Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (709) Anmeldelse (bok, film...) (634) Artikkel (927) Biografi (262) Dikt (1036) Essay (552) Eventyr (115) Faktaoppgave (374) Fortelling (833) Kåseri (609) Leserinnlegg (119) Novelle (1310) Rapport (621) Referat (173) Resonnerende (204) Sammendrag av pensum (179) Særemne (155) Særoppgave (337) Temaoppgave (1246) Annet (527)

Språk

Bokmål (8053) Engelsk (1612) Fransk (26) Nynorsk (1123) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > "Felicia forsvant" av Jørn Lier Horst

"Felicia forsvant" av Jørn Lier Horst

Anmeldelse av kriminalromanen "Felicia forsvant" av Jørn Lier Horst.

Sjanger
Anmeldelse (bok, film...)
Språkform
Bokmål
Lastet opp
25.02.2006

Jørn Lier Horst er ansatt ved Larvik politikammer – og er i tillegg forfatter. I 2004 kom han ut med sin først bok ”Nøkkelvitnet” som er baserte på et autentisk drap i Stavern. Den fikk glitrende omtale.

 

Felicia Forsvant er den såkalt ”vanskelige andreboka”. Han har klart det med glans. Dette er grøssende god krim. Etterforsker i Horst sine bøker er William Wisting. Han jobber ved Larvik Politidistrikt og bor i idylliske Stavern - i Herman Wildenveys gate. Alle som leser krim vet at etterforskerne ofte er desillusjonerte, fraskilte og alkoholiserte. De har sett for mye – og er livstrette og motløse. Her er det stikk motsatt. William Wisting har faktisk et såkalt vellykket liv og fortsatt stor appetitt på livet!

 

Han er opptatt av det gode liv og sosial rettferdighet – og når meldingen om en ny drapssak kommer, kjenner han hver gang en kriblende fornemmelse og en sult etter løsningen. Dette er befriende og oppfriskende!

 

Dags dato er 1171 personer forsvunnet i Norge. Bak hver og en av dem skjuler det seg en gåte, et mysterium....og ofte en tragedie. Den nye boken hans heter da også ”Felicia forsvant”. Og tittelen på boken sin har han hentet fra Cornelis Vreeswijks svenska suite.

 

Under gravearbeid i Stavernsveien blir liket av en kvinne funnet inne i et garderobeskap. Det viser deg å være Felicia Natholm som forsvant for 25 år siden. Bare dager senere blir et nytt lik av en ung kvinne funnet på en odde ved Farriskilen, og etter intens etterforskning viser det seg å være en besynderlig og forunderlig allianse mellom de to funnene. Etterforskningen avdekker er nett av løgner og fortielser.

 

Jørn Lier Horst har med ”Felicia forsvant” satt sammen et puslespill - så hypnotisk engasjerende at vi som leser – vil være blinde for alt annet – helt til løsningen ligger på bordet. Dette er sitrende spenning og det mest troverdige jeg har lest – på lenge.

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil