Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Lærere

Lærere

Et kåseri om lærere.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
25.11.2006
Tema
Lærere


En utsatt arbeidsklasse
Det nye tiltaket for å stoppe mobbing på jobb må være noe enhver lærer virkelig setter pris på. For er det noen som er i en posisjon for å bli mobba, er det nettopp førstnevnte. Hvor ofte har vi ikke sett tegnestifter på stolen eller papirfly på vei mot den stakkars vikaren. Alle slike ubehageligheter er en del av hverdagen til en lærer på barneskolen. Men for å finne de verre fysakene må man lenger opp. Ungdomsskolen, her kan det fort bli slåsskamper mellom en elev og en lærer. Hendelser som dette gjør hverdagen for læreren vanskelig, men den aller verste mobbingen finner sted enda høyere oppe. Her er det ikke fysisk vold, men den psykiske delen som blir satt på prøve. Nemlig; på videregående. Her finner man oss voksne elever, vi som allerede er utlært og i stand til å utmanøvrere læreren intellektuelt på alle kanter, når og hvor vi vil.

Syter for mye
I følge dagbladet og nettavisen syter lærere for mye, de har visst alltid noe å klage over og hvis det er noe de kan streike over er de øyeblikkelig i rekker og rad. Har de noe ekstra å klage over da? Lengre ferier har de jo, men for meg som elev er det vanskelig å innrømme, men så mye innsikt har jeg at jeg skjønner at 30 timer med opptil 30 stk. av oss i uka kan bli for mye.

Vi elever
Elever har lett for å tro at vi er overlegne overfor læreren, stakkaren, som bare sitter hjemme og retter prøver. Som elev er jeg lærerens beste venn. Samtidig er jeg lærerens verste fiende. En lærer er utsatt for et paradoks: læreren kan virkelig hate en elev. Prating på ganga, press fra foreldre, kollegaer som sier at du må få orden på fysaken. Huff, hva skulle en ikke gjort hvis den lorten bare kunne forsvinne?Frustrasjonen til en lærer må være stor når en tenker på at den drittungen du virkelig ikke liker, ikke under noen omstendigheter, den du virkelig hater, er grunnen til at du har en jobb.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil