Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Selvmordstanker

Selvmordstanker

Ei jente flytter til en ny skole og har det ikke så bra der. Som en følge av dette får hun selvmordstanker.

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
25.03.2006
Tema
Selvmord


I dag er dagen, da Anja skal flytte. Anja gleder seg til å flytte fra den gamle, kjedelige skolen. Hun setter seg inn i bilen og reiser. Hun skal begynne i 8b. Hun har på seg en blå genser og et par jeans hu kjøpte i går. Anja er glad i å rappe og har skrevet en del rappesanger. På veien til den nye skolen skriver hun en ny rapp.

 

Nå er hun nesten fremme, og hun gleder seg bare mer og mer. Hun tanker som:”Tenk om de synes jeg ser teit ut” og ”Tenk om jeg ikke får noen venner”. Været er fint, solen skinner og himmelen er skyfri.

 

Hun trekker pusten dypt før hun går inn i det nye klasserommet, så går hun inn. ”Alle ser snille ut”, tenker Anja. ”Det er sikkert ikke vanskelig å få venner her”. ”Hei”, sier hun stille, og ser usikker ut. ”Hei”, svarer elevene. ”Kanskje du skal fortelle litt om deg selv?” spør læreren vennelig. ”Jeg heter Anja og kommer fra Hamar”, svarte hun. ”Ok, da skal vi finne en plass til deg” sa læreren og så seg rundt i det store klasserommet. Han fikk øye på en plass, bakerst i venstre hjørne og sa: ”Du kan sette deg der borte”, og pekte på den ledige plassen. Hun gikk til den ledige plassen og satte seg. Klassen var delt i to grupper A og B.


 

I friminuttet Satt hun alene på plassen sin. Ingen merket henne der hun satt og følte seg ensom og alene. Sånn hadde hun det hele dagen. Nå gikk det opp for henne hvor kul den gamle skolen egentlig var. Det tok ikke lang tid før hun fikk selvmordstanker også.

 

Skolen var slutt og hun gikk fort hjemover. Med lange, raske skritt og blikket festet i bakken, prøvde hun å finne en måte å ta selvmord på. Så kommer hun på at faren hennes har en børse hengenes på et stort stativ i kjelleren. Det fikk henne til å gå hjemover enda fortere, og hun håpet på at hun var alene hjemme. Veien var ganske lang og da hun endelig kom fram gikk hun nervøst opp tretrappen. Hun tok på det gullfargete håndtaket. Døra var løst. Hun tok forsiktig nøkkelen fra det nye, sorte skolesekken hun fikk av bestemor Ingeborg. Hun var helt skjelven i hendene og hun begynte å svette. I det hun skulle sette nøkkelen inn i låsen, mistet hun nøkkelen mellom sprekkene i trappen. Hun krabbet under trappen. Det var trangt og hun fikk ikke tak i nøkkelen. Hun hentet en rive fra garasjen. Hun slet med å få tak i nøkkelen, men til slutt klarte hun det. Da hun kom opp trappen, prøvde hun på ny å sette nøkkelen i låsen, men denne gangen fikk hun det til. Da hun kom inn låste hun døren etter seg. Hun løp ned i kjelleren og akkurat da hun skulle ta børsen knirket det i inngangsdøren, og hun hørte skritt. Anja skjønte at det var moren hennes, Anita. Hun løp ut av kjelleren og lot som ingenting.

”Oi, er du hjemme allerede?” sa moren overrasket.

”Ja”, svarte Anja nervøst.

 

Moren gikk inn på kjøkkenet og tittet i kjøleskapet:”Vi er tom for melk og jeg so hadde tenkt å lage pannekaker. Jeg må nok dra til butikken for å kjøpe melk. Jeg er snart tilbake.” ” Ok, hade! ” sa Anja, men idet moren gikk ut av døren, fikk Anja en ide. Hu skyndte seg ut, barbeint, og ropte etter moren :”VENT!!” Moren stoppet : ”Hva er det vennen?”

”Jeg lurte på om jeg kunne dra til ei venninne?”

”Ok, men vær hjemme til kl. 16:30, for da er det middag.”

 

Hun skyndte seg inn og låste døren etter seg, og løp ned igjen til kjelleren. Hun tok ned børsa forsiktig. Så gikk hun opp i gangen og satte på se sko. Da hun gikk ut låste hun døren etter seg og tok nøkkelen rundt halsen. Hun bar børsa under armen og gikk mot skogen som var bak huset deres. Anja gikk med korte og tinge skritt. Hun følte redsel. Da hun kom midt i skogen, stoppet hun. Det begynte å tordne og regne, hun ble redd og hun var gjennom våt. Hun holdt børsa mot pannen sin, men hun torde ikke. Hun tenkte at det var dumt å ta selvmord bare på grunn av at hun ikke har noen å være med. Hun tenkte også at hun ville skaffe seg venner etter som tiden gikk, og sånn ble det også.

 

Hun gikk hjemover. Anja både angret og var glad over at hun ikke tok selvmors. Da hun kom hjem var ikke moren hjemme. Først gikk hun ned i kjelleren og hang børsa på plass, så gikk hun inn på kjøkkenet. Hun tok seg litt juice, da så hun en lapp som lå på kjøkkenbordet. Der sto der :”Jeg måtte i et møte, så jeg kommer hjem sent i kveld, så det ble ingen pannekaker, men jeg har lagt igjen 50kr. til deg, så du kan gå på butikken og kjøpe deg noe. Hilsen mamma”. Anja tok de 50kr. og gikk til butikken for å kjøpe godteri.

På butikken møtte hun Kine-Marie :

”Hei!” sa Kine-Marie.

”Hei!”svarte Anja.

”Hva synes du om skolen våres da?” spurte Kine-Marie vennelig.

”Grei nok den”, løy Anja og ristet på hodet.

”Skal du noe i dag?”spurte Kine-Marie.

”Nei, skal bare være hjemme”, svarte Anja.

”Kanskje vi kunne finne på noe da?” sa Kine-Marie.

”Det kan bi sikkert. Vi kan dra til meg”, svarte Anja.

”Høres bra ut”, svarte Kine-Marie.

 

Kine-Marie og Anja ble vestevenner. Anja var glad for at hun ikke tok selvmord, for hvis hun hadde gjort det ville hun ikke hatt sjansen til å bli kjent med Kine-Marie. Ikke hadde hun Anja bre fått seg en bestevenninne, men også en kjæreste, Christian. Hun hadde fått alt hun ønsket seg. Hun hadde aldri selvmordstanker igjen, og synes at det at hun flyttet til en ny skole , var det beste som hadde hendt henne.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil