Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Mobbing

Mobbing

Hvorfor mobber vi? Er det bare barn eller mobber voksne også?

Sjanger
Leserinnlegg
Språkform
Bokmål
Lastet opp
16.08.2006
Tema
Mobbing


Jeg har lyst til å skrive noe til alle som føler seg mobbet eller i hovedsak er en mobber. Det er kanskje ikke akkurat så mange som føler seg som noen mobber, men jeg syns du i vært fall du kan tenke over ting. Hvem er det som blir mobbet? Er det de som er flinke eller er det de som er store i munnen? Er det mobbing der du bor? Hvorfor er det noen som føler at det er helt forferdelig å gå på skolen eller på jobb? Er det for at de syns det er kjedelig eller ligger det egentlig noe bak det? Hva skal man egentlig gjøre vist at du tror det er mobbing? Bare la det være sånn eller skal jeg få noen til å stoppe det?

 

Jeg har lyst til å si en ting til alle dere som mobber der ute! SLUTT MED DET! Det er ikke noe tøft på noen vis. Vist du er så messeunelig så får du heller bare være det. Det er jo ikke den du mobber sin feil at du ikke får det samme eller er like flink som den du mobber. Mobbing er stort sett ofte misunnelse, men det kan også være andre ting som hvorfor går ikke du med disse klærne eller er du klar over hvor fattig du er? Mobbing er frekt, sjalusi og til slutt å ikke minst det er noe av det dummeste du gjør! Du kan ødelegge et helt liv for noen. Jeg har egentlig ikke skjønt meg helt på de som mobber hva er det du egentlig oppnår med det? alle har jo skjønt at de som mobber er de med mest dårlig selvtillit og minst troen på seg selv, de må rakke ned på andre for å føle seg større! Det er helt feil! Vis du føler det slik, tror jeg virkelig at du trenger hjelp! Og det er kanskje litt fort for da er det ikke den du mobber det er noe feil med, men deg selv! Jeg skal ikke si at det er noe feil med deg, men jeg syns du skal tenke deg om. Føler du deg bedre vist andre ikke gjør det? Jeg har tenkt på det mange ganger, men har alltid kommet fram til det samme. Vist ikke mine venner har det bra eller de på min skole, klasse eller gate. Hvorfor gjør ikke jeg noe da? Kommer jeg til å gjøre noe i det hele tatt vist jeg oppdager mobbing? Og det er noe jeg har kommet til å gjort. Jeg har ikke lyst til at noen i klassen min skal føle at det ikke er ”morsomt” å gå på skolen. Det er alltid en dag eller to som ikke er så veldig bra, men det er lov å ha uten at noen ska kommentere det. Uten at du føler de andre støtter deg ut.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil