Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Fremstilling og påvisning av oksygen

Fremstilling og påvisning av oksygen

Rapport fra grunnkurs.

Sjanger
Rapport
Språkform
Bokmål
Lastet opp
22.08.2006


Hensikten med dette forsøket var å fremstille og påvise oksygen ved å varme opp kaliumpermanganat.

 

Utstyr:      

Kaliumpermanganat

Reagensglass

Gummikork

Glassrør

Gummislange

Glasskar

Treflis

Gassbrenner

Vernebriller

 

Fremgangsmetode:

Det første vi gjorde var å kle oss riktig i forhold til det vi nå var i gang med å utføre. Dette innebar en frakk i tilfelle glasset skulle sprekke eller at noe blir sølt utover oss, samt vernebriller som skulle beskytte oss. Deretter begynte vi å stille alt utstyret klart, og hentet det nødvendige for å utføret forsøket. Vi fikk tildelt kaliumpermanganat i et reagensglass, og satt en trekork i enden som var satt sammen med et rør. Et glasskar ble fylt opp i tillegg til et reagensglass som vi snudde opp ned i vannkaret. Da dette var gjort varmet vi opp kaliumpermanganaten ved hjelp av propangass som vi tente på. Vi ventet litt for at luften i reagensglasset skulle bli drevet ut, før vi plasserte slangen under det stående reagensglasset i karet. Første gangen vi prøvde dette, kom det ut en fiolett farge som sa oss at vi hadde utført dette feil. Dermed satt vi alt opp igjen og gjorde det samme på ny, bare at denne gangen ble det vellykket. Nå skulle vi lukte reagensglasset uten å komme for nære. Vi holdt tommelen foran åpningen for å holde gassen i reagensrøret. Det siste vi gjorde før vi tørket opp rotet vårt var å ta en glødende treflis ned i glasset og se hva som da skjedde.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil