Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Religion, nåtidens største samfunnsproblem!

Religion, nåtidens største samfunnsproblem!

Stil hvor jeg rett og slett sier at religion er noe dritt! Noe det er!

Sjanger
Artikkel
Språkform
Bokmål
Lastet opp
15.03.2006
Tema
Religion


Religion er unødvendig! Dette er, for meg, klarere enn måneskinnet i et blikkstille vann på en skyfri sommernatt. Du synes kanskje dette var sterke ord? Kanskje du er en av de som tror på ”gud” eller en høyere ånd som våker over oss alle? Du mener kanskje helt alvorlig og seriøst at mennesket ble skapt av en allmektig skaper i himmelen? Kjenner du deg igjen, da trenger du ikke å lese denne teksten. For mine tanker har ikke tid til slike som deg. Slike mennesker som mener at en høyt utdannet vitenskapsmann, som har bekreftet at mennesket har utviklet seg fra apene, bare tuller og ikke kan tas alvorlig. ”For det er jo ”gud” som har skapt oss”, sier du kanskje. Uansett, det jeg vil frem til er at hvis du mener ”gud” er skaperen, og overhodet ikke er interessert i å høre noe annet, kan du slutte å lese og kastet papiret dette er skrevet på med en gang, og ikke tro at jeg bryr meg.

 

Flott, siden du fremdeles leser, regner jeg med at du er en av de som har sett lyset og forstått at religion er totalt unødvendig, og at det er vitenskapen som har rett!


 

For det er i moderne tid blitt bekreftet gang på gang av utallige forskere og vitenskapsmenn fra alle jordens hjørner at mennesket stammer fra apene. Vi har gjennom flere ledd gått fra å klatre i trær, til å bo i huler og helt frem til å bli Homo sapiens sapiens, det moderne mennesket. Vi er i dag mer utbredt enn noe annet dyr på denne planet, eller i henhold til vår kunnskap, i hele universet. Mennesket er så å si den mest suksessrike skapningen vi kjenner til. Vår evne til å bruke sansene våre sammen, for å løse problemer vi har møtt gjennom oppveksten, har helt klart gjort at vi i dag står der vi står.

 

Men det denne teksten handler om er jo religion, og hvor unødvendig det er. Bare tenk en verden uten religion; ingen uenigheter basert på religion, ingen mennesker som kaster bort deler av livet på noe som ikke engang eksisterer. Noe som en gang for lenge siden ble oppdiktet av en fantasifull, og muligens en smule gal, person med altfor god tid og altfor lite å gjøre. Personlig synes jeg synd på de menneskene som ikke har skjønt at livet er mer en det en bok med navn bibelen, koranen, toraen eller en hvilket som helst annen hellig sier. At de tar denne teksten, skrevet for lenge siden på en tid hvor de ikke visste en hundredel av det vi vet i dag, såpass alvorlig at de styrer livet sitt etter det den sier. Jeg har større forståelse for fortidens samfunn og innbyggere, de som levde sitt liv før vitenskapens æra. De kunne jo ikke vite bedre, alt de var på utkikk etter i sin hellige bok var et behov for å svare på alle spørsmålene om hvordan verden de bodde i hang sammen. Men at religion ikke har blitt avskaffet ennå, skjønner jeg virkelig ikke. At en stor del av de seks milliardene vi deler denne planeten med, ikke har skjønt at tiden går og at vi må legge ting bak oss, overrasker meg. Selvfølgelig skal de få lov til å tro, men når sikkerheten til oss andre, vi som har skjønt hvordan verden henger sammen, står i fare. Fordi de som fremdeles tror ikke kan bli enige seg i mellom, da har det gått for langt! Når man ikke kan gå en tur i byen uten å måtte bekymre seg for religiøse ekstremister, noe som er et faktum i for eksempel Israel. Da har det gått for langt, såpass langt at vi andre må gjøre noe med samfunnsproblemet som omringer oss. Hva vi skal gjøre, eller hvordan vi skal gjøre det er et vanskelig spørsmål. Men at vi før eller siden må finne en måte å beskytte oss på, er for meg en selvfølge.

 

Selv om det muligens kan høres lik ut, planlegger jeg ikke noen revolusjon mot de religiøst troende. Men jeg mener bare at religion er et voksende problem for samfunnet vårt, som før eller siden må gjøres noe med!

 

Hvis du var veldig oppmerksom, eller kanskje du bare er en ekstremt god tekstanalytiker, så oppdaget du at jeg i begynnelsen av avsnitt nummer tre skrev; ”..alle jordens hjørner..”. Dette var et eksempel på menneskelig språkbruk, som henger igjen fra eldre tider. Akkurat dette eksempelet kommer fra tiden da vi fortsatt mente at jorden, planeten vår, var flat som en pannekake. Men siden den tid har vi tilegnet oss ny, bedre og riktigere kunnskap om planeten vår. Vi vet nå med den sikreste sikkerhet at jorden er rund som en kule. Det finnes ikke et eneste menneske som fremdeles mener at jorden er flat. Det er nettopp dette, som før eller siden, må skje med religion! At hver og en av oss, menneskene som lever sammen i det store samfunnet vi kjenner som verden, skjønner at religion har hatt sin tid, men at den tiden nå er forbi og at det er vitenskapen som nå gjelder.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil