Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Ungdom og alkohol

Ungdom og alkohol

En artikkel om ungdoms forhold til alkohol.

Skrevet på norsktentamen i 9. klasse.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
05.12.2006
Tema
Alkohol


For mange ungdommer i dag er det helt vanlig å drikke alkohol i helgene. De fleste fjortenåringer har opplevd å ha vært beruset en eller flere ganger. For noen er det til og med allerede blitt en vane. Det at så mange tenåringer drikker seg fulle fører til problemer og konsekvenser. Foreldre opplever gang på gang å måtte hente barna sine på politistasjoner, eller finne dem sovende i grøftekanter. Kan vi som foreldre, politi, ungdom eller festarrangører gjøre noe for å snu denne økende trenden?

 

Noen mener at hvis ungdommene drikker i ung alder, lærer de å balansere inntaket, slik at de ikke ender opp med å gjøre eller bli utsatt for noe dumt. Men de fleste mener at drikking bør utsettes til de er atten år, slik at de har vett nok til å ikke dumme seg ut med konsekvenser. Undersøkelser tyder på at om du starter å drikke i ung alder har du større sjanse for å bli avhengig av alkohol.

 

Foreldre bør kjenne sine barn godt nok til å vite om de drikker. Noen foreldre er også helt klar over at barna drikker, men syns det er helt OK. Det er til og med noen som kjøper alkohol til barna sine. Hvis vi skal ha en mulighet til å klare å stoppe en alkoholtrend, kan det ikke fortsette med at foreldre eller andre myndige mennesker sponser ungdommene med alkohol. Svært få foreldre ønsker å ”hjelpe” barna sine med å sovne i en grøftekant, bli seksuelt utnyttet, havne i arrest eller andre tragiske konsekvenser. Så er det spørsmålet som stadig dukker opp: ”Hva kan vi gjøre?”. Her er det mange muligheter og svar.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil