Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Steinalderen

Steinalderen

En fortelling om en steinalderfamilie.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
25.10.2006
Tema
Eventyr
Det var en gang en steinalderjente, som het for Hilde. Hun hadde langt lyst hår. Det var alltid så fint. Hun var ganske liten, men hun vokste fort. Hun har en liten strå dukke som heter Tilde. Tilde har litt mammut hår som kjole på seg. Hilde hadde brune øyne og rød munn. Hun var 3 år. Foreldrene hennes var store. Moren som hette for Kari, hadde langt lyst hår hun også, og med brune øyne å rød munn. Faren som het Trond, hadde bare litt hår igjen, fordi moren hadde revet det av han, da de kranglet om senge plassen.

 

De bodde i en fjell hule, som en bjørn hadde bodd i før dem. Det var varmt og koselig der og de hadde to mammutskinn. Det var faren som hadde drept mammutene, for at de ikke skulle trampe ned blomstene i hagen.

 

Skinnene var ganske store så de dekket hele familien når de sov. Noen ganger måtte de lete lenge, for å finne hverandre igjen under skinnene. Uten for har de en steinalder ku. Den heter for Tulla, den er hvit med brune flekker. De har også en hund som heter Bomse og er svart og hvit. Hele familien, bor ved en sjø som heter Njalli. Det er trær der de bor også.

 

En dag da de våknet, hørte de et hyl langt ute i skogen. De spratt opp av sengen. Så gikk alle sammen ut, for og se. Da fikk de se. Tulla var borte. De ble så forskrekket, at de glemte og spise frokosten sin. Hele familien lette og lette. Men de fant henne ikke. Da gikk Kari inn for og lage frokost. Hun hadde litt frokost i noen store skrepper. Så ga hun den ene skreppa til Trond, og den andre til seg selv. Så gikk Trond, Kari og Hilde inn i skogen. Tilde ble igjen hjemme.

 

NESTE KAPITTEL.

Da de gikk inn i skogen. Hørte de ett hyl gjennom trær og busker. Det var litt mørkt ennå, men det gikk bra. Hilde satt på ryggen til Trond. Så kom de til mormor og bestefaren til Hilde. Og der var jo Tulla. Hun stod på gresset, og ble koset av mormor og bestefar. Da ble alle glade. Kari, Trond og Hilde, ble igjen til mormor og bestefar. Da de hadde gått in til mormor og bestefar. Fortalte bestefar alt som hadde skjedd. Han sa at mormor og han, var på tur i skogen. Da hadde de hørt et hyl. De så Tulla, og gikk bort til henne. Da så de at hun hadde en torn i foten. De trakk den ut, og da hylte hun enda en gang. Da gikk de hjem til sin egen hule. Kari laget kvelds mat. Da de hadde pist den opp. Gikk de til sengen sin med de store skinnene i, og sovnet.

 

SLUTT.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil