Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Første smell

Første smell

Første gang jeg tok i et våpen.

Karakter: 4

Sjanger
Fortelling
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
25.10.2006
Tema
Hobby

Eg var 12 år gammal, og eg fikk vita nokon historiar om at slekta har dreva me denne hobby i mange genrasjoner, men no har morfaren og onkelen min slutta, så det var ingen som kunna drive tradisjon vidare. Oldemor har prøva å få meg til å begynna og skyta, men eg vista ikkje at eg var nok gammal før eg var 12 år.

 

Eg skulle på skyter banan ilag me Morfar, han skulle ta jegerprøva, eg var noko nervøs, eg såg alle mennene som låg på rekka. Det small, ein etter ein trekte av, de fekk ein trøkk og nokon fekk så sterk trøkk at dei flaug litt bak. Eg tenkte at eg skulle prøva, men eg var ikkje sikker på om eg skule prøva så kraftig gevær. Så eg tok ei litt mindre våpen, og la meg ned på standplass og fekk vite korleis eg skulle bruka våpenet. Standplass-leiaren ropa ”klar om ti sekundar frå no” og eg skjøna ikkje ein dritt, så ropa han igjen ”klar!” klar tenkte eg kva han prata om. Så ropa han ”ild” eg såg dei andre byrja å skyte, så eg trekta av, eg skaut til saman 5 skot. Eg brukte kanskje 40 sekund, det er veldig fort til å vere første gangen, men dersom du ser på resultata, så var det ikkje den beste skotinga som har blitt gjort. Eg hugsa berre at eg fikk to bom og nokre andre dårlige treff. I nesta serie blei det litt betre, men det vart ikkje noko kjempe-resultat. Eg skaut alle skuddane og blei ferdig me den skytinga. Eg trur eg vart avhengig etter den gongen. Eg har bruka mange tusen kroner på denne hobbyen, men eg har ikkje angra eit sekund på at eg har starta med denne sporten.

 

I sommar var eg på Landskyttarstevne, det var morosamt. Eg skaut 225poeng der, eg var ikkje nøgd. Eg hadde problema med geværet, så eg hadde ikkje langtrekk, og det er veldig viktig når man skytar å ha langtrekket. Eg har bestemt meg for å dra på Lanskyttarstevnet til sommaren og. Håpas eg, og då skal eg skyta kjempe bra. Eg skal prøva å komma meg værtfall på rank 200 denne gangen, Og håpas det går betra.

 

Nå har eg blitt litt betre til å skyta. Første gangen eg skaut hugsar eg at eg hadde 120 poeng, no er gjennomsnittet mitt 240 av 250 poeng. Så eg kan trygt seia at eg har blitt litt betre, men det er enno langt til eg har vorte proff skyttar. Eg vil fortsette å skyta, og eg skal bringa tradisjonen vidare.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil