Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > En far, ett mareritt

En far, ett mareritt

En jente som vokser opp med en voldelig far.

Skrevet i 10. klasse.

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
06.09.2006
Tema
Familie


Mamma! Hvor er den lyse dongeri buksen min? Det var først skoledag på enda en ny skole, Emma gruet seg som vanlig. Med som vanlig mener jeg da at de flyttet mye, pga moren og faren kranglet så mye. Faren var alkoholiker og det hadde ødelagt mye av Emma og moren Janne sitt liv. Og hver gang de flyttet kom han alltid på besøk og Janne ble på nytt forelsket i han. Nå bodde de i en av verdens mest kjente byer, New York.

 

Emma gjorde seg ferdig på badet, og akkurat som alle andre jenter på 15 år brukte hun lang tid, og nå begynte moren å mase på henne.

Emma, bussen går om 7 minutter! Kjapp deg!

Jada, Emma la det siste laget med lipgloss og så over antrekket sitt en gang til. Lys dongeri bukse med en lyse rosa topp, og som accessory hadde hun noen diamant øredobber, ikke ekte da, det hadde de ikke råd til.

 

Emma stod foran en stor skole med mange ungdommer, hun var ikke vant til storbyer, så dette var nytt for henne. Hun gikk mot skolen og merket at det var mange som så på henne, en smilende jente sa hei og spurte om hun var ny her. De snakket til det ringte og fant ut at de tok noen av de samme klassene.


 

Da hun kom hjem den dagen luktet hun en merkelig lukt. Det var en blanding mellom pipe og Tequila, og det kunne bare bety èn ting… Pappa var tilbake…

Mamma! Hun gikk med bestemte skritt inn i stuen og så moren og faren i sofaen med hendene rundt hverandre.

Mamma…! Du sa at han ikke skulle komme tilbake, du lovde!

 

Tårene begynte å renne, hun fikk flashback av hva som skjedde sist han kom tilbake.

 

Hun gikk inn på badet og låste døren, så fant hun fram neglesaksen og satt seg ned på gulvet. Hun brettet opp genseren og begynte å kutte seg, blodet begynte å strømme ut og endelig slappet hun av…

 

En time seinere lå hun i sengen og gråt, hele livet til Emma ble snudd på hodet en gang til, og hun orket bare ikke mer. Historien med faren til Emma var slik: Janne møtte Roger, som faren da het, ble hun stormforelsket i han. Moren ble gravid og sa det til Roger, han slo henne og sa at det umulig kunne være hans barn også stakk han av. Moren til Emma hadde forsørget de to med en jobb hun hadde på rema100, Roger hadde hun ikke hørt fra på lenge og hun fikk aldri penger av han, eller gave til Emma når hun hadde bursdag.

 

Når Emma var 10 år hadde det ringt på dørklokken, og hun hadde gått ut for å åpne. Utenfor stod det en mann i 40 årene med mørkt hår og en liten bart, og sa han var faren hennes. Janne hadde komt ut og ba han inn, de snakket lenge, Roger sa unnskyld og sa at han hadde sluttet å drikke, og de bestemte seg for å prøve på nytt. Emma var kjempeglad for at hun endelig skulle få en pappa, men så enkelt skulle det ikke bli.

 

Når moren til Emma var på jobb så slo Roger Emma, en gang måtte hun på sykehus for å sy, Roger sa at hun datt ned trappen. Noen måneder seinere begynte Roger å drikke igjen, og han knuste tv-en, slo Janne og Emma, og det var da Emma fortalte hvor mye han hadde slått henne. Janne hadde kastet ut Roger, men han kom alltid tilbake og greide alltid å få Janne til å tro at han hadde skjerpet seg, men han ble bare verre og verre…

 

Neste dag våknet Emma kl 06 av vekkerklokken som ringte, hun stod opp og gikk på badet for å dusje. Hun sminket seg og gikk ut på kjøkkenet for å spise frokost, men hun fikk litt av ett sjokk da hun kom ut der. Moren lå på kjøkkengulvet og blødde fra hodet. Emma skrek, og prøvde å riste i moren, hun levde enda. Hun ringte ambulansen og oppgav adressen og resten de spurte om, men da hun la på lurte hun på hvor faren var. Det måtte jo være han, for moren hadde jo mange sår i fjeset også.

 

Hun reiste seg forsiktig og så seg rundt, hun kunne ikke se han på kjøkkenet så hun gikk inn i stuen. Hun gikk bortover til sofaen og kjente et noen holdt henne fast i foten, hun så ned og så faren som klamret seg fast til foten hennes med den ene hånden og i den andre holdt han i en kniv.

 

Emma begynte å skrike, og begynte å spenne faren for å få løs foten sin. Hun fikk den løs og løp så fort hun kunne til det nærmeste rommet, nemlig badet. Hun låste døren men hørte med en gang at faren prøvde å få opp låsen, Emma gråt, hun hadde aldri vært så redd i hele sitt liv. Hun viste at vist faren fikk opp den døren så kom han til å drepe henne, og hun kunne ikke få seg ut.

 

Det var ikke vindu på badet bare aircondition, hun begynte å leite etter noe skarp også fant hun fram neglesaksen, men hva kunne vel den hjelpe henne når faren hadde en stor kniv? Hun fikk en idè med å spraye hårspray i øynene på faren, og begynte å leite etter hårspray, som hun heldigvis fant.

 

Døren gikk opp og der stod faren drita full, Emma sprayet med hårsprayen og Roger skrek og holdt seg foran øynene, nå så Emma sjansen til å løpe. Men faren tok tak i armen hennes, og prøvde å stikke henne med kniven, men hun stakk neglesaksen inn i skulderen hans. Han slapp henne og hun løp ut i gangen og hørte ambulansen, hun rev opp døren og løp ut.

 

Politiet kom og arresterte Roger, han ble dømt for drapsforsøk på Emma og moren, og han fikk 18 år uten sjanse for prøveløslatning. Janne hadde heldigvis bare fått hjernerystelse og måtte sy noen sting i fjeset, Emma var helt ok, men måtte tilbringe en natt på sykehuset til observasjon.

 

En måned seinere stod Emma foran en ny skole, i Los Angeles. Forhåpentligvis trengte ikke Emma å bytte skole før hun skulle på college, men hva som helst kunne jo skje…


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil