Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (752) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1333) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8209) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1149) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Fotballens galskap

Fotballens galskap

Kåseri om fotballens galskap.

Sjanger
Kåseri
Språkform
Bokmål
Lastet opp
16.03.2006
Tema
Fotball

Fotballens galskap når ingen grenser. Hele verden er nå utsatt, uansett hvor i verden du befinner deg vil noen der spille fotball.

 

Fotball er mer enn bare 22 menn eller kvinner som springer etter en ball og prøver å skyte den inn i et rektangel av aluminium med et nett bak. Et det ikke?

 

Fotball er fantastisk, det er en sport som handler om lagånd og følelser så vell som å vinne. De som er motstandere av fotball er vanligvis de som ble valgt sist i friminuttet på barneskolen. Og så skal de ta hevn med å skrive ondskapsfulle ting om denne utrolige sporten. Hvorfor ville noen skrive noe sånt om denne sporten? Fotball er jo som solen på himmelen, en ensom majestet på tronen.

 

Allikevel finnes det steder der fotballen ikke har så mye å si, som i Skottland f. eks. Celtic og Rangers oppgjørene er gammelt nytt. I stedet sitter de heller drita fulle på en lokal pub og spiller ”Glasgow kiss”. En morsom lek som går ut på og sloss kun ved å bruke hodeskallen, veldig fascinerende.

 

Hvorfor kan ikke bare fotballens endeløse galskap forsvinne fra denne verden? U.S.A prøver innbitt, men det ser ikke ut til å virke. I U.S.A er det hard politikk om fotball skal være støttet av staten. Bush mener ikke at det skal være. John Kerry mente det, men han var redd for å tape valget viss han åpenlyst sa dette.

 

Hvorfor kan ikke verden bare følge U.S.A sitt eksempel? Da hadde denne såkalte ”sporten” forsvunnet.

 

Fotball handler i dag alt for mye om penger, bare se på de lagene som dominerer, det er de rikeste. Forby ”rike onkler” slik at sporten kan komme tilbake på rett kjør. Rike gamle folk bør finne bedre ting å gjøre, f. eks flytte til Spania å sitte der å sture.

 

Fotball er galskap!

 

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil