

Intensitet/puls

HVORFOR

Begrunnelse for valg av øvelser –

Virkning på kroppen

15 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 min

Oppvarming: Jogger opp til grønn slette. Beveger armer og andre ledd mens jeg jogger.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoveddel: Skal jogge fra grønn slette rundt lysløypa. Cirka halvveis tar jeg av i stien mot badeplassen for så å løpe videre rundt vannet og tilbake til grønn slette. Samme runde som på løpetesten.

 

 

Avslutning: Jogger tilbake til skolen der jeg vil tøye ut de nødvendige musklene.

Starter ut i lavt tempo som gradvis vil øke, men ikke for mye. Jeg beveger armene i sirkler mens jeg løper. Roterer armene både fremover og bakover og med begge armene.

 

 

 

 

 

Starter i et rolig tempo og holder dette tempoet en god stund til jeg vet at jeg burde øke det. Jeg setter et mål på å løpe runda på under 24 min. Dette er en aerob øvelse.

 

 

 

Hviler i et minutt eller to på grønn slette før jeg jogger i et veldig rolig tempo tilbake til skolen. Når jeg er på skolen vil jeg tøye ut alle beinmusklene (lår foran, innsiden og bak og deretter baksiden av leggene). Jeg vil holde uttøyningen i hver muskel cirka mellom 30-45 sekunder. Deretter vil jeg riste løs på kroppen.

Jogger i passe tempo med armebevegelser for å få en passende oppvarming til øvelsen. Når jeg skal jogge lengre strekninger etterpå er det viktig å få en god oppvarming for å unngå stive muskler etc.

 

Jogger i et litt rolig tempo for å unngå at jeg må hvile mitt i økta fordi jeg er sliten. Har alltid hatt en tendens til å starte i fult tempo og så klart ”sprekke” etter noen få minutter.

 

Jeg hviler i et par minutt fordi jeg er veldig sliten etter løpinga, men hviler ikke for lenge for da kan jeg bli kald. Jeg jogger i et rolig tempo for å få en rolig nedgang fra den lange joggingen. En såkalt ”cooldown” periode. Tøyer ut beinmusklene fordi det er de jeg har brukt betydelig mest under økten. Rister løs etterpå fordi jeg har løpt med samme bevegelser i en lenger periode og ristingen vil unngå anspente muskler.

 

EVALUERING/VURDERING AV ØKTA: Det ble en vellykket økt. Jeg følgte planen fullstendig og økten funket veldig bra. Eneste jeg kunne ha gjort litt annerledes var å starte i enda litt mer intenst nivå på hoveddelen. Jeg tror jeg hadde klart å få en enda litt bedre tid enn det jeg fikk. Jeg løp runden på cirka 23 minutt. Jeg prøvde bevisst på å ikke jogge i raskt tempo i begynnelsen i fare for å bli utslitt og begynne å gå en liten periode. Det er bedre å være sikker på at du klarer å holde et jevnt tempo gjennom hele økta enn å skifte mellom å jogge og å gå. Det er først når jeg kommer til de store bakkene at jeg som oftest får mest lyst til å gå. Jeg fikk likevel godt utbytte av økten for jeg ble godt svett og sliten når jeg ankom grønn slette igjen. Jeg pleier til vanlig ikke å jogge så veldig mye fordi jeg føler det kan bli litt ensformig og kjedelig. Derfor har jeg med musikk når jeg jogger. Dette har en betydelig virkning på spenningsnivået i økten.

 

 

ØKTPLAN NR. 2     IDRETT/AKT : Jogging

Dato: 23/10-06

 

TID

Til hver øv

HVA

Beskrivelse av øvelsene

HVORDAN evt:

Organisering –teknikk

Ant kg/rep/serier

Intensitet/puls

HVORFOR

Begrunnelse for valg av øvelser –

Virkning på kroppen

15 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

25 min

 

 

 

 

 

 

 

 

17 min

Oppvarming: I dag skal jeg jogge med Bastian i jegers. Vi jogger til grønn slette. Beveger armer innimellom mens vi jogger.

 

 

 

 

 

 

Hoveddel: Jogge fra grønn slette rundt lysløypa til vi kommer til stien som fører videre til badeplassen. Der vil vi løpe videre rundt vannet og til høyre til vi kommer tilbake til grønn slette (løpetesten).

 

Avslutning: Jogger tilbake til skolen og tøyer ut

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jogger i et rolig tempo som gradvis øker(men ikke mye) opp til grønn slette. Roterer armene i sirkler mens vi jogger. Både frem og tilbake.

 

 

 

 

 

Denne gangen starter vi i et litt høyere tempo enn i økt nr. 1. Målet i dag er å klare det med en enda bedre tid enn første gang.

 

 

 

 

Når vi ankommer grønn slette igjen vil vi hvile i 1-2 minutter. Deretter jogger vi i et rolig tempo tilbake til skolen hvor vi vil tøye ut de viktigste musklene(foran, innsiden og bak lårene og deretter baksiden av leggene) Rister deretter løs kroppen.

Når vi jogger i et rolig tempo og beveger armene litt innimellom samtidig vil kroppen etter hvert bli varm og klar for en god treningsøkt. Dette gjør vi for å unngå skader på ledd og muskler.

 

Fra økt nr. 1, vet jeg at jeg kan ha et enda litt høyere tempo enn sist gang. Og siden vi i dag er to som løper så vil vi pushe hverandre til å klare å holde motet oppe.

 

Vi hviler fordi vi sannsynligvis er ganske sliten etter joggingen. Når vi jogger i et rolig tempo tilbake til skolen er dette for å få en myk overgang fra den intensive treningsøkten til hvile. Under joggingen bruker vi mest beinmusklene og derfor er disse musklene de viktigste å tøye ut. Men fordi jeg har brukt de samme bevegelsene over lengre perioder, rister jeg løs etterpå. Da vil musklene og leddene føles mer frie etterpå.

Denne følelsen la jeg merke til etter uttøyningen i økt nr. 1.

 

EVALUERING/VURDERING AV ØKTA: I dag gikk ikke alt etter planen, men det gikk på en god måte. Siden jogging er relativt ensformig så løp vi en litt annerledes runde i dag. Vi jogget først rolig ned til Bastian fordi han hadde glemt noe. Dette ble vår oppvarming. Deretter jogget vi videre opp til HIA rett ved barnehagen der det er en inngang til jegers. Vi jogget deretter inn der og opp mot badeplassen hvor vi tok til høyre og følte planen resten av veien. Når vi ankom Gimle igjen fant vi ut at vi hadde vært litt kjappere enn antatt så vi hadde nedjogging på grusbanen hvor vi løp på tvers og tilbake 5 ganger. Deretter tøyet vi ut. Til tross for denne litt annerledes økta så føler jeg at den gikk ganske bra. Dette er fordi vi fikk løpt en ny og morsommere vei som var mye mer interessant pluss at vi ble bra slitne etter økta.

 

 

 

ØKTPLAN NR. 3     IDRETT/AKT : Jogging

Dato: 30/10-06

 

TID

Til hver øv

HVA

Beskrivelse av øvelsene

HVORDAN evt:

Organisering –teknikk

Ant kg/rep/serier

Intensitet/puls

HVORFOR

Begrunnelse for valg av øvelser –

Virkning på kroppen

15 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 min

Oppvarming: Jogging til grønn slette mens jeg samtidig beveger armene.

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoveddel: Jogger fra grønn slette langs lysløypa til den deler seg i to. Her jogger jeg til høyre til jeg kommer til den første bakken hvor jeg har intervalltrening.

 

 

 

 

 

 

 

 

Avslutning: Jogger tilbake til skolen fra der jeg hadde intervalltrening. Her vil jeg tøye ut de nødvendige musklene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg har et rolig joggenivå som gradvis øker, men ikke mye. Armene beveger jeg i sirkler.

 

 

 

 

 

 

 

Intervalltreningen består av spurt opp bakken og rolig jogg ned. Jeg har en 3x4 repetisjon der jeg spurter opp og jogger ned igjen 3 ganger i strekk. Deretter hviler jeg i 2 minutter før jeg repeterer dette 5 ganger. Målet er å yte maksimalt under spurten og prøve å hvile litt ut mens jeg jogger ned igjen. Dette er en anaerob utholdenhet.

 

Etter at jeg har vilt ut de siste 2 minuttene i intervalløkta vil jeg jogger i et rolig tempo tilbake til skolen. Når jeg har ankommet skolen igjen vil jeg tøye ut de nødvendige musklene(foran, på innsiden og bak lårene, leggene). Jeg vil holde uttøyningen i hver muskel mellom 30-45 sekunder. Etter dette vil jeg riste kroppen løs.

Jeg jogger rolig for å bli varm i kroppen. Dette gjør at muligheten for skader i muskler og ledd blir mindre. Armene beveger jeg også fordi jeg bruker mange muskler mens jeg jogger og løper.

 

Jeg har valgt denne form for intervalltrening etter at jeg hørte de hadde brukt den i en gimletrolltrening. Derfor tenkte jeg at jeg skulle prøve den samme økten jeg også. Jeg tenkte deretter at en 3x4 repetisjon skulle være passende til mitt nivå.

 

Jeg vil jogge i et rolig tempo tilbake til skolen for å få en rolig overgang fra den intensive intervalløkta til en rolig hvilestatus(cooldown perioden). Uttøyningen i beina er viktigst siden det er de jeg har brukt mest under økten. Men siden jeg føler at flere muskler har blitt brukt under økten så rister jeg løs kroppen. Jeg føler ikke at å tøye ut disse musklene som armene er viktig.

 

EVALUERING/VURDERING AV ØKTA: Denne treningsøkten gikk nesten helt etter planen. Eneste forskjellen ble at når jeg løp mine repetisjoner så fant jeg ut at jeg kunne klare litt til. Istedenfor en 3x4 repetisjon så økte jeg til 3x5. Ellers enn dette så ble treningsøkta veldig vellykket. Jeg var ganske gåen etter dagens økt så jeg føler at jeg fikk godt utbytte av økta. I dag brukte jeg musikk på samme måte som i økt nr. 1 og dette hjelper mye for motivasjonen. Jeg tviler på at jeg hadde økt til 3x5 istedenfor 3x4 hvis jeg ikke hadde hatt musikken. Vi ser av dette at slike smådetaljer som musikk har veldig mye å si for motivasjonen under økten. Jeg følte etter økta at dette var en passende mengde for meg, men at neste gang skal jeg kanskje prøve på en 3x5 eller en 4x4 repetisjonsøkt.

 

 

ØKTPLAN NR. 4     IDRETT/AKT : Jogging

Dato: 06/11-06

 

TID

Til hver øv

HVA

Beskrivelse av øvelsene

HVORDAN evt:

Organisering –teknikk

Ant kg/rep/serier

Intensitet/puls

HVORFOR

Begrunnelse for valg av øvelser –

Virkning på kroppen

12 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

23 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

17 min

Oppvarming: Sykle til grønn slette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoveddel: Jogge samme runde som i økt nr.1.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avslutning: Sykle tilbake til skolen for å tøye ut.

 

Rolig sykling forbi katta mot gamlehjemmet. Videre opp sykkelstien mot og forbi Spicheren og videre opp til grønn slette.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Starter i enda litt høyere tempo denne gangen. Og prøver å holde samme tempo gjennom hele økta tilbake til grønn slette. Målet er å klare det på under 23 minutter for å merke fremgang fra økt nr. 1.

 

 

 

 

 

 

 

Hviler i 1-2 minutter før jeg starter å sykle tilbake samme vei til skolen. Deretter vil jeg tøye ut de viktigste musklene(foran, på innsiden og bak lårene og baksiden av leggen). Jeg vil tøye ut hver muskel i cirka 30-45 sekunder. Rister deretter på resten av kroppen.

For å få en litt annerledes oppvarming fordi bare løping har en tendens til å bli ensformig. Sykling fungerer fint som oppvarming til jogging fordi du bruker hovedsakelig beinene her også. Jeg syklet en litt lenger runde enn det jeg vanligvis løper fordi når du sykler kan det bli litt kort.

For å få en bedre tid enn i økt nr.1 så må jeg starte ut i et litt raskere tempo, men jeg må passe på at jeg ikke overvurderer meg selv så jeg ikke klarer å fullføre uten stopp. Setter mål på under 23 minutter for å merke fremgang fra økt nr.1 som er målet mitt med denne egentreningen. Nettopp å merke forbedringer innenfor utholdenhetstrening.

Hviler i 1-2 minutter fordi jeg sannsynligvis er veldig andpusten og sliten etter joggingen. Trenger altså å få tilbake pusten før jeg sykler tilbake til skolen. Jeg gjør dette for å få en myk overgang fra den harde økta til en mye mer hvilt tilstand. Dette hjelper også for å unngå skader og slitasje på muskler. Når jeg jogger og sykler bruker jeg mest beinmusklene og tøyer derfor hovedsakelig ut de musklene. Jeg rister deretter på resten av kroppen etter erfaring fra økt nr. 1.

 

EVALUERING/VURDERING AV ØKTA: Denne økten ble jeg veldig fornøyd med! Syklingen i begynnelsen gjorde at økten ble ganske variert som også økte motivasjonen. Joggingen gikk også veldig bra i dag og jeg forbedret tiden fra første gang med hele 2 minutter. Jeg fulgte planen min helt ut og tidene ble bra beregnet. Jeg fikk veldig bra utbytte av treningen og var svett og sliten når jeg var ferdig. Jeg følte meg også veldig bra og fornøyd med innsatsen min etter økta.

 

ØKTPLAN NR. 5     IDRETT/AKT : Jogging

Dato: 13/11-06

 

TID

Til hver øv

HVA

Beskrivelse av øvelsene

HVORDAN evt:

Organisering –teknikk

Ant kg/rep/serier

Intensitet/puls

HVORFOR

Begrunnelse for valg av øvelser –

Virkning på kroppen

15 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

30 min

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 min

Oppvarming: Jogger til grønn slette mens jeg beveger armene

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoveddel: Jogge til samme sted som jeg hadde intervalltrening i økt nr. 3. Her vil jeg kjøre samme opplegg som sist og hvis jeg tror jeg klarer det så vil jeg prøve på å ta en 3x6 repetisjon istedenfor den 3x5 som jeg hadde sist gang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Avslutning: Jogge tilbake til skolen fra stedet der jeg hadde intervalltrening. Deretter vil jeg tøye ut de viktigste musklene

Jogger i et rolig tempo. Roterer armene både frem og tilbake mens jeg jogger.

 

 

 

 

 

 

 

 

Intervalltreningen i dag blir noe av det samme som sist gang at jeg spurter opp bakken jogger rolig ned igjen 3 ganger på rad uten pause. Så kommer pausen på 2 minutter før jeg repeterer dette. Jeg håper på å få repetert dette 6 ganger i dag på 30 minutter. Dette vil da bli enda bedre enn forrige gang og jeg vil da ha fått en god fremgang.

 

 

 

 

 

 

 

Jeg vil jogge i et rolig tempo tilbake til skolen etter at jeg har hvilt ut i 2 minutter etter siste repetisjon. Når jeg har kommet tilbake til skolen vil jeg tøye ut de viktigste musklene(foran, på innsiden og bak lårene og bak leggene) Jeg tøye ut hver muskel i cirka 30-45 sekunder. Deretter vil jeg riste løs resten av kroppen.

Jeg jogger i rolig tempo for å bli varm i kroppen slik at jeg ikke skal få skader og slitasje på musklene under hoveddelen av treninga. Jeg vil bli varm i hele kroppen så jeg beveger både armer og bein under oppvarmingen.

Jeg klarte i økt nr.3 å ha en 3x5 repetisjon, derfor vil jeg i dag prøve på en 3x6 repetisjon. Grunnen til at jeg har akkurat denne øvelsen er fordi den er relativt tung og utfordrende. Jeg har alltid hatt en sans for spurting i korte avstander og perioder, men ikke så stor interesse for spurting eller jogging i lengre perioder og avstander. Derfor blir dette en veldig god test for min del. Med rett viljestyrke og musikk, så vil dette gå smooth!

Etter intervalltreningen vil jeg være veldig sliten så derfor hviler jeg ut i 2 min før jeg jogger rolig ned til skolen for å få en myk overgang fra den intense treningsøkten til å være klar til å gå i dusjen. Jeg bruker mest beinene mens jeg trener intervalltreningen, derfor så tøyer jeg hovedsakelig ut beinene, lårene og leggene. Jeg rister deretter løs resten av kroppen for å få en god følelse etter en hard økt.

 

EVALUERING/VURDERING AV ØKTA: Jeg klarte å nå målet jeg hadde satt med å ha en 3x6 repetisjon på intervalltreningen. Derfor er jeg også veldig fornøyd med innsatsen min. Jeg fulgte planen min fult ut og det ga meg en god følelse. Det er fordi jeg følte at dagens øktplan fikk meg til å yte mitt beste. Det viser at jeg klarer å planlegge en økt i henhold til min utholdenhet og mitt nivå.

 

4.0 Vurdering/evaluering:

Jeg føler at min egentreningsperiode gikk veldig bra. Jeg hadde satt mine mål på både min aerobe utholdenhet og anaerobe utholdenhet. Måten jeg gjorde det på, var å se hvor bra jeg klarte å gjøre det i øktplan nr. 1 og 3. Og ut i fra mine observasjoner her klarte jeg å sette mine mål om å forbedre meg neste økt.

 

Jeg har aldri hatt noe særlig bra forhold til utholdenhetstrening og derfor var denne egentreningsperioden en utfordring for meg. Jeg har alltid syntes utholdenhetstrening blir veldig ensformig og har hatt en tendens til å prøve å unngå det. Derfor var dette det beste valget for meg under egentreningsperioden. Jeg fant også raskt ut av at det er mange måter mann kan klare å motivere seg på å trene utholdenhet. Allerede første økten la jeg merke til at hvis man har musikk så blir alt mye mer spennende. Jeg fant også ut i økt nr. 4 at hvis du varierer økten så kan den bli mye mer spennende. Der syklet jeg opp til grønn slette istedenfor å jogge som jeg gjorde alle de andre gangene.

 

4.1 Fremgang i forhold til mål:

Jeg hadde satt mål om å forbedre meg i både aerob utholdenhet og anaerob utholdenhet. Den aerobe utholdenheten var løpetest runden vi har løpt tidligere i år. Den anaerobe utholdenheten var intervalltrening innenfor løping. Jeg klarte i økt nr. 1 å løpe runden min på cirka 23 minutter. Andre gangen jeg løp runden hadde jeg satt målet å løpe på en bedre tid helt generelt. Det klarte jeg også og jeg forbedret tiden min med hele 2 minutter. Når det gjaldt min anaerobe utholdenhet så klarte jeg begge gangene å fullføre målene mine som jeg satt i forkant. Jeg hadde satt en 3x4 repetisjon på den første intervalltreningsøkten og viste at jeg klarte 3x5 istedenfor. Derfor satt jeg nytt mål med å klare en 3x6 repetisjons økt neste gang. Det klarte jeg også å gjennomføre. Disse resultatene viste fremgang, altså det som var målet mitt med hele egentreningen.

 

4.2 Erfaringer og vurdering:

Tidligere i livet har jeg ikke hatt så mange egentreningsperioder slik som denne og til tross for det følte jeg at det gikk veldig bra. Vi har hatt det før på skolen, blant annet i fjor, så jeg tar med meg kunnskaper fra den gang. For eksempel hva jeg burde fokusere på og hvilke feil jeg lett kan gjøre. Mine erfaringer fra tidligere viste at det er bedre å sette mål som gjør at du må yte ditt beste for å klare enn hvis du setter mål som blir for lett.

 

<bilde>

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil