Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Min feil?

Min feil?

Therese bærer på en dyster hemmelighet...

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
11.12.2006

Jeg satte vannflasken fra meg, tok to skritt tilbake og såg på alt rotet. Jeg, Therese, hadde nettopp hatt det som i begynnelsen virket som den kuleste festen ever. Helt til, ja… ulykken.

 

Jeg hadde et underlig tomrom i meg. Det var alt for utrolig at det som hadde skjedd, faktisk skjedde.

 

Det var to dager til Eirik kom hjem. Min far altså. Jeg visste ikke en gang hvem han var før mamma døde. Men det er en helt annen historie. Det endte i hvert fall med at jeg måtte bo hos han. Enda han ikke har tid til meg overhodet, han jobber hele tiden.

 

Den lille leiligheten var dekket av røyklukt, spy og ølflasker tett i tett. Det så mildt sagt helt jævlig ut! Med min hodepine etter gårsdagens fyllekule var det ikke noen lett sak å få ryddet opp. Og jeg kunne ikke slutte å tenke på hva som hadde skjedd dagen før.

 

Hvis politiet fant ut hva som hadde hendt, ville jeg få straff? Jeg hadde jo ikke gjort noe. Men jeg visste jo hva som foregikk, og jeg gjorde ikke noe for å stoppe dem.

 

Jeg har prøvd narkotika før, jeg vet at det ikke er bra. Men det er bare på gøy. Og jeg har kontroll. I motsetning til noen av vennene mine. Bestevennen min Marte for eksempel. At det kunne skje med henne, på min fest. Hun var bare 19 år. Jeg føler meg så skyldig. Men hva kunne jeg ha gjort? Overdoser skjer hele tiden. Menge overlever bare de kommer fort nok til sykehuset. Men denne gangen var det for sent.

 

Jeg fant henne død i min seng. Sittende, men hode på skakke og sprøyta i handa. Marte var ei så pen, smart å livlig jente. Kunne ikke fatte at hun hadde problemer. Det begynte med at hun bare tok noe på festen av og til. Sånn som meg egentlig. Men etter vert ble det oftere og oftere. Til slutt dreide alt seg om å få penger til stoff. Hun hadde pyntet og sminket seg så fint. Hun så så levende ut.

 

Typen hennes og en kamerat kom inn til meg mens jeg satt på senga og grein. Det visste tydeligvis hva som hadde skjedd. Det var ikke meningen at jeg skulle oppdage det. De hadde tenkt å flytte henne før noen oppdaget hva som hadde skjedd. Men jeg kom dem i forkjøpet og de ble dermed nødt å fortelle meg hva planen var. Hun var allerede død, så de mente at det var ingen vits å ringe sykebilen.

 

Alex, typen hennes satte seg ved siden av meg og begynte å fortelle hva som var saken. At hvis de ringte sykebilen ville selvfølgelig politiet bli innblanda. Og at han og kameraten ville ligge tynt an. De var ikke helt ”reine” de heller. Han sa at jeg også ville få masse pes, siden det var min fest og jeg var bare 17 år- hadde ikke lov å drikke en gang.

 

De hadde allerede planen klar: dumpe henne i sjøen. Hørtes helt grusomt ut. Men jeg hadde ikke noe valg. Planen deres virket vanntett. De skulle melde henne savnet dagen etterpå. Altså i dag. Jeg lurte på om de hadde gjort det. Jeg grep etter telefonen, tastet Alex sitt nummer og ventet. Han tok den, men heg la på. Tenkte det var best å bare la vær. Ha så lite så mulig med det å gjøre.

 

2 mnd. senere.

 

Rettsaken var over. Dommen hadde falt. Siden de tilsto ble ikke straffen så stor. Alex fikk 6 mnd. betinget fengsel. Kameraten som hadde vært litt mer passiv fikk 2 mnd. betinget. Ingen visste at jeg var med på det. Jeg tenkte på det hver dag. Angrer på at jeg ikke fortalte det jeg visste. Jeg tør ikke nå i hvert fall. Jeg har ventet for lenge.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil