Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Prinsessen som ingen kunne målbinde – 10 år etter

Prinsessen som ingen kunne målbinde – 10 år etter

Handler om livet til prinsessen som ingen kunne målbinde ti år senere.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
23.05.2006
Tema
Eventyr


”Det var en gang en konge; han hadde en datter som var så vrien og vrang i ord at ingen kunne målbinde henne, og derfor lovte han ut at den som kunne gjøre det, skulle få prinsessen og halve kongeriket attpå.”

 

Hun sukket tungt idet hun lot avisen gå i den store grå sekken som skulle på dynga, ingen vits i å gjemme på gamle aviser, eller for den saks skyld tenke på det som har vært. Nei, en fikk se framover, og prøve å gjøre det beste ut av det. Nå skulle hun virkelig rydde i livet sitt. Hun snudde skuffen på hodet og lot resten av innholdet gå i sekken usett. I morgen skulle den nye leiligheten være klar til innflytting, og hun trodde nok at hun og lillegutt ville trives der. Det var litt langt unna, men lillegutt var jo bare noen måneder gammel, og ville neppe ha noen minner om faren sin.

 

Endelig hadde hun tatt til vett og gjort det hun skulle ha gjort for mange år siden. Om en time gikk toget som skulle ta dem med til et nytt liv. Hun hadde forresten hatt det klart i tankene ei stund, men måtte bare vente på den rette anledningen. Samme dag som Espen ble sendt til Vangseter igjen, oppsøkte hun sosialkontoret og bad om hjelp. Heldigvis møtte hun velvilje der, selv om dialogen slett ikke hadde vært så god de gangene familien hadde vært i kontakt med sosialen tidligere. Men så hadde det nå vært i forbindelse med omsorgsovertakelse av de to eldste barna, og før hennes første og eneste opphold på Vangseter.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil