Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Mikroskopering av løkcelle

Mikroskopering av løkcelle

Rapport fra GK. Gode illustrasjoner.

Sjanger
Rapport
Språkform
Bokmål
Lastet opp
22.05.2006

Hensikt:

I dette forsøke skulle vi se hvordan en plantecelle ser ut i forstørret tilstand. Dette er for å unngå å kun se på skjematiske tegninger men å få se med egne øyne.

 

Utstyr:

-       mikroskop

-       dekkglass

-       objektivglass

-       dråpeteller

-       løk

-       vann

 

Fremgangsmetode:

Jeg hentet alt nødvendig utstyr til å begynne med. Etterpå skar vi av et tynt lag av løken og la det på et objektivglass. Deretter preparerte vi løkbiten ved å ta en dråpe vann på objektglasset, og så la ned dekkglasset. Vi måtte være nøye med å ikke ta for mye vann på glasset for å unngå luftbobler. Nå skulle vi begynne å observere. Jeg begynte med den minste forstørrelsen, og finskrudde linsen til vi kunne se løkcellene. Det samme gjorde vi med de andre forstørrelsene og noterte det vi så.

 

Observasjon:

Ved den minste forstørrelsen som forstørrer 40 ganger, så vi celler som lå tett ved siden av hverandre. Det var ingenting rom mellom cellene, og det så slik ut:

 

<bilde>

 

Ved den andre forstørrelsen som forstørret 100 ganger kunne vi så vidt se cellekjernene ved noen av cellene:

<bilde>

 

Da vi stilte mikroskopet på den største forstørrelsen, som er 400 ganger forstørret, så vi lettere kjernen. Vi kunne nå få et innblikk om hvordan en celle er oppbygd. Dette så slik ut:

<bilde>

 

Konklusjon:

Jeg har i dette forsøket sett nærmere på hvordan en løkcelle er oppbygget. Det vi hadde mulighet til å se var celleveggen, vakuole og cellekjernen. Kort oppsummert, slik som denne:

         

<bilde>

Dermed har vi aldeles ikke sett alle delene av cellene. Det vi ikke har klart å sett var blant annet ribosomene, mitokondriene, arvestoffet i cellekjernen (noe jeg egentlig ikke ventet ettersom vi så vidt klarte å se cellekjernen), cytoplasmaet og cellemembranen.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil