Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Gorillaz - Animert britpop-musikk

Gorillaz - Animert britpop-musikk

En artikkel som forteller om oppgangene til det store bandet Gorillaz.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
21.11.2006
Tema
Rock


Animert britpop-musikk kalles den spesielle musikken til det verdens kjente, tegnede og animerte bandet Gorillaz. Gorillaz ble dannet i 1998 av Damon Albarn og Jamie Hewlett, tegnet av Tank Girl og har igjennom årene blitt en stor suksess. Grunnen til at bandet ble startet var fordi Albarn ville lage noe som var bedre en all den popmusikken som ble spilt på musikkanalen Mtv, men Albarn ville lage en musikk som ikke ga dem alt for stor oppmerksomhet så de ga ikke noe navn om hvem som lagde de tegnede personene.

 

Den første sangen som Albarn og Jamie spilte inn het ”Ghost Train” og ble senere solgt som B-side på singelen ”Rock the House”. Mange likte de tegnede personene 2-D vokalist, Noodle Gitarist og vokalist, Russel Hobbs slagverk og Murdoc Niccals bassist og band leder. Bandets første utgivelse var ”Tomorow comes today” og ble veldig godt mottatt i stor Britannia. Senere kom singelen ”Rock the House”. Siden ingen viste hvem utgiveren var så forble Gorillaz et stort mysterium og mange var spente på hva som ville vises av Gorillaz de neste månedene.


 

Hvem er de 4 band medlemmene?

Samme år ble det lagt ut en hjemmeside til Gorillaz www.gorillaz.com. Der ble det lagt ut informasjon om bandmedlemmene. Du fikk blant annet vite hvor gamle de var og hvor de kom fra og masse mer.

 

På nettsiden kunne de gjøres masse rart. Du kunne blant annet se deg rundt i kong studio som var et oppdiktet hus og studio til Gorillaz bandet og så kunne gå inn på vert rom i huset som det var mange spill og aktiviteter og gjøre som for eksempel en oppslagstavle som var et forum for gjester. Pluss at vær av medlemmene hadde hver sin pc som inneholdt bilder lydopptak og så kunne du sende E-post til dem. På grunn av hjemmesiden sin konstruksjon så ble det lagd en egen fan side fans.gorillaz.com. Hvor det sto noen opplysninger om hvilke sanger som var i vente og en del annet.

 

Gorillaz starter sin store berømmelse

5. mars 2000 ga de ut en ny singel som ble kalt ”Clint Eastwood”, sangen var en blanding av pop, skrekkmusik og hjemsøkende munnspillsolo. Og dette var Gorillaz sin vei til berømmelse. Litt senere så ga de ut sitt første hele album.

 

Albumet ble kalt ”Gorillaz UK” og fra det albumet så fikk du blant annet singlene ”Clint Eastwood”, ”19 – 2000”, ”Rock the house” og ”Tomorow comes today” sammen med albumet ble det gitt ut bilder av de fire band medlemmene som vart svært stort for fans, men mange var fortsatt interessert i hvem som sto bak Gorillaz

 

Skaperne blir avsløres

Noen måneder senere så gikk det en fjernsynsdokumentar på Channel 4 og på den dokumentaren ble det bekreftet at det var Albarn og Hewlett som sto bak Gorillaz-bandet, men Albarn sa at det kunne vært 50 stykker her, men det er bare to. Så det han mente var nok at det ligger mange flere bak Gorillaz enn det folk trodde.

 

På slutten av året kom sangen ”911” som var laget sammen med rap-artistene D12 (uten Eminem) og Terry Hall som handlet om terroraksjonen 11. september. Samtidig ble plata ”G-side” som inneholdt B-side fra de tre første singlene som ble sluppet ut i Japan men ble raskt sluppet ut i resten av verden.

 

Gorillaz og Spacemonkeyz

I juni 2002 ga Gorillaz en plate til som var spilt inn samen med bandet Spacemonkeyz som ble kalt ”laika come home” som var mesteparten remikser av gamle sanger til Gorillaz.

 

De skumle men store ”Demon days”

Det tok hele 3 år før gorillaz ga ut en ny plate. Platen ble kalt Demon days og inneholdt hele 15 sanger blant annet ”Feel god Inc”, ”Kids whit guns” ”Dirty harry”. Den sangen som slo mest ut av demon days sangene var ”Feel god inc ”.

 

Fra 1. november til 5. november ble det holdt konsert i Manchester. Konserten ble kalt Demon days live. Der ble sangene i demon days spilt i samme rekkefølge og med akkurat det samme orkestret som ble brukt i mange av sangene.

 

Tredje dagen på konserten altså 3. november viste Gorillaz seg på MTV music awards 2005. Der ble alle bandmedlemmene frem vist på senen som hologram. Den teknologien gjør slik at de fire figurene som før bare var vist på tegninger og film nå ble vist som om de virkelig levde.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil