Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > "Nettopp Jensen og de røde djevlene" av Kjersti Wold

"Nettopp Jensen og de røde djevlene" av Kjersti Wold

En bokrapport fra "Nettopp Jensen og de røde djevlene" av Kjersti Wold, som handler om en gutt med et litt uvanlig fornavn.

Skrevet i 8. klasse.

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
19.05.2006

tittel:            Nettopp Jensen og de røde djevlene.

forfatter:     Kjersti wold.

forlag:          cappelens forlag.

utgivelsesår: 2002

 

Karakterene i boken

 

Nettopp: den alltid så positive gutten som blir forelsket I alle jentene han ser, han kan være kjempeglad I et øyeblikk og være dønn ulykkelig noen sekunder senere. Han har mange drømmer og håp om framtida, og aller mest ønsker han å bli fotballproff på Manchester united.

 

Tometer`n: Nettopps gode venn og barnevakt som alltid har en skulder og gråte på og en man kan prate med. Sjøl har han akkurat flyttet inn I ny leielighet sammen med kjæresten sin.

 

Pappa: Nettopps far som er mye ute reiser han prøver å selge små duppeditter som er inne I stikkontakter.

 

Mamma: Nettopps mor som har støv på hjernen og av og til kan ha et volsomt temperamang men som ellers er grei, i hvert fall når nettopp har venner til stede.

 

Patrick: En gutt I klassen til Nettopp som alltid pleide mobbe nettopp før. Han går alltid med lue inne selv om læreren ber ham ta den av og somler bort alt av lapper og beskjeder.

 

King: Nettopps cihuahua som han arvet av Fru Støth og som alltid er der når Nettopp føler seg ensom.

 

Resymè av teksten:

Nettopp har hatt haloweenfest og alle har gått. Han ligger I senga på rommet sitt og tenker på Embla som gav ham en klem på festen. Er de kjærester?

 

Da hører han et dunk på vinduet. Det var Patrick, han lurte på om det var her festen var. Han kom alt for sent, men Nettopp slapp ham inn og gav ham rester av pizzaen fra festen.

 

Så begynner han å herje med King, Nettopps cihuahua. Han løfter King opp og leker at han er et fly, og rett før landingen biter King Patrick. Han må ned til legevakta og få stivkrampesprøyte. Noen dager senere får de et brev I posten. Det står at King er anmeldt. Nettopp blir kjemperedd, og Mamma setter King på en kennel helt til de vet om han skal avlives.

 

Samtidig på skolen skal de lage skoleavis I klassen, og Nettopp blir utenriksmann. Han sier han skal til Manchester og lage reportasje fra en fotbllkamp, men vil dette gå?, og blir Tommeter`n med?

 

Tema i boken:

Det boken egentlig handler om er hvordan små problemer fort kan bli veldig store for en tolvåring, og hvordan det er fort gjort å drømme seg bort i en kjedelig norsktime. Når man drømmer om å bli fotballproff på Manchester Unitied.

 

Avslutning

Virker boken troverdig?: Boken virker ganske troverdig fordi den handler om mange ting som faktisk skjer med de fleste tolvåringer som forelskelse og drømmen om å bli fotballproff.

 

Liker jeg boken?: Jeg syntes boken er bra, men til tider kan den være litt voldsom med at det skjer mye på en gang, andre ganger kan den være litt kjedelig og med mye snakk utenatt det skjer noe!.

 

Anbefalning: Jeg vil anbefale boken til folk på barneskolen. for de litt eldre kan boken fort bli litt kjedelig.

 

Hvem er boken skrevet for?: Boken er nok skrevet for barn på mellomtrinnet (5. , 6. og 7. klasse) , men boken er ikke spessielt tung å lese så den passer for alle barn i den alderen.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil