Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Linkin Park

Linkin Park

Stilen inneholder litt om Linkin Park.

Karakter: 6 (8. klasse)

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
05.05.2006
Tema
Rock


Mange lurer på hvordan Linkin Park ble til? Hvor møtte band medlemmene hverandre? Nu-Metal er en ganske ny sjanger innen musikk og det er kanskje ikke så mange som vet om den. Hva er den? Hvor kommer den fra? Her får du vite mer om hobbyen min: Linkin Park og om sjangeren Nu-Metal.


Bandets begynnelse: Bandet Xero (senere Linkin Park) ble opprettet i 1996, samme året som Mike Shinoda (Den ene av bandets to vokalister) og Brad Delson (Bandets gitarist) hadde gjennomført Agoura High School.. Etter at de var ferdige med College, bestemte Mike seg for å søke ved Pasadena, Californias Art College of Design. Der han møtte den relativt ferske Dj`en Joseph Hahn (Mr. Hahn). Mike spurte Joe om han ville være med i bandet. Mike mente at Joe ville passe utmerket i bandet. Han mente at det ville være en helt ny dimensjon musikk som ville gjøre bandet enda bedre musikalsk. I mellomtiden studerte Brad ved UCLA og delte leilighet med bassisten David Michel Farrell (Phoenix). Farrell ble senere med i bandet Xero.


 

Det gikk ikke helt som det skulle for Xero. De ble avslått av plateselskap etter plateselskap. Plateselskapene mente at noe manglet. De kastet ut Mark Wakefield fra bandet, og bandet begynte å søke etter vokalister som var ute etter et band å spille i. Dette gjorde de via Zomba. Jeff Blue som arbeidet i Zomba hadde hørt rykter om en lovende ung vokalist. Ryktene kom imidlertid fra en av Phoenix`s kamerater. Navnet på vokalisten var Chester Bennington. Blue visste at Bennington var på utkikk etter et band og ringte han umiddelbart.

 

Neste dag fikk Chester en pakke i posten. Den inneholdt to Xero demoer. En med Mark Wakefields vokaler og den andre med kun instrumenter. Etter at han hadde hørt igjennom låtene, tenkte han at dette bandet hadde potensial. Han begynte å skrive deler til låtene basert på hans egen tolkning. Han dro til et lokalt platestudio for å legge hans vokaler oppå melodiene. Han dukket opp tre dager senere med ”det ferdige produktet”. Tapen ble sendt tilbake til Blue. To dager senere var han i Hollywood på audition for den ledige vokalist stillingen. Bennington var så rå at de andre som var på audition bare kunne ta av seg hatten å gå hjem. Chester passet perfekt til bandet.

 

Etter at Chester ble med, skiftet bandet navn til Hybrid Theory (Som også ble navnet på Linkin Parks debut album). De begynte å produsere musikk for første gang som et samlet band, og ga senere ut det seks-sporede albumet Hybrid Theory EP.

 

Hybrid Theory begynte å søke etter et plateselskap, men ble avslått 42 ganger. De fleste band ville lagt musikk karrieren på hylla. Men ikke Hybrid Theory. De fortsatte å søke men ble fortsatt avslått. Men alt håp var ikke ute. For det var fortsatt folk som trodde på dem, nemlig Jeff Blue. Blue hadde forlatt Zomba til fordel for Warner Bros Records i 2000. Bandet skiftet på nytt navn og ble til Linkin Park. De hadde endelig funnet et plateselskap: WBR.

 

Musikken: Tittelen på bandets debutalbum var som sagt Hybrid Theory. Det beskriver alle medlemmenes mål og deres ønske om å lage musikk. Det er få band som kan matche Linkin Parks salgstall i løpet av de siste årene. Linkin Park er blant de fremste eksponentene av såkalt Nu-Metal. En ”uhipp” sjanger som blir slaktet av musikk kritikere. Formelen: En halvdel metal og en halv del rap, forent i en posete og kommerisiell innpakning. Tøffe tunge gitar-riff avløses av allsangrefrenger. Bandets musikk forsterkes tydelig med deres utrolige, fantasktiske låtskriving. Som de fleste Nu-metall band synger de om hvor vanskelig ungdommen har det. Mange ungdommer kjøper platene pga at de kjenner seg igjen i tekstene


Litt fakta om band medlemmene:

Mike Shinoda

Født: 11. februar 1977

Instrumenter (Oppgave i bandet): Vokaler, samples, keybord og gitar

Mike er halvt japansk

 

<bilde>

 

Chester Bennington

Født: 20. mrs 1976

Instrument (Oppgave i bandet): Vokaler

Chester begynte sin karriere som 16-åring

 

<bilde>

 

Brad Delson

Født: 1. desember 1977

Instrument: Gitar

Brad er en stor fan av Britney Spears

 

<bilde>

 

Phoenix

Født: 8. februar 1977

Instrument: Bass

Phoenix ble født i Plymouth, Massachusetts

 

<bilde>

 

Joseph Hahn

Født: 15. mars 1977

Instrument: Sampling og bakgrunns vokaler

Joe er fra Glendale, CA. Men bor i Los Angeles

 

<bilde>

 

Rob Bourdon

Født: 20. januar 1979

Instrument: Trommer

Rob er Jøde

 

<bilde>

 

Selve sjangeren, Nu-Metal: Nyere Heavy-Metal fra USA, som kom på 90-tallet. Bandene blander inspirasjon fra flere sjangere, og da spesielt Hip-Hop med energien til tyngre Heavy-Metal band. Blandingen av Hip-Hop, Metal og frustrerte tekster om vanskelig ungdoms-tid har nemlig gjort sjangeren til en av de største og viktigste for amerikanske ungdommer. Linkin Park fremstår vel som en light utgave av sjangerens grunnleggere nemlig Korn.

 

Bandets debutalbum Hybrid Theory

 

Kilder:

http://www.linkin-parkworld.com/

http://www.lpassociation.com/

www.google.com


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil