Forsiden

Emnekatalogen

Søk

Sjanger

Analyse/tolkning (753) Anmeldelse (bok, film...) (638) Artikkel (952) Biografi (264) Dikt (1040) Essay (571) Eventyr (115) Faktaoppgave (397) Fortelling (843) Kåseri (612) Leserinnlegg (123) Novelle (1334) Rapport (624) Referat (174) Resonnerende (212) Sammendrag av pensum (182) Særemne (161) Særoppgave (348) Temaoppgave (1266) Annet (528)

Språk

Bokmål (8210) Engelsk (1643) Fransk (26) Nynorsk (1150) Spansk (11) Tysk (38) Annet (59)
Meny

Du er her: Skole > Olav og gjengen

Olav og gjengen

Dette er en stil om mobbing

Sjanger
Fortelling
Språkform
Bokmål
Lastet opp
14.02.2006
Tema
Mobbing


Riiing riiiiiiinngg riiiiiiinng verker klokken ringte og jeg hørte mamma brøle nedenifra:” klokken er 07.00 du må stå opp no Per, jeg går no,” ”jada,” brølte jeg tilbake ” husk at bussen går om 30 minutter” ” jada.” Men brydde meg ikke.

Jeg så på klokken 09.16 ”ååå nei jeg har forsovet meg igjen.” Jeg klede på meg i en fei og løp etter bussen i det kalde snø været, jeg så den jeg løp enda fortere ”jeg rekker den, Jeg rekker den” sa jeg får meg selv ” jeg rekker den, jeg rekker den, jeg rekker den ikke” sa jeg surt for meg selv. Neste buss gikk ikke før 09.45, så no måtte eg bare sitter her og råtne. Etter at jeg har sittet her en sund, kom Olav skolen største bølle og den mest irriterende vesen på denne jord! ”Hei, Per har du forsovet deg igjen?” Spurte han men latter i stemmen ”ja jeg har faktisk det, hvorfor er du her da? Skulket skolen før å røyke?” Svarte jeg frekt tilbake. ”noe i mot det da?” spurte han ” ja, faktisk.” Det virket som han ble veldig sur på meg. Brom, brom der kom busse eller blikboksen på fire hjul som vi kalte den. ”gru deg til skolen” mumlet Olav til meg.

Da vi omsiders kom oss til skolen spurte lærene:” hvor har dere vært?” jeg har forsovet meg” sa jeg uskyldig ”no igjen det er 3 gang denne uken du har forsovet deg Per” sa læreren surt ”vet det, jeg låver og skjerpe meg” svarte jeg. ”Hvor har du vært, Olav” ” Jeg var litt dårlig i dag tidelig, så jeg måtte sove litt ekstra” løy Olav. ”ja vel, det var bra dere kom no, vi skal trekke vinneren av vær-røyk-fri konkurransen.” ”Alle skriver navnet sitt på en papir bit og legger den i skålen her framme” sa lærene til oss, det klarte alle unntatt Olav for han la fem lapper med navnet sitt på. ”vinneren er: Olav, du har akkurat vunnet en 42 tommers plasma tv. ”Jippi, vel fortjent” skrek Olav. ”Har du røykt dette året, Olav” spurte læreren han ”nei” svarte Olav montant. ”hva var det du gjorde før skolen i dag da Olav?” spurte jeg ”ingenting” svarte han tilbake, ” å nei, du sto vel ikke bar skuret å røykte som vandelig? Sa jeg spørrende ”du er ute av konkurransen Olav og du vil få melding med deg hjem for røyking, lyging og skulking” skreik læreren til Olav. ”Stygging” skreik Olav tilbake, ” å gå opp til rektor med en gang” sa læreren. ”Da må vi trekke en ny vinner, det blir Gutorm. ”Jeg er så god, jeg er bare best” skrøt Gutorm, ”gratulerer, du fortjener den premien.” sa læreren ” det vet jeg” svarte Gutorm stolt. Gutorm er klassen største nerd og alle lærerers yndlingselev.


 

Det ringte, og alle stormet ut. Olav og gjengen kom bort til meg og sa” gru deg til skolen slutter” ” hva skjer da?” spurte jeg ”vent å se” sa de. ”Jeg gleder meg” svarte jeg tilbake. Det ringte inn, ” å nei” tenkte jeg ”dobbel time med Naturfag og vi skal ha Bjørn og Svein, de strengeste, styggeste og ekleste lærerne på skolen. Verre kunne det ikke bli. Gutorm gledet seg som vandelig. ”I dag skal vi ha om luft partikler” sa Bjørn, ”skrek å gru” sa Olav ”gå ut og heng deg på en knagg” Sa Svein surt. Etter langt og lenger og lengre en lengst var naturfag timen endelig over. Det var en stor lettelse. No hadde vi bare en time igjen, vi skal ha matematikk men Mette Marit eller Mette Mareritt som vi kalte hun. ”I dag skal vi ha om algebra, er det noen som vet hva det er?” Spurte Mette Mareritt. Det var bare Gutorm som viste hva det var. Etter og har hatt en lang grusom time med matematikk, fikk vi endelig lov til å gå hjem.

Jeg gikk med Gutorm på vei til bussen da Olav og gjengen hans kom. ”Dette gå bra, aldri i verda” stammet Gutorm før han løp sin vei. Men han kom ikke langt for gjengen til Olav begynte å kaste snøballer på han, også fikk de tak i han og duppet han skikkelig. Jeg kastet en snøball i tryne på Olav og plutselig var hele gjengen over meg. Dette ble et sikkelig blodbad, verst gikk det ut over meg, jeg kunne så hvitt gå. Jeg var sikkelig banket jeg hadde bruket nesen, hadde en blå, gult og grønt øye, og brukket en fing. Etter mye stress klarte jeg å komme meg opp til busstoppet og inn på blikboksen på fire hjul. Der holte Olav og gjengen på og herpe bussen som vandelig. Når jeg kom av bussen var det bare meg og Olav der. En tok og kastet en snøball i ryggen på han, men han latet som ingenting. ”Du er ikke like tøff i trynet no” ropte jeg til han, men han svarte ikke. Jeg løp etter han og hoppet opp på ryggen hanes og la han i bakken å sa” Redd no ja din hest” ” gå av meg ellers får du enda mer bank av gjengen min i morgen.” sa Olav surt ”Gjengen? du mener vel saueflokken din” svarte jeg ”gå av meg” brølte han tilbake. ”Nei, jeg kan ikke bare la du gå sånn helt uten videre, jeg må nokk banke deg først” sa jeg smilene ” nei ikke gjør det, vær så snill” sa han livredd. ”Dessverre, jeg er ikke snill” sa jeg og banket han skikkelig opp.

 

Da jeg kom hjem sa pappa:” Hva har skjedd med deg” ”har blitt banket” svarte jeg ”tok du igjen da” spurte pappa ”ja” svarte en irritert ” den er gutten si det” sa pappa fornøyd. Mamma var ikke like blid for hun hadde snakket med moren til Olav, hun sa at Olav var uskyldig. ”gå opp på rommet med deg” sa mamma ”hvorfor” spurte jeg ” for du har banket opp Olav uten grunn” sa mamma bestemt ” uten grunn? Er du latterlig?” Spurte jeg rasene ” når du er så frekk i munnen med din mor, kan du bare sitte på rommet ditt resten av dagen” skrek mamma. Jeg gadd ikke å protestere en gang. Så jeg gikk opp å spilte data.

Etter en stund hørte jeg mamma komme, jeg tenkte at hun bare skulle kjefte så jeg tok pc skjermen og kastet den i hodet på henne. Da skreik mamma:” Jeg skal anmelde deg for foreldre mishandling!” Og det gjorde hun. Sener på dagen ble jeg så lei mamma og resten av familien at jeg bare stakk av. Jeg tenkte meg bort til Torleif, min bestevenn. Jeg fikk han til å komme ut og jeg fortalt alt som hadde skjedd. ”Dukk” Sa Torleif plutselig, ” Olav og gjengen er der nede” Hvisket han til meg. ”Vi må komme oss nærmere” hvisket jeg tilbake. ”Han Per skal dø” sa Olav og tok fram en pistol, ” la han dø” skrek en i gjengen. ”Heng opp bilde av Per” skrek Olav ” skal bli sjef” svarte en annen gjenmedlem og hang opp et bilde med meg på. Olav siktet med pistolen og skjøt på bilde. ”Pistolen er ekte” visket Torleif til meg, ” velkommen etter” svarte jeg. ”Der er Per og Torleif” skrek en av de. Olav snudde seg og skjøt et skudd mot oss, men han bommet heldigvis. De kom løpende mot oss, gjengen hadde værs sitt balltre men Olav hadde en pistol. Vi løp og løp og løp, ”ser der Torleif, en hulle vi kan gjemme oss i” sa jeg. Olav og gjengen hanes løp rett forbi. Vi gikk ut og løp andre veien, men vi skulle ha ventet litt til for Olav så oss ” der er de gutter” skrek Olav og avfyrte at skudd mot oss, og han traff Torleif i foten ”aaaa” skrek Torleif ”greier du og gå” Spurte jeg kjapt ”nei, men redd deg selv ikke tenk på meg” sa Torleif ” jeg kan ikke forlate deg her” sa jeg til Torleif og tok han på ryggen og begynte og løpe. Men de tok stadig innpå, plutselig fikk jeg et slag i bak hode og falt framover. Jeg våkner, ser meg rundt: ” hvor er jeg” spør jeg, ”du er på sykehuset.” svarte en ung dame ”Husker du noe fra i går?” ”Alt jeg husker bare at jeg fikk sikkelig bank, hvor er Torleif” spør jeg ”han er ikke her” sa hun ”hvor er han da” spurte jeg ”du må hvile” sier damen. ”Hvor er Torleif” spør jeg igjen ”hvil deg no” sa hun igjen. ”Jeg vil hvite hvor Torleif er” hun sa ingenting og gidde meg en bedøvelse, og jeg sovnet…

Legg inn din oppgave!

Vi setter veldig stor pris på om dere gir en tekst til denne siden, uansett sjanger eller språk. Alt fra større prosjekter til små tekster. Bare slik kan skolesiden bli bedre!

Last opp stil