Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Blod i trappen

Blod i trappen

Blod i trappen er skrevet av en 6. klassing fra Bergen.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
20.04.2006

- Jeg fomlet med nøklene til inngangsdøren i hus nummer 88. Da jeg endelig fant dem låste jeg opp og gikk inn. Det var helt bekmørkt der inne så jeg slo på lyset, det var da jeg så det, blod fra trappeoppgangen og videre oppover. Jeg skjente at det grøsset nedover ryggen på meg. Jeg fant frem mobilen for å ringe politiet, men den var selvfølgelig utladet. Da var det bare en ting å gjøre jeg måtte gå opp trappen der alt blodet lå for å komme til hustelefonen, som lå i andre etasje. Jeg begynte å gå sakte så sakte, det var akkurat som et mareritt fra en uhyggelig drøm…

 

Forteller Mary til politiet da de spør hvordan hun oppdaget at mannen var myrdet.

 

Fortell videre sier politibetjent Marcel.

 

Så begynner Mary igjen:

 

- Da jeg var kommet opp trappen så jeg at det var blod videre inn mot mitt og mannen min sitt rom. Jeg følgte etter blodet for nå hadde jeg helt glemt å ringe politiet, det fikk jeg heller gjøre senere tenkte jeg. Jeg dyttet opp døren forsiktig, da så jeg min kjære mann lå død midt på gulvet med en blodig kniv som var stukket inn i hjertet. Jeg begynte å gråte så forferdelig masse av sorg og følte at hjertet aldri ville bli helt igjen. Jeg bar mannen min opp i sengen fordi jeg syns det var så felt å se han ligge der midt på gulvet. Det gikk helt fint fordi mannen min alltid hadde vært kortvokst og lett. Etter at jeg hadde gjort det fortet jeg meg ut av rommet og bort til telefonen, jeg skalv på hånden da jeg slo nummeret 112.

 

Ok nå kan du gå, sier politibetjent Marcel. Ja men jeg kan jo ikke gå hjem pga. der er det jo blod over alt. Ja det hadde jeg helt glemt sier Marcel du får heller ringe til søsteren din eller noe sånt da. Mary ringer til søsteren Mackenzie og får overnattet der til huset er rengjort og de har funnet morderen. Da Mary kommer hjem sier søsteren at hun får ta seg et varmt bad.

 

Neste morgen ringer telefonen Mackenzie tar den men finner straks ut av at der er politibetjent Marcel og gir røret over til Mary.

 

- Hei Mary sier politibetjent Marcel

- Hei igjen, hvorfor ringer du så tidlig har det skjedd en ulykke eller?

- Nei, nei sier Marcel, men vi har funnet morderen…

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil