Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Tønnen i toppen og glass i ræven

Tønnen i toppen og glass i ræven

Han var bare 14 år gammel da, og visste ikke hvordan han skulle ta vare på pengene han tjente. I stedet brukte han pengene på alkohol, røyk, snus, og dop.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
05.11.2006


Det hele startet da Morten fikk sin første jobb på sjøen. Han var bare 14 år gammel da, og visste ikke hvordan han skulle ta vare på pengene han tjente, istedet brukte han pengene på alkohol, røyk, snus, og dop.

 

Han fikk ikke så god lønn egentlig, så han pleide å stjele veldig mye laks og solgte dem til andre folk. Han fikk oftest de vanskeligste oppgavene enn de andre som jobbet der. Han måtte bære tunge lastar, være oppe på dekk når det var skikkelig dårlig vær og hvis han gjorde en feil, ble han slått.

 

Etter at det hadde gått fire år i sjøen, ble han lei av jobben og dem han jobba med, så han begynte å tenke på hevn. Det første han tenkte på var å brenne båten de brukte til å seile med, og det bestemte han for å gjøre.

 

Neste kveld var det skyfri himmel, stjernene var flotte og lyste som et par diamanter og det var midtnatt. Men det betydde ikke noe, for han hadde bestemt seg for å gjøre det. Han hadde med seg cirka ti liter bensin og en lighter. Han begynte å kaste litt bensin på motoren og så fortsettet han inne i båten og resten tømte ute på båten. Så tok han ut lighteren og skulle akkuratt til å tenne på båten, men så hørte han noen komme mot båten. Det var kystvakten som kom for å skjekke om alt var bra, det gjør han hver kveld. Men heldigvis for han at kystvakten fikk øye på Morten. Han måtte jo vente i noen minutter før han tente på båten selvsagt. Men når kystvakten var langt borte tok han ut lighteren igjen, tente på båten og stakk av med bilen sin.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil