Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > "Da Vinci-koden" av Dan Brown

"Da Vinci-koden" av Dan Brown

Bokanmeldelse om den berømte boken "Da Vinci-koden" av Dan Brown.

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
11.06.2006

Dan Brown (1965-) er uteksaminert fra Amherst College og Phillips Exeter Academy, hvor han også var engelsklærer. Browns kone Blythe, som er historiker og maler, bidrar i hans undersøkelser og er med ham på hans mange research-reiser. Boken Engler & Demoner ble skrevet før Da Vinci-koden, og er den første boken Dan Brown skrev med Robert Langdon i hovedrollen. Filmrettighetene til begge bøkene er kjøpt av Columbia Pictures og Da Vinci-koden går allerede på kino med Tom Hanks i rollen som professor Robert Langdon.

 

<bilde>
Dan Brown er forfatteren som gjorde det godt i 2004. Han har skrevet bestselgerne Den digitale festning (1998), Engler & Demoner (2000), Iskaldt Bedrag (2001) og ikke minst Da Vinci-koden (2003) som har vært på The New York Times' bestselgerliste i samme uke. Da Vinci-koden som er en av de største bestselgere gjennom tidene har solgt i mer enn sju millioner eksemplarer og har ført til mange slags debatter og protester.

 

Mannen bak den omtalte salgssuksessen har tjent millioner på mystikk og vanskelige koder. Boken ble tatt imot av en hel verden. «Alle» leste den, «alle» ville diskutere den og «alle» likte den. Eller?

 

Mens et opphold i Paris, blir den amerikanske professoren i religiøs symbologi Robert Langdon oppringt midt på natten. Konservatoren på Louvre-museet i Paris er funnet død. Han ligger naken, med armer og ben spredt ut i samme stilling som motivet på Da Vincis berømte skisse «Den vitruviske mann». Kroppen hans og gulvet rundt er dekket med forvirrende symboler. Mens Langdon og en begavet fransk kryptolog som også er barnebarnet til den avdøde kuratoren, Sophie Neveu, kastes ut i heseblesende jakt gjennom bisarre gåter blir de overveldet over å oppdage en sti av spor som er gjemt i Leonardo Da Vincis verker. Spor som er synlig for alle, men mesterlig kledd av maleren.

 

Noe som er enda mer skremmende, er at den gamle kuratoren var medlem av den hemmelige organisasjonen Priory of Sion som også hadde medlemmer som Sir Isaac Newton, Victor Hugo, Boticelli og Da Vinci. Han voktet en gripende historisk hemmelighet. Med mindre Langdon og Neveu kan tyde dette labyrintiske puslespillet – samtidig at de må unngå fienden som følger hvert eneste skritt de tar – vil den eksplosive, eldgamle sannheten gå tapt for alltid…

 

Denne boka er briljant! Jeg hadde problemer med å legge den fra meg, selv om jeg ikke ville bli fort ferdig med den. Jeg ønsket rett og slett at boka ville vare evig. En 500-siders utsøkt roman som på et genialt sett blander fakta og fiksjon, og som gir leserne lyst til å forske videre i temaene som blir tatt opp. En historie fylt av spenning, dramatikk og overraskende vendinger – slik god kriminalroman skal være. Jeg kan ikke annet enn å beundre Dan Browns tålmodighet med å undersøke forskjellige kilder. Så mange vri - som alle er tilfredsstillende, men mest uventende. La oss bare si det sånn at hvis ikke denne romanen får pulsen din til å stige, må du nok bestille time hos legen…

 

<bilde>

<bilde>

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil