Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (610) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8054) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Sportsidioti? Nei, langt ifrå!

Sportsidioti? Nei, langt ifrå!

Skrevet en stil på nynorsk der jeg forsvarer sport og idrettsfolk.

Karakter: 5/6 (GK allmenn)

Sjanger
Artikkel
Språkform
Nynorsk
Lastet opp
21.03.2006


Både Per Inge Torkelsen og Anacharsis gjer narr av idrettsfolk i kåseria/tekstane sine. Dette synest eg er heilt på jordet! Idrett er verken idiotisk eller tanketomt. Ikkje dei folka som utøver sporten heller for den saks skuld. Snarare tvert om. Det er dei som ikkje likar idrett det er noko gale med.

 

Vi nordmenn er jo som kjend fødde med ski på beina. Det er ein viktig del av norsk kultur og tradisjon dette med skigåing. Om det nokon gong forsvinn frå norsk ”arv”, går dei kommande generasjonane ei dyster tid i møte. Det kjem til å verte eit stort, svart hol der idretten i all si tid har vore. Kva skulle vel kvikk-lunchen, appelsinane og kakaoen vore gode for om vi ikkje kunne ha dei med på skitur? Det er ikkje det same å sitje heime framfor Tv-en og sjå på ”Hotell Cæsar” mens du et. Frisk luft og rørsle er tingen!

 

For kva skulle vi vel gjort utan idretten? Vi hadde vorte giddelause heile gjengen, skal eg seie deg! Idrett – i alle fall toppidrett – er i høgste grad underhaldning for både store og små. Om eg til dømes trekk fram OL som folk er så galen etter no for tida, er dette eit idrettsarrangement som engasjerer unge og gamle, familiar og einslege. Denne store hendinga er eit heitt samtaleemne dei vekene ho føregår. ”Vann Kari Traa gull i kulekøyring i år òg? Korleis gikk det med skiskyttar-gutane og hoppkometane?” Spørsmåla svirrar alltid i lufta når ein så stor og viktig internasjonal konkurranse er på gong.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil