Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Janni og masken

Janni og masken

En kort novelle som handler om et kupp på et japansk kunstmuseum.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
21.09.2006


Det var mørkt og kaldt utenfor nattklubben ”Rose”. Janni, en mann i 40-årene, hadde jobbet med tyveriyrket i over 20 år. Han var nå en rik mann som bodde i et lite slott på Englands kyst. De fleste tyver bodde ikke på slott, men Janni tenkte det var lurest fordi politiet ikke ville mistenke et sånt sted. Han sto ved siden av safen på et lite soverom.

 

Svetten silte ned av pannen da han begynte å drille etter noen minutter sa det ”klikk” og safen var åpen. Idet øyeblikket safen ble åpnet hørte ha en stemmer rett utenfor døren. Janni slengte seg under sengen i det øyeblikket døren gikk opp. Han så bare føttene til manen men han viste det var ham som eide klubben. Han gikk bort til en liten skuffe og tok den opp. Han tok noe ut av den som godt kunne være kokain. Mannen gikk bort til døren igjen og gikk ut.

 

Janni pustet lettet ut og gikk til pengeskapet igjen. Han tok ut diamantsmykker og ringer. Han gikk ut av klubben og dro til restauranten sin der han møtte arbeidsgiveren sin Nick. Janni og Nick hadde kjent hverandre siden Janni startet i tyveribransjen. Nick var den som ordnet med alle kjøperne og det var han som gav tegninger og skjemaer til bygningene han ville ha ranet. Janni kom inn på restauranten og der satt Nick som forventet. Han kom inn og de tok hverandre i hånden. Janni viste ham tingene han hadde stjålet og Nick gransket dem nøye. Plutselig reiste Nick seg og viste ham en liten brosjyre der det sto kinesisk kunst. Utpå var det et bilde av en gull maske. Han leste litt i brosjyren og fant ut at masken var fra 600-tallet. Janni tenkte lenge før han svarte ja men at det kom til å bli hans siste jobb og at han i hvert fall ville ha 5 millioner dollar. Nick svarte ja og Janni fikk tegninger over stedet.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil