Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Amerikansk mat

Amerikansk mat

Litt om amerikansk matkultur.

Sjanger
Faktaoppgave
Språkform
Bokmål
Lastet opp
23.04.2006

Fast-food spiller en stor rolle for amerikanerne, drive-in restauranter har blomstret opp i likhet med at flere og flere har fått bil. Utenom den tradisjonelle hamburger, pomfritt og brus, finnes det også mange steder som for eksempel selger mexicansk taco og jødiske bagel.

 

I mange deler av landet lages riktig mat med fisk og andre lokale råvarer. For eksempel langs kysten er fiskeretter populære, og i New Orleans kan du få krydret cajun-retter som har oppskrifter helt tilbake til de tidlige franske innbyggerne.

 

<bilde>

 

Amerikansk mat er også påvirket av tradisjonell britisk og indiansk matkultur. De er også litt påvirket av kineserne, grekerne, meksikanerne, afroamerikanerne, italienerne og franskmennene.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil