Utstyr:
Glukoseløsning, Stivelsesløsning, Sukroseløsning, 3MHC1 (dråpeflaske), Fehlings væske, Reagensrør, begerglass, Fruktsaft, Sukkertøy, Stativ for Reagensglass
Fremgangsmåte :
Først var den blå, så ble den oransje ovenifra og nedover i Reagensrøret.Vi gjentok punkt 1 med vanlig sukker og med stivelsesløsning. Det ble ingen forandringer de forholdt seg blå. I stivelsesløsningen i glass E- ble det ikke noen forandringer. Resultatet i glass E- ble blått. Sukroseløsningen i glass D- Ble spaltet om fra sukrose til glukose og resultatet var at Når vi tilsatt Fehlingsvæske, så ble den oransje. Og når vi hadde den i det varme vannet ble den brun
Konklusjon:
Jeg har lært at man kan påvise druesukker ved hjelp av Fehlingslingsvæske. Og at man kan spalte sukrose om Til glykose ved hjelp av saltsyre.