Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Epilog

Epilog

Skoleoppgave med emnet "svik".

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
29.06.2006
Tema
Personlig

Jeg faller. Da lurer du sikkert på hvorfor jeg faller, og det naturligste vil være at jeg forteller deg det, mens jeg blunker med uskyldige dådyrøyne og filmfolkene lener seg over stupet for å få med seg min tragiske død. Jeg er uskyldig.

 

Hvis du skal forstå hvorfor jeg faller, må du spole helt tilbake til begynnelsen. Der spiser jeg epler i paradis. Jeg er uskyldig, ikke sant?

 

Jeg deltok ikke på audition. Fikk ikke velge selv. En dag kom de med kameraet, og plutselig hadde jeg en av flere milliarder hovedroller. Jeg er uskyldig.

 

Jeg pugget manus, sa alle de riktige tingene. De smilte og nikket, og jeg tok fram brødkniven og skjærte meg... Jeg er uskyldig!

 

Så kom sommerfuglene, og jeg spilte hete elskovsscener i gresset. De klappet. Jeg er et naturtalent. Og ganske uskyldig.

 

En vakker sommerdag fant jeg en liten spurvunge som hadde falt ut av reiret. Jeg er snill av natur. Jeg var knust, slet mentalt med enormt press, led av angst, var manisk depressiv, men allikevel tok jeg den lille fuglungen til meg, varmet den mellom hendene mine. Den er meg evig takknemlig! Men alle fugler flyr... Jeg er helt uskyldig. Tror jeg...

 

Snart trykker du på STOP. Kanskje... Jeg vet du kan. Du lar meg falle, men jeg er vel uskyldig?

 

Hvem skrev manuset mitt? Jeg var flink, var jeg ikke? Lagde aldri noe trøbbel, kunne replikkene mine og visste når jeg skulle smile. Brukte langermet genser... De elsket meg jo! Alle elsket meg! Men det var ikke jeg som skrev manuset mitt.

 

Og om jeg vandrer i dødsskyggens dal, frykter jeg ikke for noe ondt; jeg er jo uskyldig! Du kan spole tilbake og se selv. Alle fugler må fly en dag, ikke sant? Det stod i manuset!

 

Beina mine detter av... Er jeg skyldig?

"It´s a wrap!"

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil