Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Alene

Alene

Handler om ei jente som blir HIV-smittet pga. en drittsekk.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
01.01.2007

Jeg var alene, helt alene. Ingen familie, ingen venner, ingen jeg kunne snakke med. Og verst av alt, var jeg HIV-smittet. Jeg vet ikke åssen, men han drittsekken smitta meg! Jeg som hadde et perfekt liv, men nå har livet mitt blitt søppel. Jeg vil bare drepe meg selv, istedenfor å leve slik som jeg gjør. Men hva er vitsen? Livet skal ta slutt en eller annen gang!

Det hele skjedde da jeg gikk på ungdomskolen i 10. klasse. Jeg var utrolig forelsket i en gutt i klassen min, Pedram. Han var så søt og en kjernekar. Når han smilte, kom det to søte smilehull på kinnene hans. Vel, jeg var ikke særlig pen og populær var jeg heller ikke. Men av en elelr annen grunn visste jeg innerst inne at han også likte meg.

Jjeg ble invitert på fest hos Magne, en gutt i klassen. Foreldrene var bortreist, og storebroren hans hadde nettopp fylt 18 år. Så vi ble servert med øl og masse godt. Pedram, han var også der sammen med hele vennegjengen sin. Jeg var også der sammen med veninnene mine.

'' Oh Gud! Han kommer mot meg. Hva skal jeg gjøre?''
Musikken hadde satt i gang, og noen stod på dansegulvet og skulle begynne å danse, mens andre letet etter partner. Alle venna mine hadde fått partnere, utenom meg. Plutselig så så jeg at Pedram komme mot meg. Han så på meg med en uforståelig blikk. Jeg begynte å skjelve og svette under armene:
''Skal han spørre spørre meg om å danse? Hva om jeg svarer nei? Hva skjer hvis jeg ikke klarer å danse?''
Som sagt så kom han mot meg og spurte om jeg ville danse med ham. Selfølgelig takket jeg ja, og begynte å danse med ham.
''Tenk, jeg danser med klassens kjekkeste gutt!''

Vi danset litt, og han gikk for å hente drikke til oss begge. Jeg og den vidunderlige gutten, Pedram, satt på en sofa og stappet i oss øl, mens vi snakket med hverandre. Etterhvert begynte jeg å bli litt svimmel. Var det pga ølen han gav meg? Jeg følte meg ikke så bra, og det verste var at jeg hadde blitt full.

Neste dag når jeg våkna, så jeg at jeg ikke hadde på meg klærne. Pedram, han lå ved siden av meg; halvnaken.
''Hadde vi hatt sex? Hadde Pedram utnyttet meg?''
Verst av alt, så hadde vi ikke brukt prevensjonsmiddel!

Jeg tenkte på det, mens jeg tok på klærne mine og løp ut av det tomme gule rommet. Jeg ventet ikke på at han skulle våkne, slik at vi kunne sitte sammen og prate om gårsdagen. Jeg måtte bare ut derfra selv om jeg hadde panikk.

1 uke etter......

Jeg hadde blitt så forferdelig syk, at mamma tok meg med til legen. Som vanlig tok de prøver og undersøkte meg. Dde sa at jeg skulle få svar på prøvene etter en uke. Men jeg må inrømme at jeg er glad for at jeg ikke ble gravid. Ffordi jeg tok graviditest for sikkerhetens skyld.

Vel etter en uke fikk jeg vite at jeg var HIV-positiv. Det forandret hele livet mitt. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Alle vennene mine forlot meg og familien min, de kasta meg hjemmefra pga en drittsekk som gav meg HIV. Men hvordan går det an? Han som så så frisk ut?

Nå bor jeg i et bitte lite telt utenfor huset vårt. Medisiner får jeg langt ifra! Hvordan skal jeg få medisiner når jeg ikke har råd til det?

Jeg er alene, helt alene!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil