Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Landets mest utsatte folkegruppe!

Landets mest utsatte folkegruppe!

Lærernes hverdag som Norges mest utsatte folkegruppe.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
15.06.2006


Lærere må nok være landets mest utsatte folkegruppe, hver dag utsettes de for det de selv antagelig betegner som en straff for tidligere forbrytelser. Jeg antar at lærerne selv hadde noen fryktelige lærere da de gikk på skolen, derfor mener de nok at der er deres kall og mål i livet og selv plage livet av flest mulig av den neste generasjonens elver.

 

Har du noen gang vurdert å bli lærer? Ikke det? Bra! Lærere er jo ikke kjent for å bære de skarpeste knivene i skuffen. Så om du vurderer dette yrket helt seriøst så er du enten en utrolig idealist eller et stakkars avstumpet menneske som føler glede over å gi elevene en uforberedt lekseprøve. Og hvis en lærer tilhører sistnevnte gruppe er det mulig at psykolog og innleggelse med sterke medisiner er et annet alternativ i stedet for resten av livet finne en absurd glede i der å plage elever.

 

Også det jeg så om de skarpeste knivene, det her jo vært oppslag i media om at mindre intelligente elever går fra endt videregående, med lave karakterer, direkte til lærerskolen der de utdannes til mindre smarte lærere. Disse lærerne har en lei tendens til å vite mindre om emnene de skal undervise i enn elevene, noe som igjen fører til ekstrem mangel på respekt fra elevenes side.


 

Så mangel på respekt er et annet problem en ”stakkars” lærer møter i hverdagen, det er ikke lenger som i ”hine, hårde dager”. Den gang da elevene hilste lærerne med ”God dag Frøken” eller ”God morgen Lærer”, men det må nå sies å være forgangne uttrykksformer (takk og pris for det sier jeg som elev!). Nå om dagen hilser så vidt elevene på læreren sin, og om de gjør det så er det bare med et søvnig og mumlende ”Hallo”, det kan jo ikke være det lærerne lengter etter. Mer er det rart at elevene ikke respekterer lærerne sine? De har som sagt ikke alltid de nødvendige kvalifikasjoner, og der er faktisk noen elever som vet at andre verdenskrig begynte i 1939 og ikke seks år senere.

 

Lærerne er også i faresonen for å bli mobbet av elevene sine, særlig ting som dialekt og utseende har lett for å bli latterliggjort. Undertegnede har selv hatt lærere som har pratet en svært underholdene dialekt, og siden jeg har lett for å le av folk har dette ført til episoder der jeg burde ha blitt sendt på gangen på grunn av bråk i timen. Tidligere statsminister Bondevik erklærte jo at under hans regjeringsperiode skulle all mobbing på skolene i Norge avskaffes, og det var en god målsetting, men dog med galt fokus. Det er ikke elevene som blir mest mobbet, det er lærerne.

 

Jeg er ikke helt sikker på om lærerne faktisk forstår at de bli mobbet, de reagerer jo aldri. Har der vært jeg som har blitt utsatt for dette har jeg antagelig gått til fysisk angrep på vedkommende. Men det å gå til fysisk avstraffelse er noe lærerne ikke har lov til lenger, du kan jo skade eleven. Hvorfor er det slik? En frekk elev fortjener jo en smekk over fingrene, men da risikerer læreren å miste jobben. Men det skal lærerne ha til ros, undertegnede har sett svært mange provokasjoner mot dem, men de har aldri reagert med fysisk avstraffelse, noe som faktisk vitner om en fantastisk selvbeherskelse! Og det må du nom ha skal du være lærer, eller er de for ”lite intelligente” til å forstå…?

 

En ting undertegnede har merket er mangelfullt med lærere må nok komme fra lærerskolen, der kan det virkelig ikke legges nok vekt på lærernes tekniske utdannelse. Eller er det en sykdom blant lærere, det å ikke få den hersens video/DVD/videokanonen til å virke? Jeg har ikke tall på alle de gangene en lærer har stått å bannet over å ikke få opp lyden på filmen, eller har problemer med å slå filmen på. Eller det mest irriterende, at de klarer å sette på filmen, men den starter midt i og der er ikke mulig å spole tilbake. Så alt du får se er den siste halvtimen av en fullstendig idiotisk film som Hamsunds ”Pan”, der dialekten er så merkelig at det skulle vært utdelt ordbok før filmen startet.

 

Men lærerne svikter virkelig der det gjelder som mest. De er helt elendige på å forklare nye ting til elevene, og det er jo akkurat det de skal kunne! Særlig når det finnes to lærere i et fag er dette et problem, for lærere har gjerne to helt forskjellige måter å forklare akkurat det samme på. Særlig rimelig vanskelige tine som andregradslikninger kan bli svært forvirrende. Når du først har lært å løse denne fullstendig umulige, merkelige gåten på en måte, og du tror du forstår, kommer en ny lærer og forklarer det hele på en helt annen måte. Da sitter du der og har en blanding av ABC-formelen og produktløsning i hodet og får ikke til den pokkers likningen fordi det har kommet en lærer og rotet opp i hodet ditt. Og det må da stride mot lærernes ”første lov”, om å lære eleven noe når de bare gjør dem mer forvirret.

 

Da tror undertegnede at hun har ramset opp noen av lærernes merkelige nykker. Men etter å ha skrevet dette har jeg kommet fram til at lærerne må være som jeg skrev i innlegningen, landets mest utsatte folkegruppe. Er den noen andre som utsettes for en slik pine en hel uke? De blir mobbet av elevene og plaget dagen lang. Men den som sliter mest er nok den stakkars eleven, som må slite dag ut og dag inn med disse merkelige personene. Og selv om det er helg må de legge en siste rest av mas på elevenes rygger. En innlevering som skal være klar på mandag…


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil