Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Mordet

Mordet

Søsteren til Siri blir drept. Hvem er morderen?

Sjanger
Novelle
Språkform
Bokmål
Lastet opp
07.06.2006
Tema
Drap


Fredags kveld:

 

Remi var på besøk hos Siri da han fikk nyhetene. Nyhetene om at søsteren Carina var blitt drept. Remi hadde fått telefon av faren og han hadde fortalt at Carina var blitt drept. Remi ble helt stille. Han satt seg ned i stolen som var rett ved siden av ham. Han hadde fått tårer i øynene. Siri lurte på hva det var som var galt. “Carina er død, drept” sa Remi. Siri satt seg ned i sengen. Blikket hennes var helt tomt, det så ut som om hun hadde sett et spøkelse. Så plutselig så begynte tårene å trille ned gjennom kinnenne hennes.

“Men hvordan? Hvorfor?” sa Siri.

“Jeg må gå. Jeg må hjem til foreldrene mine” sa Remi.

“Skal jeg være med deg? Er det noe jeg kan hjelpe til med?” sa Siri.

“Neida jeg ringer deg ok?” sa Remi og gikk.

 

Siri og Carina hadde vært bestevenner siden andre klasse altså ni år. Siri og Remi var kjærester noe de hadde vært i et år nå.


 

Helgen gikk og det var mandags morgenen allerede. Siri hadde vært sengeliggende hele helgen siden hun fikk høre nyhetene om Carina. Siri hadde fremdeles ikke hørt noe fra Remi. Hun hadde ikke lyst til å dra på skolen i dag, men moren tvang henne. Da Siri kom på skole lurte hun på om Remi kom. Hun lette litt etter ham, men hun fant ham ikke. Når første time var ferdig hadde Remi enda ikke dukket opp. Siri skjønte ham siden at han ikke kom på skolen etter hva som hadde skjedd. Når det var lunsj pause møtte Siri på Alexander. Alexander var kjæresten til Carina. Siri så at han fikk tårer i øynene da han kom til henne.

“Jeg klarer ikke å tro det. Hun er død.” sa Alexander

“Jeg vet. Hun, hun..” sa Siri og ga ham en stor klem. Begge gråt.

“Har du hørt noe fra Remi?” sa Siri.

“Nei dessverre” sa Alexander.

 

Etter skolen dro Siri hjem til Remi. Siri ringte på døren. Remi åpnet døren og så henne rett i øynene. Hun så på Remi og så at han var lik blek og at han ikke hadde sovet på noen dager. Remi ga Siri en klem å sa at han var glad for å se henne. Siri og Remi for inn på rommet til Remi.

“har politiet noen spor om hvem som gjorde det?” spurte Siri.

“ja de har en mistenkt. Hans linusen” sa Remi.

“Hvem er det?” spurte Siri.

“Jeg vet ikke helt for å være helt ærlig” sa Remi.

“Jeg kan godt prøve å etterforske litt selv.. Og jeg kan få pappa til å hjelpe også siden han er privat dekdektiv og det hele..” sa Siri.

“vil du virkelig gjøre det?” spurte Remi

“ja selvfølgelig vil jeg det. Carina var min beste venninne og jeg hater å se deg som dette.” sa Siri.

“tusen takk Siri” sa Remi.

 

Da Siri kom hjem satt faren og så gjennom noen mapper. Siri lurte på om han ville hjelpe henne med å finne ut hvem som drepte Carina. Jeg skal hjelpe deg, men du må være klar over at det kan hende at vi ikke finner ut hvem det er. Siri sa til faren at hun ville gjøre alt for å finne ut hvem som drepte henne.

 

Faren til Siri fant ut at den misstenkte i saken til Carina hadde fått en stor penge sum fra en ukjent konto og det samme hadde politi sjefen og første betjenten også fått. Hans Linusen(den misstenkte) hadde tilstått drapet på Carina, men det var jo noe som ikke stemte. Hans hadde vært med en dame da drapet hadde skjedd hadde faren til Siri funnet ut. Faren til Siri hadde også funnet ut at faren til Remi og Carina hadde et alibi som ikke stemte. Onkelen til Carina og Remi hadde vært på besøk hos broren altså Robert faren til Remi og Carina når hun ble drept. Broren til Robert var en narkotika misbruker og når drapet hadde skjedd hadde han vært å kjøpt narkotika. Så han tryglet Robert om å være alibiet hans når drapet hadde skjedd for at ikke broren skulle få fengselstraff for å ha kjøpt narkotika. De fant ut at de “liksom” skulle ha vært å sett på biler og motorsykler når drapet hadde skjedd.

 

Ukene gikk og Siri og faren etterforsket drapet. De hadde funnet noen spor som de fulgte. De fant ut at når Robert og broren liksom skulle ha vært ute og kjørt rundt om i byen så hadde Robert vært på et hotellrom med en dame. Så broren til Robert var da altså uten alibi. Siri fortalte dette til Remi. Han ble rasende på henne. At hun kunne anklage onkelen hans. Remi ble så sur at han kastet henne ut. Siri var helt sjokkert at han kunne kaste henne ut for at hun fortalte hva hun hadde funnet ut.

 

De neste dagene på skolen overså Remi Siri totalt. Alexander var jo bestevennen til Remi og han overså Siri også. Etter alt Siri hadde gjort for å finne ut hvem det var som hadde drept Carina Siri var helt frosset ut av gjengen hun hadde hengt med før. Siri fortsatte å etterforske drapet på Carina hun var bestemt på å finne ut hvem som hadde drept henne.

 

Ukene gikk og Siri hadde ikke noen flere spor. Helt til hun fikk et brev der det stod: Let i det hemmelige stedet. Og det var bare det som sto der. “let i det hemmelige stedet”. Carina hadde et hemmelig sted inne på rommet sitt. Oppe i en liten luke under et bilde av noen hunder som ligger i solen. Siri måtte komme seg inn på rommet til Carina, men hvordan.. Remi ville jo ikke ha noe med henne å gjøre og foreldrene til Remi hadde aldri likt henne noe særlig. Siri lå å tenkte på hva hun kunne gjøre for å komme seg inn i huset uten at noen ville merke det. Så kom hun på at familien skulle holde en fest for å hedre Carinas minne ved å starte en stiftelse som gir et fullt stipend til den som er flinkest på skolen der Carina gikk.

 

Siri kledde seg ut som en servitrise med svart krøllete hår(egentlig så har Siri langt blondt hår) og briller. Siri klarte å komme seg inn i huset uten at noen gjenkjente henne. Hun snek seg inn på rommet til Carina og skulle akkurat til å kikke inn i luken da Remi kom inn å hoppet på henne og la henne ned i bakken å lurte på hvorfor hun var inne på rommet til søsteren. Siri tok av seg parykken så Remi skulle gjenkjenne henne. Remi så rart på henne å lurte på hvorfor hun stod å skulle ta ned det bilde. Siri sa at det var det hemmelige stedet til Carina hvor hun pleide å gjemme ting for foreldrene og hushjelpen. Remi lurte på hva hun skulle hente der. Siri sa at hun kan ha gjemt noe der fra den som drepte henne. Så Remi hjalp henne med å åpne luken. Inne i luken fant de noen video kassetter. Remi sa at de kunne se på de inne på hans rom fordi at han hadde video spiller og tv. Siri å Remi gikk inn på rommet hans for å se på filmene. På filmen var det Carina som ble voldtatt av onkelen. Remi var helt sjokkert. Siri sa at Remi måtte bli hjemme for å holde et øye med onkelen fordi at Siri skulle gå til politiet med video kassettene.

 

Siri dro ut i bilen og kjørte. Hun ringte til faren og fortalte hva hun hadde funnet ut. Han sa at hun skulle kjøre rett hjem uten noen som helst stopp. Etter 10 minutt ringte Remi å sa at han ikke kunne finne onkelen noen steder. Siri begynte å bli urolig. Siri så i speilet for å se om det var noen bil bak henne. I baksetet satt onkelen. Han hadde en pistol å siktet den mot Siri. Han sa at hun skulle gi ham kassettene. Hun ga dem til ham. Plutselig så tok hun å svingte ut i grøften og traff en lyktestolpe. Onkelen var bevisstløs da Siri kom seg til rette. Hun tok kassettene og sprang ut av bilen. Rett borte i gaten var det et hus. Hun sprang dit og ringte å hamret på døren, men ingen svarte. Hun sprang på baksiden av huset for å se om det var noen der. Hun banket på verandadøra, men ingen svar. Hun kastet den ene kassetten opp på taket, den andre kastet hun i en stor dunk og den tredje tok hun i lommen. Plutselig kjente hun en forferdelig smerte og besvimte. Når hun våknet var hun inne i et gammelt rustent kjøleskap som var utfor huset. Hun prøvde å komme seg ut, men det var umulig. Så hørte hun en stemme som sa: hvor er kassettene Siri. Siri ropte og skrek bare etter hjelp. Hun kjente plutselig lukten av bensin. Så var stemmen der igjen og sa “hvor er kassettene?”


Så kjente Siri at det ble varmere og masse røyk inne i kjøleskapet. Hun ropte på hjelp, men ingen kom å hjalp henne. Siri besvimte av all røyken som kom inn i kjøleskapet. Etter bare noen minutter kom den mannen som eide huset og hjalp henne ut.

“hvor er han?” sa Siri.

“han ligger der. Jeg slo han i hodet med en tre pinne” sa mannen.

“jeg må hjem, jeg må…” sa Siri.

“du skal ingen andre plasser enn på sykehuset” sa mannen.

 

Når Siri våknet var hun på sykehuset. Faren og moren satt i hver sin stol på hver sin side av sengen hennes. Siri spurte om kassettene og om onkelen… faren sa at det var tatt hånd om. Politiet hadde tatt mannen og de hadde funnet alle kassettene som hun hadde gjemt. “Du skulle sett Robert når han fikk vite hva han hadde gjort mot datteren. Han fløy på ham som en katt på ei mus..” Sa faren.

 

Remi og foreldrene kom på sykehuset for å takke Siri for at hun ikke ga opp å etterforske hvem som hadde drept Carina. Remi og Carina ble sammen igjen.

 

SLUTT!

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil