Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Hvordan tar du det?

Hvordan tar du det?

I denne stilen tar jeg opp det å se på det halvfulle glasset kontra det halvtomme.

Sjanger
Essay
Språkform
Bokmål
Lastet opp
06.03.2006
Tema
Verdier


Det er ikke hvordan du har det, det er hvordan du tar det. Bare du kan velge hvordan du vil se på livet, bare du kan velge hva du vil fokusere på. Man har to valg; enten å fokusere på det negative, eller å fokusere på det positive. Man velger selv hvordan man handler i situasjoner og håndterer problemer. Noen velger å se på det halvfulle glasset, mens noen velger å se på det halvtomme. Den ene parten kaller vi optimister og den andre pessimister. Jeg for min del befinner meg i optimistgruppen, da jeg finner det lurest å fokusere på det positive.

 

Dersom vi daglig går rundt med negativt ladde tanker og følelser, vil jeg tro at vi sakte men sikkert reduseres; i den forstand av at man blir trukket ned og ikke lenger klarer seg i dagens samfunn, som for mange allerede er ganske tungt å befinne seg i. Negative tanker fører mang en gang til depresjon og psykiske lidelser, og slike tanker er derfor å beregne som skadelige. Hva om vi daglig går rundt med positive tanker da? Etter min mening vil dette være fremmende på alle måter; positive tanker og innstillinger er sunt, styrkende, inspirerende og ikke minst motiverende. Man endrer sin innstilling til livet generelt og skaper en glad og lykkelig tilværelse for seg selv og andre, og det er vel det en alltid ønsker å oppnå? For en stund siden hadde jeg en dialog med en psykolog angående dette temaet. Han sa ”En negativ bemerkning etterfulgt av fem positive”. Nettopp fordi det er viktig å holde fokus på det riktige. Han mente at i en husstand var det viktig å følge denne regelen, det var viktig å ikke ha allslags regler og strenge krav – ”dette er skadelig”, sa han.


Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil