Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > "Monster"

"Monster"

Anmeldelse av filmen "Monster".

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
28.03.2006
Tema
Filmer


Monster er en gripende film som man kan si mye om. Rett etter å ha sett den derimot, sitter du målløs igjen i kinosalen med antagelig en tåre på kinnet, og det ligger hundrevis av forskjellige følelser igjen i kroppen din. Man får denne filmen helt inn til seg, og du får kjenne på stort sett alle sjangrene en film kan tilby; tragedie, stor lykke, forelskelse, hat, vold, humor, drama og spennende thriller. Denne filmen tilbyr alt!Filmen er basert på en sann historie om usas første kvinnelige seriemorder.

 

I hovedrollen møter vi Aileen eller Lee som hun kalles, som spilles av Charlize Theron. Aileen er klar for å ta sitt eget liv i begynnelsen av filmen, men hun rusler innom baren der hun er stamgjest antageligvis for å samle tankene, og for å ta en siste øl. Der møter hun Selby ( Christina Ricci ), som er en pågående, yngre lesbisk jente som desperat vil snakke med noen, og da spesielt med Aileen. De to finner raskt tonen etter en noe merkelig start, og dette ender opp med at dem sover i samme seng den kvelden. Aileen er prostitiert, og har vært det siden hun var 13 år, hun har ingenting, annet enn henne selv. Oppveksten besto av vold, misbruk, dop og prostitusjon. Selby derimot er født inn i en kristen familie, men har flyttet fra foreldrene sine etter at de fant ut at hun hadde kysset en jente. Hun bor nå hos tante, onkel og et søskenbarn for å få avstand. Selby og Aileen får et nært forhold, de har funnet hverandre og Aileen har endelig noen å klamre seg fast til, selv om nærhet er noe av det hun har store problemer med når det kommer til kjærlighet.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil