Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Televisjonen - glede eller sorg?

Televisjonen - glede eller sorg?

Om TV-titting.

Sjanger
Resonnerende
Språkform
Bokmål
Lastet opp
17.06.2000
Tema
TV

Televisjonen er i dag et meget utbredt massemedium. Ser vi 50 år tilbake i tid, hadde kun velstående familier TV. Men nå for tiden har nesten alle familier fjernsyn, untatt noen meget religiøse mennesker som er i mot all teknologi, og bor nakne ute i naturen. Etter denne oppsummeringen av hva televisjonen er, kan vi spørre oss om vi egentlig trenger den. Dette er det flere synspunkt på. De religiøse fanatikerne synes den er et skremmende og farlig instrument, og disse etniske minoritetene har dannet støttegrupper mot TV. Hva burde vi gjøre med slike folk? Burde vi forandre dem på en svært brutal måte, eller burde vi bare utstøte dem fra vårt samfunn? Dette er det mange meninger om; i hvert fall tre. Disse er: ‘ja’, ‘nei’ og ‘jeg forstår ikke spørsmålet.’ Den siste meningen hadde dyrene på Sakplassen gård i Finnmark. Kuene var ekstra engasjerte i debatten, og viste sterk sympati for de religiøse minoritetene.

 

Hva er egentlig så positivt med dette instrumentet? For det første kan man se på utallige episoder av ‘Dallas’ og ‘Glamour.’ I tillegg til dette, kan man finne ut hva som skjer i resten av verden og Finnmark. Spesielt nyttige for oss mennesker, er samesendingene på NRK. Disse hjelper oss med å forstå hvordan samene tenker og føler, og vi får se mange bilder av villrein og elg i ødemarka. Dette sistnevnte er kanskje det aller beste med TV. Men vil televisjonen forsvinne i løpet av de neste fire årene? Vil de religiøse fanatikerne ta over hele verden og bannlyse TV? Dette er det mange meninger om; i hvertfall tre. Disse er: ‘ja’, ‘nei’ og ‘jeg forstår fortsatt ikke spørsmålet.’ En ting er i hvert fall sikkert: De atten religiøse fanatikerne, kommer nok til å få store problemer med å overtale over 6 milliarder mennesker til å følge deres trosretning. Meningsmålingene på Sakplassen gård viser likevel at dette er mulig, teoretisk sett.

 

Men hvordan påvirker TV’en små barn og blinde kattunger? Dette er det mange meninger om, men statistikken viser at den i hvert fall ikke påvirker blinde kattunger. Man vet enda ikke hvorfor, men forskere tror det kan skyldes kattungenes dårlige hørsel og oppfattelsesevne. Enda en vidt godtatt hypotese er at det kan ha noe med at blinde kattunger ofte oppbevares i kasser på rom uten fjernsynsapparat. Det foregår fortsatt intensiv forskning på dette området. Men hva med aktiv dødshjelp da? Er det riktig eller galt? Dette er det mange meninger om. Og når vi først er inne på dødshjelp, hva med hasjmisbruk, abort og feiringen av kirkens 1000-års jubileum? Er ikke disse temaene mer interessante? Hvem bryr seg da om en blind katt ikke blir påvirket av TV? Ikke vet jeg, men konklusjonen i denne stilen er utvilsomt at blinde katter sannsynligvis ikke påvirkes av TV, og at det ville vært mer interessant om jeg heller hadde diskutert effektene TV-titting har på små barn. Dette gjorde jeg desverre ikke. Unnskyld.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil