Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Det gode liv: Fotball

Det gode liv: Fotball

Fotball som det gode liv.

Karakter: 5

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
23.05.2006
Tema
Fotball


Det gode liv, kan være mange ting. Familie er for eksempel en viktig del av av det gode liv for mange mennesker, for alle er jo avhengige av familie. Penger og makt kan også være en deilig del av det gode liv, men hva handler egentlig livet om?..er det familien?, pengene?, makten?.

 

I denne artikkelen vil jeg skrive om positive og negative sider ved fotball, for jeg syns det gode liv for meg er fotball.

 

Fotballinteresserte:

Rundt om kring i verden er det mange gode fotballspillere. Brasilianere er kanskje de mest kjente i verden, navn som «Ronaldo, Ronaldinho og Lucio» sier veldig mye rundt om kring i verden blant unge fotball spillere.

 

Unge spillere idag er vel fremtidens fotball generasjon. De er interesserte og fotball gale, de har en drøm om å bli verdens beste fotballspiller, alle sammen har den samme drømmen, de mener det er «det gode liv». Jeg er enig for jeg er selv en sånn gutt.


 

Fotballspillere:

Fotballspillere finner du overalt, i alle byer kan man si. I kongsberg er det flere lag, pga det er så mange fotballspillere. A-laget til kongsberg har mange gode spillere, unge og friske. De kan bli kjøpt opp fra bedre lag og skrive kontrakt med dem.

 

Spillere fra Norge har blitt kjøpt opp rundt om kring i verden, de tjener penger på det og får stor opplevelse, og ikke bare som fotballspiller, men også som vanlig person. «Morten Gamst Pedersen» ble kjøpt opp fra Tromsø til det engelske laget «Blackburn». Nå tjener han fett med penger og lever som en konge, han har en dyr bil, dyr hus osv. Dette syns jeg hadde vært topp, hvis det hadde vært meg, det kaller jeg livet.

 

<bilde>

 

Fotball redder mennesker:

Fotball har reddet mange menneskes liv rundt i verden. Spesielt i Sør-Amerika og i Afrika. I Brasil for eksempel er det mange gatebarn som har blitt rike og tatt vare på fordi de har en fotballtalent.

 

Ronaldinho, han kom fra en fattig strøk nede i hovedstaden i Brasil, han gikk ikke på skole eller noen ting, han spilte fotball hele dagen, og det ble han god av. Og nå er han kåret til verdens beste fotballspiller. Afrika kalles for den nye fotballkontinentet fordi stadig nye får hjelp og det begynner å bli bedre.

 

Fotball, sosialt:

Fotball har mange gode egenskaper, en av de er at det er bra sosialt sett. Altså skape et sosialt miljø rundt laget skaper bra forhold mellom spillerne og laget. Det gir også bedre resultater og bedre samhold rundt hverandre. Man får nye venner og blir bedre kjent med hverandre. Sosial er viktig rundt et lag, det er et veldig viktig punkt under fotball lag generelt.

 

Fotballiga:

Det finnes mange fotball ligaer. I Europa er det spesielt mange, i de fleste landene i verden er det fotball ligaer. Ikke nok med ligaene, er det Europa mesterskap, der spilles det landskamper mellom alle landene i Europa og det beste landet i Europa vinner. Verdensmesterskap spilles hvert 4. år og der spiller land fra hele verden mot hverandre. Brasil vant sist VM, ikke akkurat som en bombe.

 

Trenere:

Fotball trenere ser alltid opptatt ut, de maser, de skriker og de er aldri fornøyde. Spillerne gjør så godt de kan, men forsatt er treneren sur, det kommer av at treneren skal ha dem bedre og bedre, treneren har håp og tanker om laget, men noen ganger går det over streken. De roper «hold kjeft, NEEI, LØP LØP», det er nesten galskap, for jeg spiller fotball for å ha det gøy, ikke for å bli kalt stygge ord. Dette er ikke det livet jeg ville levd i, av trenere som slenger dritt til deg hele tida. Man føler seg rett og slett presset. Men de sier hele tida at de mener det beste for oss spillere, de bruker det som unnskyldning.

 

Jeg ville aldri godtatt de kommentarene hvis det ikke var for mitt beste. Det virker ikke som om de har det gøy idet hele tatt, de står der og skriver stemmen av seg, skjønner ikke at de gidder engang.

 

<bilde>

 

Dommeravgjørelser:

I fotball kamper er det alltid diskusjoner med dommeren, det skjer bestandig. Under den ene kampen jeg spilte for noen uker siden var det klager hele tida på dommeren, i en periode var vi enige med dommeren pga det var fordel for oss, men i den andre perioden var vi imot dommeren. Sånn er det bare, dommeren dømmer så rettferdig han kan. I noen lad betaler de dommeren til å dømme imot motstanderen bare for å vinne, det er svindel, dessverre er det mange som gjør det.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil