Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Gud være med dere!

Gud være med dere!

Kåseri som tar for seg religion, tradisjoner og røtter.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
07.12.2006
Tema
Religion


Er du en dypt troende person? Har du dype innvendinger mot ateister, hobby-rasister eller småfrekke fraser? Da vil jeg råde deg til å ikke lese videre.

 

Religion er som innvandrere, det fins jævlig mange av dem og de er vanskelige og skjønne seg på. Altså, Himmelen? Eller Helvetet for den del. Når man har slitt seg gjennom dette harde liv, og endelig funnet freden blant larver og biller kan man risikere å faktisk bli sendt enda lenger ned i denne skitne jorda, til Helvetet! Den heiteste plassen man kan tenke seg, der det er helvetes varmt døgnet rundt. Vel, det kan jo sikkert høres fristende ut for en stivfrossen nordmann en tidlig snø-full januarmorgen, men i helvetet må man faktisk slave for satan og det som verre er, kort sagt er Helvetet ett reint helvete. Men det finnes heldigvis andre alternativer. Om man plutselig bestemte seg for å være en kristen sekundet før man tok sitt siste åndedrag, eller har sløst vekk ett helt liv på denne fantastiske troen, kommer man til himmelen. Der danser man blant englene og får ett evig liv uten bekymringer. Ser du det for deg? Det høres jo bra ut for de fleste, for all del, hadde man bare hatt noen konkrete bevis på det så hadde vel de fleste gitt seg ut på en liten bønn en gang iblant. En gammel kriger eller en avdød oldefar som kom en tur ned en gang iblant og fortalte om hvilken herlig plass denne himmelen faktisk var, hadde sikkert også funka fett. Men det er vel like sannsynlig som at noen kan gå på vannet...


 

På lik linje med innvandrerne finnes det også mange forskjellige religioner. Noen tar sikte på å forbedre verden, mens andre tar sikte på kjente bygninger, gjerne ved bruk av fly eller andre massive hjelpemidler. Det sier jo seg selv at man ikke kan ta noen andre sitt fly, og ødelegge andre sine bygninger? Det er vel egentlig en evig kamp om å få mest tilhengere til sin egen religion, akkurat som ett stortingsvalg, men hjernevaskerne(også kalt misjonærer) må jammen lære seg å følge reglene. De bruker jo alle mulige metoder for å få oss til å tenke over bare en gang til hvor godt man kan få det i Guds harem. Personlig har jeg opplevd litt av hvert. For eksempel en tidlig søndagsmorgen ringer det plutselig på døra: idet jeg gjør ett heltemodig forsøk på å hoppe ut av den gode og varme senga finner jeg ut at balansen ikke helt har funnet veien tilbake til kroppen etter gårsdagens fuktige kveld. Likevel kravler jeg meg bort til den fryktinngytende døra som jeg hadde ett vondt sammentreff med kvelden før. Jeg gjør ett siste forsøk på å se så opplagt ut som mulig, og åpner opp. Det første jeg ser er en velkledd ung mann og før jeg veit ordet av det har jeg armene fulle av jesus-propaganda. Altså, man blir jo ikke religiøs av sånt! De burde heller finne seg ei heit, våt og vakker modell-jente som ringer på, gir meg ett glass med kaldt vann, to smertestillende, stryker meg sensuelt i håret mens hun kviskrer meg forsiktig i øret: «Gud er med deg i både gode og vonde dager», for så at hun forlater åstedet uten mer mas. Da hadde jeg nok kanskje vurdert å bli en religiøs mann!

 

Av alle verdens religioner er det kristendommen vi i Norge har valgt å fokusere på. Eller valgt og valgt, egentlig er det vel sånn at rundt år tusen begynte en gjeng å lage jævelskap. Korstog ble det kaldt, Norge skulle nå bli ett kristent land, koste hva det koste vil. Og slik ble det, kanskje ikke så rart siden man kunne risikere døden viss ikke. Men det hørtes jo også veldig fristende ut, evig liv og engler og godhet... Det var andre boller i forhold til den dramatiske og voldsomme norrøne mytologien.

 

Så hvorfor ikke? Jesus høres jo ut som en god kompis han? Er du blind, er det bare å ta seg en prat med han så skal du nok få se at han ikke er så dum. Jeg kan tenke meg de hadde det gøy han å disiplene hans. Skulle de ha en artig helg kunne de bare gå ned til sjøen, sette seg på stranda og fylle koppene med vann. Deretter gikk de til bort til Jesus, han var nok lederen i gjengen, for så å drikke seg sørpe full på vin, av vann vel å merke. Billig og gøy! Jesus var en ekte tøffing som var skikkelig populær tror nå jeg. Det lange gyldne håret og den velbygde muskuløse kroppen. Det er klart at en av gutta i gjengen ble misunnelig. Derfor svikta han lederen og gikk over til en annen gjeng. Dette angra han sikkert sårt på da han så hvor snill og omtenksom Jesus faktisk var. For han ofra jo seg for dem alle til slutt! En ekte heltehistorie vil jeg kalle det. For det er jo en historie alt sammen? På en måte ett eventyr? Før i tiden var det sikkert ikke så mye å finne på, så en kompisgjeng fant ut at dem skulle skrive årets beste eventyr. De må ha vært noen kreative sjeler, jeg ser det for meg at dem sitter i en ring og ler da den ene sier: «Ja, gikk på vannet! Hehehe, den må vi ha med! Står opp igjen fra de døde også? Ja du den var god, hahaha!» Men hvem av dem visste vel at dette skulle mange millioner mennesker faktisk tro på flere tusen år seinere? Om noen tusen år til tror vi sikkert på Harry Potter, eller på Aragorn, Gollum, og de andre i Ringenes Herre... Du skjønner hvor jeg vil hen?

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil