Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Reklame for "Garnier Pure"

Reklame for "Garnier Pure"

Inneholder en reklameanalyse av "Garnier Pure"

Sjanger
Analyse/tolkning
Språkform
Bokmål
Lastet opp
02.05.2006
Tema
Reklame


Annonsen ”gi deg selv en ren hud i 2006” var reklamert i ungdomsmagasinet TOPP i februar 2006. Reklamen er tydelig rettet mot personer med uren, fet hud, men kanskje også helst for unge mellom 15 og 25 år.

 

Hensikten med annonsen er å få mottakere til å kjøpe produktet som i dette tilfellet er en hudpleieserie fra Garnier. Hudpleieserien inneholder tre produkter og skal hjelpe unge med problemet ”uren hud”. Hvis vi går litt inn på hva selgeren vil oppnå er vel det å selge mye, tjene mye penger, men også få fornøyde kunder.

 

Jeg vil si at reklamen er satt opp ganske vanlig, slik en reklame pleier å være satt opp. Vi ser produktet midt på annonsen, det er tydelig blikkfanget i reklamen fordi det har en skarp blå farge. Her ser man også en isklump og en dråpe vann med en skive agurk inni. Dette skal vise at det er et friskt produkt.

 

Til høyre i annonsen ser vi selve hovedbildet. Dette er avbildet ei ung dame med helt ren hud. Jeg vil si at dette skal forestille et ”resultat” for hvordan huden vil bli etter bruk av denne hudpleieserien.


 

Til venstre finner vi en lang tekst om hva de forskjellige delene i serien er, og hva den gjør med huden. Dette er forklart tydelig trinn for trinn. ”Tips” om hvordan de forskjellige produktene skal brukes er uthevet men en lyseblå tekstboks over teksten.

 

Langt nede i annonsen ca. midt på siden er det plassert enda en blå tekstboks. Denne har overskriften ”Effektivitet bevist av hudeksperter”. Tekstboksen forteller leseren et lite sammendrag for alle tre produktene samt hva de inneholder. I tilegg er det illustrert ”Før” og ”Etter” bilder av huden. Nederst i tekstboksen står det en prosent. ”Opplevd rensende effekt 93 % ”, og ”Opplevd effekt på urenheter og sorte prikker 71 % ”. Men det er ikke nevnt noe om hvor mange som har testet produktet. Man kan heller ikke vite hvor uren hud de testede hadde før testen.

 

Nede i venstre hjørne står det ”garnier” med store tydelige bokstaver. Dette er helt typisk reklame. En reklame leses fra øvre venstre hjørne, til høyre nedre hjørne.

 

Overskriften ”Gi deg selv en ren hud i 2006” er tydelig skrevet med sorte store bokstaver. Her skiller ”ren hud” seg ut. Dette er nemlig skrevet med blått. Jeg mener at dette er gjort for å få godt frem at reklamen dreier seg om ren hud, og leseren vil lese videre. I tilegg vil nok leseren lese videre når det står at du kan gi deg selv noe bra.

 

Underskriften som er skrevet rett under overskriften er mye mer diskré. Denne forklarer at det finnes en hudpleieserie for deg med en fet hudtype.

 

Når det gjelder fargebruket er det blitt brukt sterke, klare farger på selve produktet. Denne fargen går igjen i øyet på dama. Lys – mørk kontrasten er mye brukt, spesielt de blå tonene. Det er også blitt brukt komplementærkontrasten. Denne finner vi i hennes blå – turkise øyne, og hennes røde nærmere rosa lepper. Bakgrunnen i reklamen er hvit. Dette gjør annonsen behagelig og se på. Annonsen er rolig, men denne isbiten og vannspruten lager litt liv.

 

Virkemidlene i annonsen varierer. Det er både brukt bilder og tekst, for ikke å glemme de friske fargene som spiller et stort puss i reklamen.

 

Som nevnt tidligere er blikkfanget i her selve produktet garnier vil selge. Det har friske klare farger, og er plassert i midten av annonsen. Også isbiten, dråpen og agurkskiven legger du fort merke til. Hensikten med denne er nok å vise friskhet. Dette fanger oppmerksomheten til leseren, og han vil studere nøyere på produktet.

 

Dama på bildet er veldig søt. Det er en selvfølge at hvis alle kunne få en slik ”look” ville nok folk kjøpt produktet. Jeg mener å si at det helst er kvinner som ville kjøpe produktet, i og med at kvinner er mer kropps- og utsene fikserte enn menn gjerne er. Dama stirrer på leseren med noen vakre blå øyne, og noen friske rosa lepper. Huden i ansiktet hennes er uten tegn til urenheter. Dette skal vise oss hvor effektivt produktet skal være, og man får lyst til å kjøpe det. Bildet er ”skåret” i to. Det vil si at leseren bare ser halve ansiktet til dama. Dette kan være gjort for å få tydelige frem den rene huden hennes. Hadde det skulle blitt brukt et bilde av hele ansiktet ville bildet blitt mindre, og det hadde ikke vært så tydelig å se den usedvanlige rene huden.

 

Overskriften sier hva man får hvis man kjøper produktet. Like under får selgeren frem at du burde ha et nyttårsforsett i 2006, og dette bør være en ren og sunn hud.

 

Setningene i annonsen er greie. De er verken korte eller lange. Slike reklamer pleier ofte å bruke mye faguttrykk og vanskelige setninger. Dette høres veldig profesjonelt ut og brukes for å få oppmerksomheten til leseren og det vil mulig få leseren til å kjøpe produktet. Slike ord og setninger er veldig lite brukt i denne annonsen. Man finner et par ord som ”talgproduksjon” og ”porer”, men de fleste med uren hud som ønsker å gjøre noe med det vet hva porer er. Derfor blir ikke reklamen vanskelig å forstå. Reklamer hvor det brukes vanskelige ord og setninger høres ofte veldig profesjonelle ut. Men vet man egentlig hva men kjøper?

 

Engelske ord derimot er mer bukt. Ordene er brukt i produktets navn, og ikke i omtale av produktet. Likevel er det brukt enkle engelske ord som ”Pure Deep Pore Wash”, hvor man skjønner at dette handler om rensing av porene i dybden. Også ”Pure SOS Anti-Spot Pen” er forståelig.

 

Ordene ”garnier” og ”pure” finner man sju ganger før du har lest ferdig annonsen. Dette er nok for at leseren skal huske produktet pure fra garnier, og derfra gå og kjøpe det.

 

Annonsøren bruker få plussord i teksten. Ordet ”sunn” er jo helt klart ett plussord. Ord som disse brukes for å formidle de positive sidene ved produktet som skal selges. Vi kan si det samme om overskriften hvor det står ”gi deg selv en ren hud i 2006” med store bokstaver. Og gi deg selv noe bra for en gangs skyld, er meget positivt.

 

Et annet virkemiddel som er tatt i bruk er den blå tekstboksen nede, midt på sida. Den viser som nevnt både ”Før” og ”Etter” illustrasjoner av huden ved bruk av garnier pure. Dette er bra fordi leseren nok vil bli litt overaska over resultatet, i og med at det er skrevet at de har testet produktet.

 

Som jeg også nevnte tidligere står logoen til garnier skrevet nede i høyre hjørne. Den er tydelig uthevet med store mørke bokstaver. Logoen inneholder 3 sirkler med friske farger. Dette er nok for å få frem at garnier selger friske produkter. At logoen er plassert nede i høyre hjørne er ikke bevisst. Det er helt klart at den er plassert der fordi det er der man avslutter lesingen av en reklame. Da vil nok produktet bli lettere husket.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil