Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Tv-spill

Tv-spill

Handler om ungdommens bruk av tv-spill.

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
13.09.2006

Tv-spill blir mer og mer sentralt i ungdommenes hverdag. De kan glede seg over bare å komme hjem, sette seg ned, og spille 3-4 timer til øynene deres blir slitne, så de må gjøre noe annet i et kvarters tid, før de setter seg ned fremfor tv-en igjen. Det kommer jo alltid noe nytt nå, og det vil det alltid gjøre. Mer avansert grafiske bilder, glattere og mer slipete kanter. Imponerende lyd effekter. Det selges til og med soundtrack til spill nå. Artister som spiller inn musikk til et spill, og tjener masse penger av det. Det kan kalles for helt vanlig nå til dags.

Gameboy selger jo som aldri før nå. En jente på 6 år i Japan spilte på denne bærbare Nintendo maskinen. Hun spilte spillet "pokemon". Pokemon er et spill som handler om å styre forskjellige rare monstre. Denne jenta trodde hun var et, av den flyvende sorten. Hun stilte seg opp på et tak; det var 40 meter ned. Hun var sikker på at hun kunne fly, og så hoppet hun.Historien endte med at hun døde momentant da hun traff bakken. Tv-spill. ordet kan kanskje defineres til farlig verktøy? I følge mange voksne kan det stemme godt. De vil ha spillene bort fra de unge.

Mange unge kan jo få inspirasjon til å drepe, som fra spillet GTA. Det handler om å drepe, gjøre oppdrag, cruise i byen med alle mulige biler.. drepe, drepe, drepe. Det er det som er vanlig i spill nå også. "Vel, GTA har jo ingen rasistiske syn. Alle typer mennesker er jo med: Kubanere, amerikanere, mørkhudede mennesker osv.. da vil vel folk kanskje ikke synes det er så ille, eller hva?" - Slike argumenter kommer ungdommen med til slike spill. Ikke helt gode argumenter? Tenk, om flere år: Da er det nok super avanserte Tv-Spill, med virtuelle effekter. Da er det virkelighets spill. Voksne da vil jo være enda mer kritiske. Men det finnes jo voksne som "digger" spill også. Sitter hele dagen hjemme, slike som bor hos foreldrene. Sitter og spiller, til alderdommen stopper dem.

Folk vil kanskje ikke spille spill siden de er redde for å bli påvirket av det. Folk som synes spill er barnslige synes kanskje det siden de selv aldri har prøvd det, og vil skille seg ut fra andre? Slikt kan man jo tenke om folk, og det kan jo ofte stemme. Hvilken type av dem er du?

Men i utgangspunktet er Tv-Spill laget for å gjøre folk glade, og for å underholde folk, selv om man kan oppleve at folk dreper seg selv for et spill. Mange blir jo frustrerende av spill, og ødelegger dem i sinne. Det er noe som alle som noen gang har hatt eller har tv spill kjenner til. Kanskje noen heller holder seg til små spill på Internett, eller lommespill fra langt tilbake, men det er i så fall deres valg. Folk har forskjellig smak, om det er sport eller bilspill som passer best for dem. Det er laget så utrolig mange spill, at alle skal kunne finne et etter deres smak. Men vil det noen gang komme et spill som passer for alle? Hva tror du?

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil